12.10.2019 18:00
Jablonec nad Nisou
3:4 pr.
(0:2, 0:0, 3:1 - 0:1)
Nová Paka
9.
Jablonec nad Nisou, 12.10.2019 18:00

HC Jablonec nad Nisou

Jelínek (Lank) – Pílek Krejsa, Pilař, Pavlů (C), Čechura, Pulec, Tržický, Jandejsek – Jursa, Nezbeda, Frk, Homolka (C), Kačírek, Král, Gecko, Kotyza, Miškovský, Maďar (A), Bouřil

BK Nová Paka

Mahdal (Vacek) – Dotter, Suvorov, Mlčoch, Müller, Abraham (C), Malík, Pohl, Bezděk – Nevyhoštěný (A), Tomáš Půlpán, Hnik, Aleš Půlpán (A), Planý, Kloutvor, Ukhin, Hric, Hašek, Foerster, Smékal, Škvrně
Branky a nahrávky: 46. Nezbeda (Jursa), 48. Pilař (Nezbeda, Král), 57. Pavlů (Kačírek) – 9. Abraham (Nevyhoštěný, A.Půlpán), 19. Malík, 46. Hric (TS), 65. Mlčoch (Hric) . Rozhodčí: Jan Jaroš - Kryštof Ovsík, Jakub Teršíp . Vyloučení: 9:8, navíc Pulec (JBL) OK, Suvorov (NPA) OT, Půlpán T. (NPA) 5+OK . Využití: 1:1 . V oslabení: 0:0 . Diváci: 247 . Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3, 3:3, 3:4 .

Na jabloneckém ledě se BK Nová Paka představil v sobotu 12. 10. 2019 premiérově, a po náročné bitvě si odvezl dva body za výhru v prodloužení.

Nová Paka byla od začátku zápasu aktivnějším týmem, který si vytvářel mnoho šancí a měl více ze hry. Domácí gólman Jelínek měl "plné betony práce". Když už se jablonečtí vlci dostali do střelecké pozice, Michal Mahdal byl vždy připraven a všechny jejich pokusy likvidoval. Novopacká aktivita byla zúročena v deváté minutě po akci Aleše Půlpána a Michala Nevyhoštěného, který ujel po pravém křídle a poslal puk Lukáši Abrahamovi, který nasměroval předložený kotouč za Jelínkova záda. Novopačtí pokračovali v dobře rozehrané hře a ohrožovali domácí branku i nadále. Několik šancí si vytvořil šikovný a rychle bruslící Tibor Hric. Minutu před odchodem do šaten vypálil od modré golfem David Malík puk, který šikovně tečoval jeden z vlků přímo do horního rohu brány.

Druhá třetina nepřinesla gólovou radost ani na jedné straně a hra se vyrovnala. Za to vyloučení bylo v obou týmech požehnaně. Novopačtí hokejisté nevyužili dvě přesilovky pět na tři a domácí jednu.

Třetí dějství bylo ze všech nejdivočejší. Nejdříve domácí Nezbeda snížil na rozdíl jedné branky, následně byl Tibor Hric faulován při samostatném úniku a tudíž bylo nařízeno trestné střílení. To oblíbenec novopackého fanklubu proměnil a poslal znovu hosty do dvoubrankového vedení. To netrvalo dlouho, jelikož vlci z hole Pilaře opět snížili. A čtyři minuty před koncem základní hrací doby vyrovnali a potrestali tak dvojnásobnou početní nevýhodu Nové Paky.

Utkání tak pokračovalo do nastavené pětiminutovky. V té si vypracovali více šancí na dva body hosté. Nakonec ze situace, která nevypadala pro domácí Jablonec nebezpečně, bod navíc uloupil Marek Mlčoch, který se backhandem trefil do horní části branky.

Ohlasy po utkání

Aleš Půlpán - V Jablonci jsme výborně vstoupili do zápasu. Po úvodních dvou brankách jsme měli několik šancí zvýšit vedení. Druhá i třetí třetina byla ovlivněna spoustou vyloučení na obou stranách a obě mužstva vypadla bohužel z rytmu. Jsme rádi za dva body, ale bereme to jako ztrátu jednoho. Co se týče incidentu Tibora Hrice - vůbec nikoho nenapadl, pouze bránil svoji rodinu a svoji maminku, která byla zezadu zákeřně napadena jedním z jabloneckých fanoušků. Tiborově chování plně rozumíme a respektujeme jej.

Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři