02.12.2018 17:00
Jaroměř
5:6 pr.
(0:2, 1:2, 4:1, 0:1)
Nová Paka
14.
Jaroměř, 02.12.2018 17:00

HC Jaroměř

Vacek (35. Prokš) - Merkl, Mišinec, Kotrč, Koblížek, Krištof, Souček, Bujňák - Teuber, Mertlík, Kačerovský, Hamáček, Světlík, Síla, Vejman, Čtvrtečka, Záliš, Pekárek Trenér: Mach

BK Nová Paka

Veselý (Horáček) - Pour, Spal, Zeman, Pulec, Erban, Chleborád - Krsek, Nevyhoštěný, Hnik, Kadeřábek, Malík, Kerekanič, Hric, Moník, Hidveghy, Šuvara Trenér: Aleš Půlpán, vedoucí: Jiří Hronek
Branky a nahrávky: 24. Bujňák (Hamáček), 50. Souček (TS), 54. Hamáček, 55. Koblížek (Souček), 56. Souček (Světlík, Hamáček) - 5. Pour (F.Moník), 16. Hric (Nevyhoštěný, Hnik), 21. Malík (Kadeřábek), 35. Hric, 52. Nevyhoštěný (Hnik), 62. Hnik . Rozhodčí: Petr - Pechánek, Vodička. Vyloučení: 6:10 . Využití: 1:1 . V oslabení: 0:0 . Diváci: 126. Střely na branku: 28:38 . Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:4, 2:4, 2:5, 5:5. 5:6 .
Na ledě týmu z popředí tabulky KLM se hrál dynamický a velmi kvalitní hokej. Hosté se představili ve velmi kvalitní formě ukazující trvalý vzestup výkonnosti. Domácí hokejisté své aktuální umístění na špici potvrzovali v každém okamžiku hry. Hra se přelévala z jedné strany na druhou v rychlých sledech. Hosté byli účinnější. Do vedení je dostala branka obránce Radka Poura střelou od modré, když clonící hráči vytvořili domácímu Vackovi nepřehlednou situaci. Na dva nula v první třetině zvyšoval Tibor Hric, když mu přesně přihrál Michal Nevyhoštěný. Překvapivé přenesení hry dalo střelci branky mnoho času na přesné zacílení. Ve druhé třetině se domácí dočkali snížení přesnou střelou velmi aktivního Vejmana. Na tři nula posunul hosty David Malík po Kadeřábkově přihrávce. Ještě ve druhé třetině zvýšili hosté na tříbrankové vedení po chybě domácího gólmana napadajícím Tiborem Hricem, který získaný kotouč dokázal v časové tísni dopravit do opuštěné branky. Střídání domácích gólmanů hosty "zastavilo".

Hra ve třetí třetině pokračovala stále vysokým nasazením. Nic nenasvědčovalo, že by hosté o svůj náskok mohli přijít, ale zasáhla "vyšší moc". Rozhodčí posoudil obranný zásah Jiřího Erbana jako nedovolený, když v brankovišti zachránil situaci posunutím kotouče do bezpečí lapačky Františka Veselého. Nařízené trestné střílení deset minut před třetí sirénou proměnil hezkým zakončením Lukáš Souček. Zakrátko dal pátou branku hostí Michal Nevyhoštěný po spolupráci s Františkem Hnikem. Jenže přišla znovu píšťalka arbitra. Na trestnou šel Ondřej Spal. Zejména jeho druhý trest byl téměř vymyšlený. Hosté se dlouho bránili, ale domácí přeci jen svoji šanci využili brankou Hamáčka. Pak střelou od modré snížil Koblížek a pět minut před koncem vyrovnal z rychlého protiútoku domácí Souček. Jaroměř měla nakonec na hokejce i vítězství, ale to už hostující Veselý nedovolil. V prodloužení dlouho držela kotouč na svých holích trojice domácích, ale další střídající trio hostí vybojovalo kotouč ve vlastním pásmu. Rychlý přechod středním pásmem zakončil František Hnik střelou do horního růžku. Novopacký útočník tak vystřelil pro svůj tým potřetí v této sezóně druhý bod v prodloužení.

Vítězství bylo zasloužené, ale ztráta tříbrankového vedení odkryla mezery ve hře stále se zlepšující Nové Paky.

Ohlasy po utkání

Aleš Půlpán - Nařízené trestné střílení bylo nesprávné. Druhý trest našeho obránce byl obrácený. Škoda, přišli jsme zbytečně o jeden bod. Nemohu říci, že jsme dva získali. Prostě jsme jeden ztratili. Jinak výkon celého týmu byl velice dobrý. Někteří hráči, ale musí posunout svůj fyzický fond na vyšší úroveň. V závěru již ztráceli. Domácí nás prověřili po všech stránkách.

Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři