01.04.2023

ZHODNOCENÍ SEZONY 2022/23

N o v á P a k a - 1. 4. 2023

Všichni jsme trochu zklamaní, jak tato sezóna dopadla. Je to sport, nikdy nemůžeš předem vědět, jak to skončí. Upřímně ho za to i milujeme. Je to jako “syndrom nováčka” - v nové soutěži se tým musí přizpůsobit, pochopit systém a pravidla. Co si budeme povídat, jsou tu ve všem obrovské rozdíly oproti druhé lize.

Po úspěšné první části, kdy jsme nad hlavu zvedli Pohár hejtmana KHK, se nám nepovedlo pokračovat ve stejném tempu dál. Byly k tomu různé důvody.
Tým kupodivu dělal lepší výsledky (teď neberu herní část), když jsme měli potíže se sestavou. Když jsme naopak byli v plné sestavě, tak se nám bodově moc nedařilo.
Přitom beru naši sestavu jako nadstandardní na krajskou ligu. Hráčům nemůžu nic vytknout, každý z nich se snažil nechat na ledě svoje maximum. Ne všem se to ale vždy povedlo.
Přijde mi, že jsme nevyužili svůj potenciál v útoku, vytvářeli jsme si hodně šancí, ale úspěšnost v zakončení byla nic moc. Tým měl sílu i charakter. Stačí se podívat na to, kolik utkání jsme v sezóně otočili ve svůj prospěch.  

Atmosféra v týmu a v šatně byla super. Kluci a realizační tým fungovali. Nebyl žádný problém, všichni zapadli do kolektivu. Výborně se do týmu zapojili i mladí novopačtí odchovanci - Kundrík, Fišar, Pekárek a můžu k nim zmínit i Davida Vrbu. Cesta do Áčka je jim otevřená, je na nich jak to využijí. Jediná věc, kterou bych jim poradil je, že přes léto musí makat víc jak ostatní.

Play-off s Trutnovem:
Osobně jsem byl rád, když jsme nakonec šli na Trutnov. Myslím si, že vždy je lepší hrát se silným soupeřem, než se slabým. Trutnovu v zápasech pomohla zkušenost a umění využít své šance. Nám to naopak chybělo. Například druhý zápas v Nové Pace, kdy jsme to pustili 37 vteřin před koncem a nevyužili dvouminutovou přesilovku v prodloužení. To samé k té neuvěřitelné chybě v posledním utkání…

Příští rok bychom chtěli pokračovat se všemi hráči, kteří hráli na konci sezóny. Jsem rád, že ve většině případů je ten zájem oboustranný. Máme na čem stavět úspěšný tým.
Velké poděkování patří všem fanouškům novopackého hokeje, sponzorům, městu Nová Paka.
Za sebe osobně děkuji vedení klubu, hráčům a zvlášť celému realizačnímu týmu - bez Vás by to nefungovalo tak, jak to funguje.

Pavel Fedulov

Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři