30.11.2019 18:00
Vrchlabí
4:5
(2:1, 1:0, 1:4)
Nová Paka
22.
Vrchlabí, 30.11.2019 18:00

HC Vrchlabí

Abrahám (Soukup) – Jirků (C), Moník J., Havránek, Bendík (A), Vašíček (A), Voženílek, Kynčl, Vágner – Rolinek, Bláha, Hlaváč, Kastner, Bednář, Sýkora, Urban, Mrňa, Hozák, Chalupa, Jirásek, Moník F.

BK Nová Paka

Mahdal (Vacek) – Suvorov, Malík, Müller, Hroudný, Abraham (C), Pohl, Bezděk, Mlčoch – Dvořák, Ukhin, Hnik (A), Kloutvor, Půlpán A. (A), Foerster, Hidveghy, Škvrně
Branky a nahrávky: 13. Rolinek (Sýkora), 17. Jirků (Bednář, Urban), 28. Vašíček (Chalupa), 60. Sýkora (Jirků, Havránek) – 5. Malík (Hnik, Dvořák), 42. Hnik (Malík, Suvorov), 50. Malík (Hnik), 57. Hnik (Pohl, Bezděk), 59. Mlčoch (Abraham, Ukhin) . Rozhodčí: Čáp – Žídek, Hradil . Vyloučení: 6:6 . Využití: 1:2 . V oslabení: 0:1 . Diváci: 1560 . Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:3, 3:5, 4:5 .

Poslední listopadový den byl ve znamení očekávání velice těžkého zápasu s naším nejbližším soupeřem a aspirantem na postup do 1. ligy - s HC STADION Vrchlabí. Vrchlabí se mimo jiné pyšní hokejisty, kteří na svých zádech nosí všem hokejovým fanouškům známá jména. Proti Nové Pace si už v předchozích duelech zahráli Jaroslav Bednář, Jan Hlaváč, Jiří Vašíček nebo Petr Sýkora a včera k nim ještě navíc přibyl mistr světa z roku 2010, Tomáš Rolinek. Vrchlabí z 18 zápasů odešlo pouze jednou jako poražený tým, a to z ledu Trutnova.

Za Novou Paku se již podruhé představil jednadvacetiletý odchovanec Hradce Králové, obránce Kryštof Hroudný, kterého jste mohli poznat pod číslem 61. Na druhou stranu chyběli v sestavě velice platní útočníci Tibor Hric a také Tomáš Půlpán. To vedlo k tomu, aby se David Malík přesunul z obrany do útoku, což se v utkání ukázalo jako skvělá volba trenérů. Před duelem ve Vrchlabí se Nová Paka po 19 utkáních nacházela na šestém místě tabulky.

Úvodní buly patřilo Vrchlabí, to se ihned vrhlo do útočené třetiny a zahnízdilo před Michalem Mahdalem, který se už na začátku utkání představil ve velice kladném světle. Vrchlabští ho zkoušeli ze všech stran a nejeden vrchlabský fanoušek se musel za hlavu popadat, jaké šance domácích zmařil. Z ničeho nic se Nová Paka dostala do brejku, Jaroslav Dvořák přihrál Františku Hnikovi, který od mantinelu přesně našel úplně volného Davida Malíka. Ten se Abrahámovi trefil mezi betony a novopačtí diváci se mohli radovat. Utkání pokračovalo stylem jako na začátku, Michal Mahdal byl prověřen snad ze všech možných i nemožných brankářských zákroků. Vedení Nové Paky ukončil Rolinek, který po vyhraném buly Sýkory nic nevymýšlel a poslal puk do sítě. Na konci prvního dějství se dělovkou trefil Jirků, kterého na modré našel Bednář.

Po návratu na led domácí pokračovali v tlaku, ale už na pohled Nová Paka lehce srovnala krok a do útočného pásma se dostávala častěji než v úvodní třetině. Nejenom Michal Mahdal, ale obětavá práce a hra novopackého týmu bránila domácím v navýšení skóre. V 28. minutě se již zdálo, že puk skončil pod Mahdalem, ale Vašíček prokázal svůj důraz v brankovišti a doslova protlačil kotouč do brány. Ke konci třetiny mohl, po chybě domácích, snížit Aleš Půlpán, který po přihrávce Patrika Hidveghyho bohužel netrefil poloprázdnou bránu.

Na začátku závěrečné třetiny byli shodně vyloučeni za sekání oba týmy. Ve hře čtyři na čtyři se znovu utrhla dvojice František Hnik - David Malík. Tentokrát si otočili role a kontaktní branku vstřelil prvně jmenovaný. Hra Nové Paky působila zase lépe než v předchozí dvacetiminutovce. O devět minut později novopačtí fanoušci euforicky vybuchli nadšením! Perfektní dvojice Hnik-Malík zaútočila v oslabení dva na jednoho a neomylně zakončil hráč s číslem 21, David Malík. Vrchlabští hokejisté nadále hrozili ze spousty šancí, ale recept na překonání Michala Mahdala hledali marně. Pokud někdo z příznivců Nové Paky v 57. minutě držel v ruce kelímek s pivem, musel ho jistojistě vylít, jak mu vyletěly ruce nad hlavu, protože František Hnik poslal Novou Paku do vedení parádní střelou z mezikruží do horního rohu! A pokud mu v kelímku alespoň trochu piva zbylo, zajistě o něj definitivně přišel s gólem Marka Mlčocha, který si minutu před koncem sjel z modré mezi kruhy a perfektně prostřelil domácího Abraháma i s jeho obranou. Nová Paka vedla již o dvě branky! Následovala asi nejdelší minuta této sezony. Podle očekávání Vrchlabí nezbývalo nic jiného než odvolat gólmana z jeho svatyně. Power-play se jim podařilo využít zásluhou Sýkory. Do konce zbývalo 43 vteřin. Po buly ve středním pásmu domácí zkusili hru v šesti opětovně. Nová Paka se s pukem dostala do útočné třetiny, několik Pačáků mělo na hokejce šestý gól a definitivní rozhodnutí sobotního duelu. Když už se zdálo, že je výsledek jasný, Vrchlabí se dostalo do protiútoku a dvě vteřiny před koncem málem Bednář vyrovnal. Novopacký brankář ale prokázal své kvality znovu a obrovskou měrou se podílel na jedněch z nejcennějších bodů dosavadní sezony!

Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři