23.09.2019

ROZHOVOR S JAKUBEM HAŠKEM

Přinášíme rozhovor Petra Čepka s královéhradeckým hráčem, Jakubem Haškem. (první zprava)

Ot.: Kolik Vám je let a v kolika letech jste začínal s hokejem?

Odp.: Je mi 20 let a poprvé jsem naskočil na led v Novém Městě nad Metují, když mi byly 4 roky.

Ot.: Váš mateřský klub je Hradec Králové, jakými kategoriemi jste prošel?

Odp.: V Hradci Králové jsem prošel extraligou mladšího dorostu, kde jsme mimochodem vyhráli titul a byla to pro mě skvělá sezóna. Následovala extraliga staršího dorostu a extraliga juniorů. Minulý rok jsem byl v americké juniorce, která pro mě taky byla dobrou zkušeností.

Ot.: Dosud jste působil v juniorském hokeji - hrál jste vloni DHL Elj, jaké to je naskočit poprvé do kategorie mužů? (můžete se víc rozepsat, Vaše pocity, herní rozdíly atp.)

Odp.: Určitě je mužský hokej o něčem jiném než ten juniorský. Hlavně po taktické stránce, hraje se více chytře a samozřejmě je to více o síle. Myslím ale, že jsem ten přechod zvládnul bez větších problémů.

Ot.: Kolik zápasů jste zatím odehrál na Pace a jak byste hodnotil svoje výkony - jak se Vám zatím daří?

Odp.: Doposud jsem odehrál v Nové Pace čtyři zápasy. Snažím se na každý zápas připravit co nejlíp, aby moje výkony byly co nejlepší a abych byl pro tým platný. Zatím ty výkony nejsou nejhorší, ale pořád tam nějaké chyby jsou. Je neustále na čem pracovat.

Ot.: Co parta v kabině?

Odp.: Musím říct, že jsem s partou spokojený. Doufám, že to tak vydrží, protože pouze když bude dobrá parta a budeme hrát jako tým, tak můžeme být úspěšní.

Ot.: Jak se Vám líbí zázemí v Nové Pace?

Odp.: Na zázemí si nemůžu stěžovat. O nás hráče je postaráno dobře. Samozřejmě musíme brát v potaz, že Nová Paka je v druhé lize nováčkem.

Ot.: Jaké jsou Vaše hokejové cíle, čeho chcete dosáhnout?

Odp.: Já doufám, že letos v Nové Pace uděláme úspěch. Samozřejmě stát se může cokoliv, ale já osobě bych rád v budoucnu hrál extraligu.

Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři