09.10.2016 17:00
Nová Paka
5:3
(0:1, 2:1, 3:1)
Náchod
3.
Nová Paka, 09.10.2016 17:00

BK Nová Paka

Škop (Táborský) - Spal, Štěpán - Zvolenský, Pour - V. Plecháč, Kulhánek - Vondrlík, J. Kadeřábek, T. Kadeřábek - Jebavý, Nádvorník, Hric - Hloušek, Šuvara, Ukhin - P. Plecháč, Havelka, Richter

HC Náchod

Mertlík - Hrach, Suk, Plíhal, Hlavatý, Havrda, Pánek, Zeman, Kodym, Leeder, Macháň, Vondřejc, Škoda, Verner, Komárek
Branky a nahrávky: 37:24 Ukhin (Kulhánek), 37:40 T. Kadeřábek, 40:55 T. Kadeřábek (J. Kadeřábek, Spal), 50:33 J. Kadeřábek (T. Kadeřábek), 59:28 J. Kadeřábek - 14:59 Komárek (Pánek, Havrda), 38:11 Pánek (Kodym), 48:29 Kodym (Hrach, Havrda) . Rozhodčí: Petr - Karlík, Macek . Vyloučení: 2 : 7 a OT (Hlavatý) . Využití: 2:1 . V oslabení: 0:0 . Diváci: 163 . Střely na branku: 41:23 (17:6, 11:9, 13:8) . Průběh utkání:0:1, 2:1, 2:2, 2:3, 3:3, 3:5 .
Domácí navázali na výkony z úvodních kol soutěže. Svého soupeře od počátku přehrávali, ale loňský přeborník pozorně bránil a v přechodu do útoku si počínal velice zkušeně. Kotouče hostující hráči drželi, nepřenechávali je zbytečně, hrozili pěknými akcemi. Skóre nakonec otevřel Náchod, když využil přesilovku Komárek tečí střely obránce Pánka. Kotouč zaplul do novopacké branky trochu nepochopitelně, ale stalo se! Novopačtí stále pokračovali v ofenzivním pojetí, ale hostující gólman Mertlík všechny pokusy s jistotou likvidoval. V závěru druhé třetiny se zdálo, že je branka hostí doslova svatyní a tento večer zůstane nepokořena. V přesilové hře necelých osm minut před koncem druhé třetiny napřáhl Tomáš Kadeřábek, ale jeho "katuše" orazítkovala pouze levou tyč nachodské branky. Tři minuty před druhou přestávkou tlačila hosty v jejich pásmu třetí řada domácích. Po ztrátě kotouče se již zdálo, že soupeř přejde do protiútoku, ale kotouč v zárodku akce vypíchl domácí Kulhánek ještě v pásmu hostí. Tam se jej zmocnil Yaroslav Ukhin a sám prokličkoval po modré a po uvolnění namířil k brance a střelou přes lapačku srovnal k radosti domácích konečně skóre. O šestnáct vteřin později se prosadil lídr týmu Tomáš Kadeřábek. Jenže v další minutě si v obranném pásmu doslova "poblbla" druhá domácí řada. Výsledkem lehkovážnosti bylo přečíslení a srovnání stavu. Velmi zbytečné, ale snad do budoucna poučné. Do kabin se šlo ve srovnaném stavu. V úvodu třetí třetiny využil přesilovou hru domácí Tomáš Kadeřábek, když umístil vyraženou střelu zpět tvrdou ranou z vrcholu kruhů pod víko Mertlíkovi branky. Tomáš napřáhl téměř v kleče, ale dokázal i tak razantně a přesně kotouč umístit. Před polovinou poslední třetiny byl vyloučen hostující Vondřejc za napadení domácího Šuvary a k tomu dostal hostující Hlavatý deset minut za nesportovní chování, ale zakrátko byl vyloučen přísně domácí Spal. Ve hře čtyř ku čtyřem se nechali domácí přehrát a dovolili soupeři skórovat a srovnat znovu stav utkání. Na konci kombinace Havrdy s Hrachem byl neomylný Kodym. O dvě minuty později zajeli do útočné třetiny bratři Kadeřábkové. Tomáš přesně načasoval kotouč na najetého Honzu a ten tečí zavěsil vítězný gól domácích. V závěru to byla ještě přetahovaná, ale domácí měli konečně taky trochu štěstí, když hosté nějakou tu šanci spálili. V momentě, když se Náchodští odhodlali ke hře bez brankáře se ke kotouči dostal Honza Kadeřábek a definitivně stvrdil vítězství brankou do prázdné klece.

Nejlepším domácím hráčem byl vyhlášen Tomáš Kadeřábek, autor dvou branek a jedné přihrávky.

Ve středu 12. října od 18:00 hraje BK Nová Paka na ledě současného lídra ve Dvoře Králové nad Labem. Odjezd od ZS Nová Paka je v 16:00. Sraz ve Dvoře Králové je nejpozději v 16:45. Pro fanoušky budeme mít na místě zdarma dvacet vstupnek. Tranzit s bubeníky vyráží od ZS Nová Paka v 17:00!.

Ohlasy po utkání

Petr Zvolenský, trenér Nové Paky: Zvítězili jsme díky udržení hry ve vysokém tempu po celý průběh utkání. Hosté hráli velice šikovně. Bylo vidět, že mají sehrané kombinace. My máme před sebou ještě mnoho práce, abychom se vyvarovali zbytečných chyb v chvilkových "vypnutích" či nepozorností. Hráč musí na ledě pracovat naplno po celou dobu pobytu a střídat velmi rychle. Krajský hokej v dnešní době není žádná odpočinková hra k prodloužení hokejového "života".

Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři