02.09.2019

ROZHOVOR S FILIPEM HRONKEM

Přinášíme rozhovor Petra Čepka s Filipem Hronkem, obráncem Detroitu Red Wings.

Ot.: Filipe, nejprve bych Vám položil pár otázek ohledně novopackého hokeje, který je teď v přípravě na 2. národní ligu. Měl jste možnost poznat tým, některé hráče?

Odp.: Většinu hráčů znám, s některými jsem hokejově vyrůstal. S jinými jsem se potkával na zimáku, protože hráli v jiných kategoriích.

Ot.: Na kterých přípravných zápasech Nové Paky jste byl a co k nim můžete říct? A jak vidíte samotnou přípravu týmu?

Odp.: Viděl jsem čtyři zápasy, Vrchlabí, Kolín, Trutnov a Dvůr. Všechny byly vyrovnané s těsnými výsledky, hrané s nasazením a bojovností. Z mého pohledu jsou výsledky příjemným překvapením, uvidíme jestli to kluci potvrdí v lize. Přece jen je BK nováčkem.

Ot.: Z Vašeho pohledu - v čem se tým potřebuje ještě zlepšit, co vše by měli udělat jak hráči, tak i realizační tým, aby vstup Nové Paky do druhé ligy byl nejen důstojný, ale aby dokázal potrápit i favority?

Odp.: Tým musí zlepšit přesilovky, oslabení a také vstupy do zápasů.

Ot.: Nyní pár otázek na Vás. Měl jste během léta nějakou vlastní přípravu na nadcházející sezónu?

Odp.: Trénoval jsem se svým kondičním trenérem Jardou Svobodou. Na led jsem chodil s Mountfieldem a Novou Pakou. Byl jsem s Tomášem Noskem na kempu v Rakousku se skupinou Arrows.

Ot.: Kdy odlétáte do USA a s jakými pocity, s jakým očekáváním?

Odp.: Odlétám do USA 2.září a očekávám, že sezóna bude úspěšnější než ta minulá. Poctivě jsem se připravoval, tak doufám, že se sezóna povede mně i týmu.

Ot.: Co vše se odehraje po Vašem příletu, v přípravném kempu - jak to tam probíhá, atp.? 

Odp.: Kemp začíná v tréninkovém centru v Traverse City, kde se trénuje 5 dní. Pak se vracíme do Detroitu, kde pokračuje příprava a začínají přátelská utkání.

Ot.: Co je pro Vás z toho nejtěžší, musíte se ještě nějak adaptovat, nebo se vracíte "do svého" a na co se naopak těšíte?

Odp.: Musím si zvyknout na časový posun. Bude to moje čtvrtá sezóna v zámoří ve stejné organizaci, takže se vracím do známého prostředí. Těším se na zápasy.

Ot.: Máte v týmu spoluhráče, kteří jsou zároveň Vašimi dobrými kamarády, se kterými si vyrazíte i někam posedět, nebo jsou vaše vztahy spíše "pracovní"?

Odp.: Je to asi jako všude. Více se scházíme s mladšími spoluhráči. Ti starší mají své rodiny a děti, tak se věnují více jim. Celkově je parta v kabině výborná.

Ot.: Na závěr, Vaše přání novopackému týmu a jeho fanouškům? Budete na dálku sledovat, jak se Nové Pace daří?

Odp.: Přeju BK aby se dařilo herně i výsledkově a podařilo se postoupit do play off, aby chodilo hodně diváků, kteří budou za svým týmem stát a vytvoří skvělou atmosféru. Divákům přeji, aby zažili úspěšnou sezónu, aby si užívali hokej.

Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři