21.09.2019 18:00
Vrchlabí
5:1
(1:0, 1:0, 3:1)
Nová Paka
4.
Vrchlabí, 21.09.2019 18:00

HC Vrchlabí

Soukup (Abrahám) – Jirků (C), Moník J., Havránek, Bendík (A), Vašíček (A), Voženílek, Kynčl, Vágner – Sýkora, Bláha, Dvořák, Kastner, Jirásek, Hlaváč, Urban, Mrňa, Matějček, Chalupa, Hozák, Bednář

BK Nová Paka

Mahdal (Vacek) – Svoboda, Abraham (C), Mlčoch, Műller, Bezděk, Steinocher, Suvorov – Hašek, Ukhin, Kloutvor, Hidveghy, Martínek, Nevyhoštěný (A), Hric, Půlpán T., Planý, Hnik, Půlpán A. (A), Smékal
Branky a nahrávky: 6. Urban (Bednář, Mrňa), 29. Sýkora (Havránek, Bednář), 51. Mrňa (Bednář, Sýkora), 54. Matějček (Chalupa), 58. Sýkora (Havránek, Urban) – 49. Hidveghy (Műller) . Rozhodčí: Veinfurter - Řezníček, Pechánek . Vyloučení: 6:5 . Využití: 2:1 . V oslabení: 0:0 . Diváci: 1190 . Průběh utkání: 2:0, 2:1, 5:1 .

Ambiciózní Vrchlabí potvrdilo roli favorita a tři body si nechalo pro sebe.

Ačkoliv Nové Pace nejdou od začátku sezony první třetiny, v tomto utkání do ní nastoupili dobře. Bohužel se nepovedlo vstřelit gól a naopak v šesté minutě v přesilové hře domácích inkasovali zásluhou Urbana, který po přihrávce Bednáře usměrnil puk do hostující branky střelou z první. Následovalo několik šancí změnit skóre na obou stranách. Za hosty se pokoušel trefit například Alexander Suvorov, Viktor Martínek nebo Michal Nevyhoštěný, ale pozorně chytajícího Soukupa se jim obelstít nepodařilo. Nevedlo se asi vrchlabským střelcům - všechny jejich snahy zmařil Michal Mahdal.

Stav utkání se změnil až skoro v polovině utkání, kdy Sýkora tečoval střelu od Havránka a hostující brankář neměl šanci zasáhnout. Ke konci prostředního dějství mohli hosté využít dvojnásobnou přesilovku, ale úspěšní nebyli.

Skóre 2:0 dávalo novopackým hokejistům i fanouškům naději. Na kontaktní branku je dostal Patrik Hidveghy v přesilové hře, kdy poslal puk za Soukupova záda přesně do horního rohu. Jenže za necelé dvě minuty využili i domácí svou přesilovou hru a zvýšili svůj náskok opět o dvě branky. Novopačáci byli odhodlaní ještě zápas otočit, vytvořili si několik slibných šancí, ale bez úspěchu. Naopak Vrchlabí ještě přidalo branky dvě.

Ohlasy po utkání

Aleš Půlpán - Po dobrém vstupu do utkání jsme po první třetině prohrávali 1:0, kdy nám domácí dali gól v přesilovce. Na obou stranách excelovali brankáři. Po druhé třetině jsme už prohrávali o dvě branky, ale nevzdali jsme se a stále věřili v zisk nějakého bodu. Po gólu na 2:1 jsme byli ve hře. Bohužel se nám nepovedlo proměnit několik vyložených šancí. Domácí přidali třetí branku a utkání si již pohlídali. Našim hráčům patří dík za předvedený výkon, ale trápí nás pořád koncovka a na tom musíme zapracovat. Už ve středu nás čeká další velmi těžký zápas proti Bílině a na to se musíme připravit.

Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři