22.10.2017 17:00
Nová Paka
2:3
(0:1, 0:1, 2:1)
Třebechovice
6.
Nová Paka, 22.10.2017 17:00

BK Nová Paka

Škop (Bouška) - Zvolenský, Spal - Barbora, T. Kadeřábek, Kloutvor - Svoboda, Pour - Hloušek, Vrba, Hric - Kulhánek, Ersepka - Jebavý, Adolf, Rychlovský

SK Třebechovice

Lochman (Petrů) - Kstka, Souček, Beránek, Šverák, Dittrich, Šeda, J. Drašnar, Wolf, Bartoň, Hornyš, Vlk, Marša, T. Drašnar, Klemenc, Seidl
Branky a nahrávky: 46:01 Jebavý (Ersepka), 59:35 Hric (Spal, Kulhánek) - 7:15 Drašnar (Dittrich), 30:29 Beránek (Šeda), 50:38 Šeda (Beránek) . Rozhodčí: Veinfurter - Dudadík, Mertlík . Vyloučení: 4 : 5 a TS(neproměněno) . Využití: 0:1 . V oslabení: . Diváci: 200 . Střely na branku: 33:22 . Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3, 2:3 .
V domácí sestavě došlo znovu ke změnám. V úvodu to nebylo tolik znát. Opět docházelo k chybám. Hosté rychle přecházeli střední pásmo. Načasovanými přihrávkami před brankoviště vytvářeli brankové příležitosti. Tři velké šance hostí v úvodu utkání zneškodnil domácí gólman Pavel Škop. Na "minelu" z vlastních řad, kdy se mezi kruhy v osmé minutě dostal ke kotouči nebráněn hostující Jakub Drašnar, již nestačil. Přesto se domácí tým rozehrával k lepšímu výkonu než v minulém utkání s Hronovem. Postupem času byla vidět větší bojovnost a z toho pramenily střelecké pokusy. Nejpilnějšími střelci byli Tomáš Kadeřábek, Tibor Hric a Karel Hloušek. Hostující brankář Petr Lochman všechny pokusy s ledovým klidem zneškodnil. Ve druhé třetině navázali domácí na zlepšený výkon. Fanoušci svůj tým povzbuzovali a hnali je za vyrovnáním. Když už se zdálo, že vyrovnání "visí ve vzduchu", přišla další hrubka v obraně. Dvougólový náskok byl hostujícímu týmu přímo darován. Domácí zbraně nesložili. Velkou šanci měl v nájezdu Tibor Hric, ale únik nedokočil pro nedovolené bránění. Bohužel ani následné trestné střílení nedokázal dotáhnout do šťastného konce. Ve druhé třetině domácí svého soupeře hodně přestříleli, ale nepřekonatelnou překážkou jim byl hostující gólman. Ve třetí třetině se domácí konečně dočkali. Snížení přišlo ve 47. minutě zásluhou třetí řady, která kotouč dopravila do třebechovické branky. Do prázdné branky dorážel Martin Jebavý po odraženém kotouči z hole Jakuba Ersepky. Jenže v polovině třetí třetiny zvýšil znovu po chybě v domácí obraně třebechovický Šeda, který "vymíchal" všechny hráče za Škopovou brankou, aby nakonec propasíroval kotouč za jeho záda. Pět a půl minuty před koncem hráli domácí přesilovou hru bez náležitého efektu. Už se zdálo, že domácí nedokážou skvělého Lochmana překonat. V samém závěru se pokusili o hru bez gólman. Dvacet dva vteřin před koncem vykřesala jiskřičku naděje branka Tibora Hrice. V rychle ubývajíícm čase se zázrak nepovedl, ale pocit z utkání zůstal tentokrát příznivý.

Ohlasy po utkání

Petr Zvolenský (Nová Paka): Hráli jsme na co jsme měli. Zvýšená bojovnost a disciplinovaný výkon přinesl zlepšený výkon.

Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři