20.09.2017 18:00
Nová Paka
6:4
(2:0, 2:2, 2:2)
Jičín
3.
Nová Paka, 20.09.2017 18:00

BK Nová Paka

Škop, 30´Brož - Hloušek, Spal, Kulhánek, Šuvara, Hric, Jebavý, Vrba, Řeháček, Kloutvor, Svoboda, T. Kadeřábek, Barbora, de Carvalho, Richter, Mach

HC Jičín

Žemlička (Beneš) - Houser, Mikolášek, Štěpán, Najman, Buchar, Nový, Kollman, Hladík, Dvořák, Sedmík, Borovec, Žďárský, Weiss, Šť. Boček
Branky a nahrávky: 8:49 Jebavý, 11:45 Hloušek (Kulhánek), 30:18 Mach, 36:48 Mach (M. Svoboda), 45:46 Spal (T. Kadeřábek), 52:13 Mach (D. Vrba) - 37:47 Nový (Kollman), 39:53 Štěpán (Kollman), 48:18 Kollman (Najman), 56:53 Hladík (Nový, Weiss) . Rozhodčí: Petr - Dudadík, Karous . Vyloučení: 8 a 5+OK Kulhánek a Barbora - 5 a 5+OK Borovec . Využití: 2:2 . V oslabení: 1:0 . Diváci:100 . Střely na branku: 37:35 . Průběh utkání:4:0, 4:2, 5:2, 5:3, 6:3, 6:4 .
Okresní rivalové vyjeli k prvnímu měření sil na led v Nové Pace v rámci turnaje O pohár Českého ráje. Jičínští mají za sebou delší přípravu a výsledky utkání z České Lípy i Turnova předjímali velké obavy. Domácí tým vyjel na led s velkou obměnou. Téměř generační výměnou. Po prvním úterním tréninku na své ledové ploše bylo dvojici trenérů jasné, že musí vzít do první zkoušky hráče z ligového dorostu. V "poli" nastoupili čtyři (Michal Svoboda, David Vrba, Adam Řeháček a Lukáš Kloutvor). V brance byl od 30-té minuty další dorostenec Dominik Brož. Z Vrchlabí přijel další starší dorostenec René Mach, který vsítil krásné tři branky. V jičínských barvách nastoupili ze společného ligového dorostu Eric Dvořák a Štěpán Boček.

Všichni na obou soupeřících stranách předvedli, že to jde. Že skutečně lze hrát hokej v domácím prostředí, studovat a být stále v blízkém rodinném kruhu a přitom být na úrovni hráčů v nejvyšší regionální lize bez nutnosti být ve věhlasných klubech a podřídit tomu své drahocenné mládí ... Jim gratulujeme a přejeme mnoho ZDARU ve všech sférách jejich života.

Průběh utkání byl nakloněn domácím barvám. Soupeř z Jičína byl více než polovinu utkání mírně lepším týmem i díky výraznějšímu počtu trestaných domácích hráčů. Jejich tresty plynuly spíše z nerozehranosti. To musí zanalyzovat trenéři.

Skóre letošní sezóny otevřel zarputilý domácí hokejista Martin Jebavý, který byl celou jízdu na soupeřovu branku nedovoleně atakován, ale dokázal nezlomnou vůlí svůj únik v oslabení dotáhnout do úspěšného konce. Trest hostujícímu týmu nebyl uložen z důvodu využití výhody. Druhou branku dal tečí Karel Hloušek po střele Honzy Kulhánka od modré. Na tři nula zvýšil propasírováním kotouče za Žemličkova záda nadějný vrchlabský odchovanec René Mach. Na čtyři nula skóroval znovu René Mach, když využil k úniku přihrávku mladíka Michala Svobody. Na pět nula mohl zvýšit obrovitý domácí obránce Ondřej Spal, ale nedal. Hosté za chvíli snížili subtilním Radkem Novým, který kdysi hrál i za naše barvy. Jičínští si snížení skutečně zasloužili. Vývoj hry byl více než vyrovnaný, ale skóre bylo nakloněno tentokrát na domácí stranu více než výrazně. V dalším průběhu byl brankový vývoj vyrovnaný. Hosté měli trochu smůly, když nastřelili i tyč. Domácí naopak, když neproměnil Karel Hloušek sólo apod. Nejhezčí branku utkání dal Ondřej Spal po přihrávce kapitána Tomáše Kadeřábka v přesilové hře. Šestou poslední branku domácích dal třetím svým gólem René Mach po přihrávce dorostence Davida Vrby. Závěrečný účet patřil hostujícímu Hladíkovi, který v dlouhé pětiminutové přesilovce snížil na konečný stav.

Další utkání v rámci Poháru Českého ráje hrají Novopačtí v krásné turnovské hale v neděli 24. 9. od 17:00.
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři