14.09.2019 17:00
HC Řisuty
4:5 sn
(2:1, 1:0, 1:3 - 0:0)
Nová Paka
2.
Slaný, 14.09.2019 17:00

HC Řisuty

Ilašenko – Vencovský, Potěchin, Dostál, Novák A., Bernáth, Zavřel, Rudovský – Řepka, Fortelka, Náprstek – Vyskočil, Huml, Formánek – Hovsepjan, Patyk, Holub – Paršakov, Keszi, Okegawa

BK Nová Paka

Vacek (Mahdal) – Svoboda, Abraham, Mlčoch, Müller, Malík, Suvorov, Bezděk – Hnik, Kloutvor, Ukhin, Hašek, Půlpán A., Nevyhoštěný, Martínek, Půlpán T., Hric, Hidveghy, Foerster
Branky a nahrávky: 5. Huml (Zavřel, Formánek), 18. Hovsepjan, 23. Paršakov (Okegawa, Patyk), 45. Hovsepjan – 18. Hric (Mlčoch), 54. Hnik (Nevyhoštěný), 56. Hašek (Půlpán T., Mlčoch), 59. Ukhin (Martínek, Půlpán T.), rozh. náj. Foerster. . Rozhodčí: Battěk - Svoboda, Kučera . Vyloučení: 11:8, navíc Půlpán A., Malík a Abraham (všichni NPA) 10 min. za NESP . Využití: 0:2 . V oslabení: 0:0 . Diváci: 86 . Průběh utkání: 1:0, 1:1, 4:1, 4:4, 4:5 .

K prvnímu venkovní utkání jel BK Nová Paka na zimní stadion do Slaného, kde se utkal s HC Řisuty.

Řisuty vstoupily do utkání lépe než hosté. To vedlo k rychlému gólu z hole Humla. V šestnácté minutě měl možnost vyrovnat novopacký Jakub Hašek z trestného střílení, ale domácí svatyni se mu nepovedlo trefit. Trefit se se povedlo o chvilku později Tiboru Hricovi, který se dostal k puku ve středním pásu a poradil si oběma obránci. Jen půl minuty stačilo, aby se domácí dostali znovu do vedení. Do kabin se šlo tak za stavu 2:1. Krátce po skončení přestávky přidaly Řisuty gól zásluhou Paršakova po přesné přihrávce. Hosté mohli několikrát snížit, ale domácího brankáře se jim nepovedlo překonat, a tak druhá třetina skončila 3:1. V té třetí se pár minut po začátku trefili opět domácí. Zanedlouho hosté obdrželi neskutečných 36 trestných minut, kdy za nesportovní chování byli vykázáni hned tři novopačtí hráči a navíc do konce utkání i hlavní trenér. Mohlo se někomu zdát, že je zápas ztracen. Ale hosty to spíše namotivovalo a začali ,,sázet" několik gólů za sebou. Nejdříve se trefil František Hnik po protiútoku, který zahájil Michal Nevyhoštěný. Za krátké dvě minuty snížil z kruhu na rozdíl jediného gólu šikovný Jakub Hašek. Vyrovnávací akci dokonal Yaroslav Ukhin v čase 58:04! Rozhodnout zápas mohl za malou chvíli Tibor Hric, když jel sám na domácího gólmana. V prodloužení ,,novopačáci" pokračovali v tempu a vytvořili si několik gólovek, ale úspěšní nebyli. Následovaly nájezdy, kdy zápas rozhodl mladý Petr Foerster a Nová Paka tak přivezla dva body!

Ohlasy po utkání

Aleš Půlpán - Do zápasu jsme nastoupili ve čtyřech pětkách, hráči nebyli v tempu a naše hra se nedařila. V druhé třetině se mírně zlepšila, ale neustálá oslabení nám nedovolovala souvislejší tlak na soupeřovu bránu. Ve třetí třetině jsme inkasovali na 4:1, ale mužstvo ukázalo obrovskou morální a fyzickou sílu a otočilo skóre v posledních minutách. Nakonec jsme sahali i po třech bodech, ale za dva jsme velice rádi.

Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři