29.12.2018

Pohár Českého ráje

N o v á P a k a - 28. 12. 2018

Pohár Českého ráje - finále

BK Nová Paka : HC Stavební stroje Jičín 9 : 5 (4:1, 3:1, 2:3)

Sestava domácí: Veselý, 40´Dosoudil – Mlčoch, Moník Jakub, Zeman, Pour, Spal, Pulec, Hidveghy, Kloutvor, Moník Filip, Krsek, Nevyhoštěný, Hnik, Kadeřábek, Malík, Kerekanič, Mach, Hric.

Sestava hosté: Beneš, 19´Rylich – Žalud, Mikolášek, Houser, Richter, Boček, Nový, Průšek, Borovec, Prokop, Krejčík, Žďárský, Dvořák, Rudolph, Král.

Branky: 6. Hric (Nevyhoštěný), 16. Hric (Zeman), 17. Mlčoch (Malík), 19. Hnik (Nevyhoštěný, Mlčoch), 29. Hric (Hnik), 30. Kloutvor (Krsek, Pour), 33. Nevyhoštěný ( Hric, Hnik), 47. Spal (Kadeřábek), 48. Kerekanič (Krsek) - 8. Prokop (Žďárský), 27. Průšek (Nový), 51. Krejčík (Žďárský, Rudolph), 52. Rudolph (Průšek, Borovec), 52. Žďárský (Prokop).

Vyloučení: 5 : 7,   Využití: 1:1,  Oslabení: 0:0,  Diváků: 278

Rozhodčí: Padevět Tomáš – Řezníček Jan, Ivančic Petr

Zpráva o utkání: 

Druhý ročník turnaje O pohár Českého ráje týmů HC Turnov, BK Nová Paka, HC Lomnice n. Pop. a HC Jičín dovedl finalisty na led Nové Paky. Výhodu domácího prostředí si vybojoval tým Nové Paky předvánočním vítězstvím v Jičíně. První ročník vyhrál tým BK Nová Paka pod vedením Miroslava Průchy, když porazil v Turnově domácí tým v penaltovém rozstřelu.

Tento finálový duel svedl proti sobě dávné rivaly. V letošní sezóně jsou oba týmy v popředí svých tabulek. Nová Paka v Hradeckém kraji a sousední Jičín v Libereckém kraji. Dalo se očekávat velmi kvalitní utkání. Nádech derby přilákal mnoho diváků, kteří vytvořili krásné prostředí.

Domácí tým prochází obměnou téměř na všech postech a pozicích. Výkony pod vedením Aleše Půlpána se stále zlepšují. Tým je delší dobu v soutěži bez porážky. Poslední zaznamenal 21. listopadu v domácím prostředí s Novým Bydžovem. 

Očekávání zda v DERBY utkání s lídrem Libereckého kraje domácí uspějí bylo veliké. Od samého úvodu byla nasazena vysoká úroveň hry. Domácí byli mírně lepší. Skóre otevřel domácí oblíbenec Tibor Hric po vypracovaní akce Michalem Nevyhoštěným. Zakrátko vyrovnal trochu lacino, i když přesnou střelou, hostující Honza Prokop. Z levého kruhu se strefil přesně do růžku Franty Veselého branky. Hra se trochu vyrovnala. Šance na obou stranách zůstávaly nevyužity díky bravurním výkonům brankářů. Více práce měl hostující Lukáš Beneš. Zápletku přinesla vyloučení. Nejprve šel pykat přísně vyloučený domácí hráč. Následně hostující, vzápětí domácí a znovu hostující. Hrálo se dlouhý čas tři ku třem. Toho využili domácí dvěma rychlými brankami. Nejprve rozvlnil síťku jičínské branky Tibor Hric a pak novopacký novic obránce Jakub Mlčoch (starty v I. lize za Slovan Ústí nad Labem). Ten ujel po pravém křídle a krásně zavěsil k bližší tyči. Ruce příznivců letěly vzhůru. Čtvrtou pojistku krátce před odchodem do šaten vsítil Franta Hnik po spolupráci celého prvního útoku. Domácí excelovali, hráli kombinačně. Hra měla tzv. hlavu a patu. Pro diváky byla radost pohledět na vyspělé kombinace, které v Nové Pace ještě k vidění nebyly. Hosté se nevzdávali, snížení přinesl štírek Radek Nový (v juniorském věku hrál v Nové Pace). Za dvě minuty po snížení dokončil hattrick domácí Tibor Hric. O minutu později se blýskl nadějný odchovanec Lukáš Kloutvor, když mu šanci vytvořili další dva novopačtí odchovanci Radek Krsek a Radek Pour. Sedmou branku domácích vstřelil gólový "snajpr" Michal Nevyhoštěný. Za stavu  sedm ku dvěma skončila druhá třetina. Po přestávce nastoupil premiérově do novopacké branky Dominik Dosoudil. Dlouho neměl zásah. Pak v rozmezí dvou minut nešťastně třikrát inkasoval povětšinou z dorážek. Neměl mnoho času předvést své dovednosti. Hosté díky bojovnosti snížili na přijatelnější rozdíl. Domácí si vedení vzít nenechali. Utkání dovedli zcela bezpečně k druhému vítěztství v Poháru Českého ráje.

První úspěšný vrchol má tým Bruslařského klubu za sebou. Kolektiv je neskonale dobře naladěn a připraven do druhé fáze soutěže Královéhradeckého kraje. Kde bude mít za úkol v bojích nejlepších šesti týmů vybojovat co nejlepší pozici pro nasazení do play-off.

Pohár Českého ráje předal předseda STK Libereckého kraje Jaroslav Pacholík a předseda Výkonného výboru Královéhradecké kraje Mgr. Ondřej Votroubek. Pohár pro poraženého finalistu a druhého v pořadí předal místostarosta města Nová Paka Mgr. Milan Pospíšil. Finanční šeky pro oba finalisty předal Ing. Miloš Dušánek, MBA, místopředseda Bruslařského klubu Nová Paka.

Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři