17.03.2019

Tomáš Kadeřábek

N o v á P a k a - 17. 3. 2019

Vážení fanoušci, přinášíme rozhovor Petra Čepka s kapitánem našeho historicky nejúspěšnějšího týmu, Tomášem Kadeřábkem:

Ot.: Jaký je to pocit dostat se jako kapitán poprvé s Novou Pakou do finále?

Odp.: Musím říct, že pocit je to pěkný, ale zápasy jdou v rychlém sledu za sebou, tak že jsem ještě neměl moc času se tím zabývat, teď nás čeká finále a to chceme vyhrát, pak bude čas si o všem popřemýšlet.

Ot.: Myslím, že hrát už samotné finále je obrovský úspěch, věřil jsi tomu na začátku sezóny, že dojdete tak daleko?

Odp.: Každý hokejista dělá tento sport proto, aby někdy něco vyhrál a my jsme teď ve finále, takže nás čeká jasný úkol a tím je to finále vyhrát. Samozřejmě bereme finále jako úspěch, ale chceme ho vyhrát. A jestli jsem věřil na začátku sezony, že dojdeme takhle daleko? Nezabýval jsem se tím, chtěl jsem si zahrát dobrý hokej, aby mě to bavilo, aby to bavilo diváky a zatím jsme na dobré cestě.

Ot. Ze začátku se tým sehrával, pak následovaly dlouhé šňůry vítězství, co stálo za tím "vítězným tažením" s občasnou porážkou až do konce nadstavby, kde jste skončili první?

Odp.: Letos máme kvalitní mančaft, od brankáře počínaje přes obránce i útočníky konče. Dobře trénujeme, vyhýbají se nám zranění a nemoci, takže téměř pokaždé hrajeme v silné sestavě. Velkou zásluhu na tomto stavu mají naši trenéři, žádný trénink se nejde na půl plynu, všechno se jede nadoraz, máme natrénováno, trénujeme hodně precizně různé herní činnosti a to se pak v zápasech projevuje. Myslím, že i fyzicky jsme na tom dobře.

Ot.: Když by jsi měl porovnat loňskou a letošní sezónu, v čem vidíš zásadní rozdíly?

Odp.: Na tuto otázku by mohla být velmi dlouhá odpověď, ale to se mi nechce psát, tak to zkrátím. Částečně jsem odpověděl v předchozí otázce, ale hlavní rozdíl je v kvalitě hráčů, kteří před sezonou přišli. Máme výborného brankáře Fandu Veselého, který nám v sezoně udělal navíc tak 12 bodů a moc nám pomohlo, že v průběhu sezony přišel Michal Nevyhoštěný a Mára Mlčoch. To jsou hráči s kvalitami minimálně druholigovými a Nevy je rozený střelec, chce ty góly dávat za každou cenu a taky je dává. Vše je to z lavičky dirigováno Alešem Půlpánem, který chce úspěch a dělá pro to maximum.

Ot.: Play off jste začali prvním čtvrtfinálovým vítězným zápasem doma, zápas byl kontumován...., Tvuj názor?

Odp.: To už je za námi, nemá cenu se k tomu vracet, sérii jsme vyhráli 2:1 a teď je to již historie. Ale pokud jsou nějaká pravidla a my jsme je nedodrželi, tak pak to bylo asi správné rozhodnutí. Podle mého názoru nás to ještě víc stmelilo jako tým.

Ot.: Nové Město jste nakonec v rozhodujícím zápase doma jednoznačně přejeli vysoko 9:0. Nepřineslo toto jasné vítězství trochu podcenění následného prvního semifinále proti Jaroměři? (porážka doma 4:6)

Odp.: Jaroměř je kvalitní soupeř, v sezoně nás doma taky porazili, takže si nemyslím, že bychom něco podcenili. Hráli jsme do plných a oni z brejků dávali góly po velmi pohledných kombinacích. Do dalšího zápasu jsme se z toho poučili, řekli jsme si co dělat jinak a líp a vyšlo to. Nikdo z nás si nemyslel, že ta série bude jednoznačná a to se také potvrdilo.

Ot. Jaroměři se podařilo ve druhém domácím zápase vymazat váš mečbol - zápas skončil 2:6, čím vás zaskočili?

Odp.: Oni věděli, že pokud v tom zápase neudělají maximum, tak série bude ukončena. Z toho vycházeli, první třetinu na nás vletěli a podařilo se jim vstřelit dva góly a z toho vycházelo jejich sebevědomí. Ve druhé třetině jsme snížili na rozdíl jediného gólu a myslím, že jsme byli na dobré cestě zápas otočit, herně to bylo lepší, ale do konce druhé třetiny přišly dva góly ze skupiny lacinějších a pak už to dotáhli do vítězného konce. Byli ten zápas lepší.

Ot. Rozhodující bitva o finále však jednoznačně vyzněla ve váš prospěch, co jste změnili od toho posledního zápasu?

Odp.: Nezměnili jsme nic zásadního, důležité bylo zachovat chladnou hlavu, věřit v naši sílu a prostě ten zápas vyhrát. Hráli jsme dobře z obrany a podržel nás brankář. V tom byl zásadní rozdíl, my jsme měli v bráně Fandu, oni tu kvalitu v bráně takovou neměli.

Ot.: Nálada v kabině byla po vítězství v sérii určitě suprová, slavili jste trochu?

Odp.: Nálada byla dobrá, to je jasný. Nějaké pivko tam proběhlo, viděl jsem i panáčka, ale byla středa, druhý den se šlo do práce. A hlavně jsme věděli, že v neděli pokračujeme v krasojízdě, takže jsme si zakřičeli, zabouchali a ten večer měli dobrý pocit.

Ot.: Ve finále se utkáte s Novým Bydžovem, jak vidíš soupeře a vaše šance na vítězství v sérii? Bude to o hodně náročnější než s Jaroměří?

Odp.: Bydžov má velkou kvalitu, zkušené hokejisty, kteří mají něco za sebou, bude to boj, ale věřím, že vyhrajeme. Dokonce si myslím, že to bude férovější než s Jaroměří, Bydžov nepadá, neleží, nevytváří těmito situacemi tlak na rozhodčí, věřím, že to tak bude. Kluci z Bydžova chtějí hrát fair play.

Odp.: Nějaký vzkaz divákům, kteří vytváří na domácích zápasech úžasnou atmosféru?

Odp.: Já za sebe a za mančaft jim chci moc poděkovat. A není to jenom o kotli, kde bubeníci parádně bubnují a jsou takovým motorem, ale je to i o těch ostatních, kteří jsou na celém zimáku. Já osobně tam mám takovou partu vedle střídačky hostí, kteří jsou taky perfektní, tímto je zdravím. No a na závěr chci věřit, že finále vytáhne na stadion i ty, kteří nechodí pravidelně, ale přijdou a bude se jim naše hra líbit.

Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři