06.12.2017 18:00
Nová Paka
6:3
(2:1, 1:2, 3:0)
Jičín
16.
Nová Paka, 06.12.2017 18:00

BK Nová Paka

Škop (Bouška) - Pour, Kulhánek, Spal, Erban, Svoboda, Ersepka, Pulec, Kadeřábek, Frk, Barbora, Hric, Šuvara, Jebavý, Kerekanič, Richter

HC Jičín

Pivrnec 5´Beneš - Najman, Buchar, Žalud, Mikolášek, Šťěpán, Brzák, Houser, Nový, Němec, Průšek,Žďárský, Kollma, Sedmík, Borovec
Branky a nahrávky: 2:18 Pulec, 4:04 Frk (Kadeřábek), 33:14 Hric, 42:47 Šuvara (Hric), 55:29 Barbora (Frk), 59:45 Hric - 15:53 Nový (Žalud), 24:36 Němec (Žďárský), 32:35 Žďárský . Rozhodčí: Petr - Řezníček, Pecha . Vyloučení: 4:4 . Využití: . V oslabení: . Diváci: . Střely na branku: . Průběh utkání: .
Oba týmy nastoupili k utkání bez některých svých opor. Přesto měla hra spád, kombinaci, rychlost a dlouho vyrovnaný stav. Domácí se rychle dostali do vedení. Obránce Nové Paky Láďa Pulec otevřel skóre již ve třetí minutě. O necelé dvě minuty posunuli domácí tým do dvoubrankového vedení útočníci Kadeřábek s Frkem. Jenže pak domácí neproměnili některé šance. Hosté vystřídali brankáře a hra se pomalu začala vyrovnávat. Jičínští se dostali ve třicátétřetí minutě do vedení. O minutu později hbitý Tibor Hric zařídil vyrovnání. Do poslední třetiny nastupovali týmy za nerozhodného stavu. Hra byla vyrovnaná. Oba týmy útočili i pozorně bránili. Hosté trochu lépe přecházeli středním pásmem. Domácí jejich snahy často zastavovali na obranné modré čáře. Těžké zákroky měl domácí Pavel Škop, když kotouče často procházeli z úhlu podél brankoviště. Vítězný gól domácích padl krátce po skončení přesilové hry. Tibor Hric poslal z rohu útočného pásma přesně kotouč na najíždějícího Jakuba Šuvaru, který prostřelil hostujícího Beneše. Pojistku páté branky zařídil Dominik Barbora. V obranném pásmu založil útok s Markem Frkem. Středním pásmem projel a když si všiml, že má cestu volnou, projel mezi kruhy a nekompromisní ranou k pravé tyči zavěsil krásnou branku. Hosté mobilizovali síly k závěrečnému tlaku. Domácí se ubránili a navíc ještě patnáct vteřin před koncem přes celé kluziště dal branku Tibor Hric, když vybojoval kotouč ve shluku hráčů a projel s ním odvážně okolo své branky.

Přes další vítězství je náš tým znovu na předposledním místě díky tomu, že Jaroměř vysoko zvítězila s Opočnem. Bodové rozdíly mezi třetím a sedmým místem jsou minimální a náš tým je znovu ve hře o místa zajišťující postup do play-off.

Ohlasy po utkání

Petr Zvolenský (Nová Paka): V utkání bylo vidět, že se náš tým umí vyrovnat s nepříznivým vývojem. Prvních deset minut druhé třetiny jsme hráli "profesorsky", hosty jsme tím pustili do vedení. Pomohlo nám čtyřminutové oslabení, kdy tým zmobilizoval všechny své síly a ubránil se. Pak už to byla zase naše hra a zaslouženě jsme utkání dovedli do vítězného závěru. Čeká nás nedělní utkání v Opočně. Tam musíme potvrdit stoupající výkon.

Daniel Pletka (Jičín): Do utkání jsme vstoupili špatně a po zásluze jsme prohrávali a můžeme být rádi, že jenom o dva góly. Po deseti minutách jsme hru vyrovnali a snížili. Ve druhé jsme byli lepší a skóre otočili, ale stejně se šlo do kabin za nerozhodného stavu. Ve třetí jsme udělali dvě individuální chyby a dostali po nich dva góly a domácí tím rozhodli o dnešním výsledku.

Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři