17.03.2022

ZHODNOCENÍ SEZONY 2021/22

N o v á P a k a - 17. 3. 2022

Zhodnocení sezony 2021/22 Pavlem Fedulovem

Vedení klubu bude samozřejmě hodnotit sezonu na valné hromadě, ale podle mého názoru bychom ji mohli shrnout jako celkem úspěšnou. Asi málokdo na začátku věřil, že budeme schopni bojovat o play-off, i když to tak nakonec nedopadlo.

Velký propadák v bodování byl na úvod sezony, když jsme v prvních šesti utkáních získali jenom dva body. To bych zdůraznil tím, že v tu dobu jsme ještě byli ve fázi budování manšaftu, která byla ukončena v říjnu s příchodem Jachanova, Komarova, návratem na led Saši Suvorova a pak samozřejmě příchodem Jardy Dvořáka.
Postupně se kvalita hry zlepšovala, tým od zápasu k zápasu lépe plnil trenérské úkoly, což hned začalo být vidět i v počtu bodů a umístění v tabulce. Samozřejmě nás mrzí, že jsme se nechytli možnosti postoupit do play-off, kterou jsme podle mě ztratili v domácím zápase proti Bílině, a pak ve venkovním utkání v Hronově. Na druhou stranu jsme nebyli tuto sezonu ještě na play-off jako tým připraveni, nechtěl bych tam postoupit bez ambicí jít dál a prohrát ve čtyřech zápasech proti prvnímu mužstvu.

V každém případě beru naše umístění v tabulce jako férové, 6. místo je to, které jsme si svojí hrou v této sezoně zasloužili.

Náš hlavní problém během sezóny vidím v tom, že našemu týmu občas chyběla zkušenost jak při zakončení, tak i v obranné fázi. Když se zpětně podíváme na domácí prohru s Bílinou, tak už na začátku první třetiny jsme mohli vyhrávat o pět gólů, jenže jsme své šance nevyužili. To samé i ten rozhodující zápas v Hronově, když během prvních dvou minut jsme měli tři tutovky.

Naopak naši silnou stranou byl charakter, který náš tým během sezony ukazoval. Kolik zápasů se nám povedlo otočit, kluci to nevzdávali i třeba ve stavu 0:3 doma proti Hronovu. V kabině fungovala parta, hráči si sedli a myslím si, že tuto sezonu byl BK Nová Paka fakt Týmem s velkým T. Je v tom velká zásluha lídrů týmu – kapitána Davida Malíka, asistentů Fandy Hnika a Tomáše Nezbedy, kterým se povedlo vést manšaft jak na ledě, tak i v šatně.

Dobře nám fungovala spolupráce s Hradcem Králové a juniorkou BK Mladá Boleslav, odkud k nám přišli mladí hráči Filip, Dlask a Krinwald. Myslím, že tato sezona pro ně byla velmi přínosná, obehráli se a dostali první zkušenosti z dospělého hokeje. Počítáme s nimi do týmu i na příští rok.

Zapojili jsme do tréninků a zápasů i místní junioři – Daniel Pekárek, Lukáš Fišar, Štěpán Kundrík. Chceme tím ukázat, že při snaze a správném přístupu z jejich strany mají šanci se dostat do Áčka a být součástí týmu.

Objevily se dotazy ohledně přestupu Jardy Dvořáka, který byl pro nás velkou pomocí, do Dvora Králové na konci přestupového období. Chtěl bych vysvětlit, že bylo k tomu několik důvodů:

  • Jarda je na rozdíl od většiny našich hráčů hokejovým profíkem a hokejem se živí
  • ve II. lize hráči jsou placeni do posledního utkaní
  • Jarda nebyl hráčem BK Nová Paka, byl u nás na hostování z Kolína, se kterým má smlouvu
  • nabídky od jiných klubů mu chodily i v průběhu sezóny, ale on je odmítal, dokud byla nějaká faktická šance, že se dostaneme do play-off
  • když se podíváme zpětně, tak vidíme, že 31. ledna jsme měli už jen teoretickou šanci se dostat na čtvrté místo v tabulce

Když dáme tyto důvody dohromady, přestup Jardy do Dvora dává logiku a nemělo smysl mu bránit v tom, že si chtěl sezonu prodloužit, což se mu povedlo. Musím dodat, že všechna jednání z jeho strany byla férová a tím bych chtěl Jardovi poděkovat a popřát hodně úspěchu ve finále play-off.

Ohledně budování týmu pro příští sezónu jsme domluveni s většinou hráčů na pokračování jejich působení v Nové Pace. Jsem rád, že ten zájem je oboustranný a máme tu na čem stavět. Samozřejmě přibydou i nová jména a naopak někdo v týmu skončí, ale to je normální proces.

Na závěr bych chtěl poděkovat fanouškům, kteří nás i v této těžké době chodili podpořit na zimák a jezdili s námi po celé republice. Podporu z jejich strany jsme celou sezonu vnímali. Taktéž děkujeme všem sponzorům a městu Nová Paka, bez kterých bychom sezonu nemohli odehrát. 

Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři