10.03.2019 17:00
Jaroměř
6:2
(2:0, 2:1, 2:1)
Nová Paka
7.
Jaroměř, 10.03.2019 17:00

HC Jaroměř

Prokš (Vacek) - Merkl, Kotrč, Koblížek, Mišinec, Souček, Bujňák - Mertlík, Háze, Kačerovský, Hlavnička, Hamáček, Světlík, Krause, Vejman, Čtvrtečka, Záliš, Teuber. Trenér: Mach

BK Nová Paka

Veselý, 42. Dressler - Zeman, Mlčoch - Spal, Pulec - Pour, Malík - Nevyhoštěný, Hnik, Hric - Šuvara, Kadeřábek, F.Moník - Kloutvor, Kerekanič, Mach. Trenér: Aleš Půlpán
Branky a nahrávky: 7. Mišinec (Koblížek, Kačerovský), 11. Koblížek (Hlavnička), 38. Kotrč (Krause, Čtvrtečka), 40. Souček (Bujňák), 42. Teuber (Koblížek, Háze), 51. Hamáček (Vejman, Souček) - 27. Mlčoch (F.Moník), 41. Mlčoch (Hric) . Rozhodčí:Ladislav Lučan, Michal Pahulák - Řezníček, Pechánek . Vyloučení: 5:6 . Využití: 1:0 . V oslabení: 0:0 Diváci: 320 . Střely na branku: 31:39 . Zblokované střely: . Průběh utkání:0:2, 1:2, 1:4, 2:4, 2:6 .
Utkání od kterého si hosté slibovali historický postup do finále play-off Krajské hokejové ligy seniorů nepřineslo, přes veškerou snahu a odhodlání, vítězství.

O úvodního bully se hostujícímu celku nedařilo přes veškerou snahu kombinací přehrát výborně atakující domácí tým. Jaroměř již na útočné modré čáře dostávala Novou Paku pod tlak při rozehrávání útočných akcí. Z toho pramenily chyby a ztráty kotoučů. Již v sedmé minutě se díky této hře domácí radovali z první branky. Hosté se stále nemohli dostat do rytmu své hry. Domácí drželi vysoké tempo a nátlakovou hrou získávali kotouče v hloubi obranného pásma hostí. Druhou branku domácích vybojoval Aleš Hlavnička za brankou Františka Veselého. Najíždějící Koblížek šanci využil. Po nevydařené první třetině se hosté ve druhé pustili do stíhání náskoku domácích. Rychlým bruslením, napadáním a přechodem do útočného pásma si vytvářeli jednu šanci za druhou. Již za sedm minut druhé třetiny hosté po zásluze snížili. Marek Mlčoch využil akce spoluhráče Filipa Moníka. Hráči Nové Paky vystupňované tempo drželi dál a bylo jen otázkou času kdy, že padne vyrovnávací branka. Ale po sledu neodpískaných nedovolených zákroků následoval útočný přestupek Tibora Hrice. V oslabení musel hasit šanci domácích František Hnik. A Nová Paka rázem hrála ve třech. Tomu se ubránila, ale v následné hře ve čtyřech už ne. Důležitou branku domácích dal Kotrč po přihrávce Petra Krause a Čtvrtečky. Hosté si bohužel nechali dát branku s druhou sirénou. Kotouč propadl gólmanovi pod rukou a doskákal za jeho záda. Zřejmě to stihl před uplynutím času. To byly důležité momenty čtvrtého semifinále. Škoda, že nejsou pískány fauly, které mají následek poranění hráčů. Hokejkou byly přeraženy zuby Františkovi Hnikovi (obě jedničky dole). Jeden z hlavních rozhodčích, který byl u souboje, kde se stalo toto zranění jej kapitánovi hostí poslal tak, že si to hráč způsobil sám tím, že byl moc v souboji skloněný..

Ve třetí třetině se hosté pokusili o zvrat. Ten začal rychle. Výtečně hrající Marek Mlčoch střelou od modré překvapil domácího Prokše. Branku vypracoval Tibor Hric. Jenže za okamžik domácí lacino dosáhli páté branky a pak už zmar hostí nenabral jiný směr. Domácí ještě náskok zvýšili a bylo po nadějích.

Páté rozhodující semifinále se hraje v Nové Pace ve středu 13. března od 18:00.

.

Ohlasy po utkání

Aleš Půlpán: Špatný vstup do utkání nás stál dvě branky a jenom díky gólmanovi nebyl větší. Do druhé třetiny jsme nastoupili úplně jinak a nepustili soupeře téměř k ničemu, ale ze dvou ojedinělých šancí vstřelil soupeř další dvě branky. Třetí třetinu jsme začali výborně o po 20 vteřinách snížili. Ovšem domácí okamžitě odpověděli brankou na 5:2 a bylo po zápase. Ve středu uděláme maximum pro postup. Děkujeme všem našim fanouškům za vytvoření domácí atmosféry.

Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři