01.10.2017 17:00
Nová Paka
7:6 sn
(2:1, 2:2, 2:3, 0:0, 1:0)
Náchod
1.
Nová Paka, 01.10.2017 17:00

BK Nová Paka

Škop (Bouška) - Ersepka, Spal, Kulhánek, Pour, Jebavý, Hric, Krsek, Šuvara, Barbora, Kerekanič, T. Kadeřábek, Richter, T. Rychlovský, Hloušek

HC Náchod

Bernart (Lukáš) - Chaloupka, Plíhal, Srba, Havrda, Pánek, Kodym, Leeder, Janoušek, Macháň, Škoda, Verner, Komárek, Valášek, Hlavatý, Maršík
Branky a nahrávky: 6:13 Hric (Richter, Šuvara), 19:35 Barbora (T. Kadeřábek), 30:16 Hric, 37:21 Hloušek (Hric, Šuvara),40:38 Šuvara (Hric), 47:09 Rychlovský (Krsek, Kerekanič), 65:00 Barbora . Rozhodčí: Pahulák - Kozák, Macek . Vyloučení: 5:4 . Využití: 0:2 . V oslabení: . Diváci: . Střely na branku: 25:34 . Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 3:2, 3:3, 4:3, 4:4, 6:4, 6:6, 7:6 .
Od samého počátku byli hosté rychleji bruslícím týmem a kombinačně zdatnějším. Domácí nezmírnou houževnatostí a zarputilostí dokázali tento rozdíl vyrovnat. Navíc měli trochu štěstí v zakončení. Hosté, ale dávali branky mnohdy záhadnými kousky. Tu tečí obránce, tu tečovaným obloučkem. V nájezdech se toto štístko obrátilo. Karlu Hlouškovi se kotouč za Bernatova záda "doplazil" a závěrečné rozhodnutí Dominika Barbory přišlo z "nebe". Kotouč po vyražení gólmanem letěl vzůru, ale doplachtil obloučkem do náchodské sítě. Domácí utkání odehráli stále v nekompletní sestavě. K nemocným a pracovně vytíženým hráčům nemohl tým domácích použít startu hráčů staršího dorostu z důvodu, že ten den hráli ligové utkání v Jablonci.

Do zápasu vstoupili lépe hosté, vypracovávali si šance, zůstalo však bohužel jen u nich. Domácí se ujali brankou šikovného Hrice v 7. min. z prakticky první vážnější šance - 1 : 0. Hosté vyrovnali Havrdou z přesilovky z poloviny 10. min. po nahrávce kapitána Macháně. Do kabiny šli šťastnější domácí po brance Barbory z půle 20. min. 2 : 1. V prostředním dějství ve 22. min. Valášek využil nahození Komárka a srovnal na 2 : 2. V čase 22 : 22 Havrda trefil pouze horní tyč. V polovině 26. min. Janoušek servíroval Havrdovi před branku, ale ten ji minul. V čase 30 : 16 domácí znovu vedli zásluhou Hrice - 3 : 2. Přesně po min. Škop podrazil mladíka Maršíka a následovalo trestné střílení, které sám faulovaný neproměnil. Vyrovnání přišlo ve 37. min. z hole Valáška v přisilovce po nahrávkách Škody a Pánka - 3 : 3. Po min. zase Paka vedla zásluhou Hlouška - 4 : 3. Ve třetí třetině Havrda po osmi sek. vyrovnal na 4 : 4. O 30 sek déle skóroval Šuvara a domácí znovu vedli - 5 : 4. Ve 48. min. domácí odskočili zásluhou Rychlovského o dvě branky - 6 : 4. Po necelé min. vstřelil kontaktní branku Maršík po nahrávkách Hlavatého a Leedera - 6 : 5. V úvodu 52. min. tlak Náchoda korunoval vyrovnávací brankou zkušený Kodym po spolupráci s Plíhalem a Chaloupkou - 6 : 6. Další brankové příležitosti Primátoři nevyužili a následovalo prodloužení. V něm Náchod po celou dobu byl aktivnější, ale rozhodnout nedokázal a následovala loterie samostatných nájezdů O bodu navíc rozhodl Barbora.

Ohlasy po utkání

Ludvík Berger - manažer mužstva HC Náchod : "V úvodních zápase sezóny se hrál atraktivní hokej pro diváky bohatý na góly. V průběhu utkání jsme byli lepším týmem, soupeř z první vážnější akce skóroval. Šance jsme si vytvářeli, ale s gólovým zakončením jsme byli na štíru. Pořád jsme doháněli gólové manko, ve třetí třetině dokonce dvougólové. V prodloužení jsme soupeře jasně přehrávali, skórovat se nám nepodařilo. V samostatných nájezdech v dovednostní loterii byl šťastnější soupeř, ke kterému se přiklonilo štěstí, to nám chybělo. Náš tým předváděl hru spíše hodnou průběhu sezóny než ze samého úvodu. Oceňují bojovnost celého týmu!"

Petr Zvolenský st. - trenér BK Nová Paka: Obětavý výkon celého týmu přispěl k šťastnému konci. Čtyři proměněné nájezdy vedly k zisku cenných dvou bodů. V průběhu utkání byl soupeř lepší, ale jeho branky mnohdy padly za přispění naši nepozornosti či šťastnými tečemi. Přípravu jsme zahájili velmi pozdě díky absenci ledové plochy v Nové Pace. I o to je výkon cennější. Nebudeme předjímat, čeká nás velmi těžká sezóna.

Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři