29.01.2020 18:00
Nová Paka
5:4 pr.
(1:1, 2:1, 1:2 - 1:0)
Jablonec nad Nisou
36.
Nová Paka, 29.01.2020 18:00

BK Nová Paka

Mahdal (Vacek) – Müller, Holý, Mlčoch, Pohl, Abraham (C), Suvorov, Houška, Bezděk – Hric (A), Půlpán A. (A), Hidveghy, Dvořák, Vrba, Půlpán T., Foerster, Kloutvor, Moravčík, Malík, Kerekanič

HC Jablonec nad Nisou

Mašek (Jelínek) – Čechura, Pilař, Tržický, Pavlů (C), Pulec, Ira, Krejsa – Maďar (A), Král, Nezbeda, Kačírek, Homolka (A), Kotyza, Jursa, Bouřil
Branky a nahrávky: 15. Hric (Abraham), 34. Půlpán (Houška, Malík), 52. Hric (Půlpán), 58. Hidveghy (Abraham, Mlčoch), 62. Dvořák (Hric) – 12. Bouřil (Maďar, Jursa), 22. Kotyza (Nezbeda, Nezbeda), 40. Nezbeda (Maďar), 49. Král . Rozhodčí: Patrik Vokřál – Ondřej Žídek, František Štěpánek . Vyloučení: 8:10, navíc JBL Homolka OT . Využití: 2:1 . V oslabení: 0:0 . Diváci: 493 . Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:4, 4:4, 5:4 .

Do zápasu vstoupila lépe domácí Nová Paka, kdy i díky brzkému vyloučení jabloneckého hráče zkoušela hostujícího brankáře ze všech stran. Blízko ke vstřelení gólu měl Aleš Půlpán nebo Andrej Moravčík. První branka utkání ale padla do novopacké brány, Bouřil protlačil puk mezi Mahdalovým betonem a tyčí a poslal vlky do vedení. V patnácté minutě se po zvednutí z ledu šikovně vedle brány postavil Tibor Hric, a po střele Abrahama našel volný puk a vyrovnal na 1:1.

Ve druhé třetině Jablonec znovu odskočil. Tentokrát zásluhou Kotyzy, který nadvakrát zkoušel domácího gólmana a při druhém pokusu uspěl. Po polovině zápasu rozradostnil domácí ochozy Tomáš Půlpán, který využil přesilovou hru po přihrávkách Matěje Houšky a Davida Malíka. Na konci dějství byl Tomáš Půlpán vyloučen za hákování, to hosté z Jablonce potrestali po střele Maďara, kterou přesně tečoval do brány Nezbeda.

V závěrečné třetině bylo čím dál více vidět, že oba týmy body potřebují a napětí se dalo krájet. V polovině poslední dvacetiminutovky zvýšil Král po samostatném úniku forhendovým blafákem. Za krátko se prosadila i Nová Paka. To Tibor Hric perfektně vymetl roh Maškovy brány. Tři minuty před koncem vyrovnal na 4:4 Patrik Hidveghy, kterému šikovně poslal kotouč Lukáš Abraham. Prodloužení patřilo domácím. S Novou Pakou se parádně rozloučil Jaroslav Dvořák, který Pačákům vystřelil bod navíc a nyní se vrací do hokejového Vrchlabí.

Ohlasy po utkání

Velmi důležité utkání o ,,šest“ bodů začalo ve velmi dobrém tempu a celou první třetinu jsme určovali rychlost hry. Bohužel se nám nepodařilo proměnit vyložené šance a do kabin jsme šli za stavu 1:1. Druhou třetinu jsme vinou vyloučení vypadli z tempa prohráli jsme třetinu 2:1. Po úpravě sestavy v kabině jsme vlétli do třetí třetiny a zvrátili skóre na svou stranu.

Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři