08.10.2019

ROZHOVOR S FRANTIŠKEM HNIKEM

N o v á P a k a - 8. 10. 2019

Přinášíme rozhovor Petra Čepka s útočníkem BK Nová Paka, Františkem Hnikem.

Ot.: Ve druhé lize nastupujete ve své kariéře za druhý tým, poprvé to bylo před 2 lety v play off za Trutnov, kde jste odehrál 3 zápasy a měl jeden kanadský bod za asistenci, nyní máte z 6 zápasů a tři trefy do černého, v čem vidíte ten posun vpřed?

Odp.: Vzhledem k tomu, že jsem v Trutnově nenastupoval pravidelně, tak jsem se nedostal tolik do hry. Samozřejmě za bod jsem byl rád. Tady v Nové Pace je to úplně o něčem jiném, prostoru dostávám hodně, což mě samozřejmě těší, ale těch bodů by určitě mohlo být víc.

Ot.: Jak se Vám hraje v Nové Pace, jak jste spokojen se zázemím a co je Vaším cílem zde?

Odp.: V Nové Pace hraji od loňska a jsem moc spokojen. Zázemí, které tu máme, je výborné. Mým cílem je pomoci klubu dostat se do play off.

Ot.: Hrál jste za Hradec Králové 3 sezony v extralize juniorů, jaký je podle Vás rozdíl v rychlosti, technice, osobních soubojích mezi ELH a 2. ligou?

Odp.: Tak myslím si, že rozdíl je hlavně v osobních soubojích, neboť jsou hráči silnější, vyspělejší než v juniorce a také mají více zkušeností.

Ot.: Předposlední zápas ve Dvoře Králové skončil porážkou 1:5, následně Dvůr podlehl Mosteckým Lvům 1:10, co jste si říkali před sobotním zápasem s Lvy, měli jste z toho zápasu obavy ze silnějšího soupeře, respekt?

Odp.: Určitě jsme věděli, že Most je velmi kvalitní soupeř, že nás nečeká nic lehkého, ale každý zápas je jiný a může se stát cokoliv. Do každého zápasu jdeme s tím, že chceme vyhrát.

Ot.: Zápas se Lvy začal nešťastně, již po 12 vteřinách jste inkasovali.

Odp.: Ten první gól byl dost nešťastný. Po špatném odrazu od mantinelu jsme si již nestihli rozebrat hráče před bránou.

Ot.: Nakonec se Vám podařilo srovnat na 1:1 a byla to právě Vaše trefa, když se Vám jako jedinému podařilo překonat brankáře Lvů Lukáše Hosnedla.

Odp.: Samozřejmě je úplně jedno, kdo ten gól dá, ale jsem rád, že se mi to povedlo. Bylo to v přesilové hře, kdy Bezďa poslal puk na Nevyho a ten mě krásnou přihrávkou našel před bránou.

Ot.: Ale to bylo z Vaší strany vše, za Lvy se trefil ještě František Bakrlík a zápas skončil těsně 1:2 ve Váš neprospěch, myslíte že byl Most k poražení?

Odp.: Určitě byl Most k poražení, myslím, že jsme po většinu zápasu udávali tempo zápasu my, ale ještě bychom potřebovali víc toho štěstí, aby nám padaly góly.

Ot.: Po skončení zápasu se strhla bitka, jak k tomu došlo? Bylo to utkání vyhrocené už během zápasu a pak to ke konci nějak vygradovalo?

Odp.: Myslím, že to bylo po nějakém šťouchání u mantinelu. Neřekl bych, že by byl zápas nějak extra vyhrocený, jen v poslední třetině se mi zdálo, že se soupeř začal bát o výsledek, protože jsme měli více ze hry my, škoda jen, že nepadl gól, a proto hráli agresivněji.

Ot.: Váš spoluhráč Aleš Půlpán skončil se zakrvaveným obličejem a Vy zase na zemi s dalším soupeřovým hráčem, kde Vás musel od sebe odtrhávat rozhodčí, popište nám nějak tu situaci.

Odp.: Bitku Aleše jsem neviděl od začátku, když jsem pak jel k mantinelu, tak mě protihráč zezadu chytl kolem krku a tak to nějak skončilo na zemi.

Ot.: V zápase došlo také ke zranění Patrika Hidvegha, co se mu tam přihodilo a jaký byl po zápase jeho zdravotní stav?

Odp.: Higi asi nějak najel do rýhy v ledu a spadl na mantinel. Protože necítil nohu, byl záchrannou službou odvezen na vyšetření do Jičína, ale naštěstí má prý jen naražená záda. Doufáme, že bude brzy zpět.

Ot.: Na další utkání cestujete do Jablonce, jak vidíte svého dalšího soupeře?

Odp.: Myslím, že v této soutěži není žádný tým. který bychom mohli nějak podcenit. Samozřejmě do Jablonce pojedeme s tím, že chceme vyhrát, ale určitě to nebude nic jednoduchého.

Přeji hodně štěstí do dalších zápasů a ať přidáte ještě další branky! 

Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři