06.01.2019 17:00
Nová Paka
8:0
(3:0, 2:0, 3:0)
Nové Město nad Metují
18.
Nová Paka, 06.01.2019 17:00

BK Nová Paka

Veselý, 41. Dosoudil - Zeman, Mlčoch, Spal, Pulec, Chleborád, Pour - Nevyhoštěný, Hnik, Hric, Kadeřábek, Šuvara, Malík, Kerekanič, Krsek, F.Moník, Hidveghy

TJ Spartak Nové Město nad Metují

Biegl - Zákravský, Hanousek, Krejcar, Lhotský, Novák - Macháček, Vlček, Reichmann, Vencl, Bureš, Chmelík, Prouza, Kozák, Müller
Branky a nahrávky: 7. Hric (Hnik, Zeman), 8. Kerekanič (Hidveghy), 12. Nevyhoštěný (Zeman), 26. Hidveghy, 40. Nevyhoštěný (Kadeřábek, Zeman), 41. Mlčoch (Nevyhoštěný), 47. Hidveghy (Chleborád), 60. Hric (Nevyhoštěný, Spal) . Rozhodčí: Libor Veinfurter - Jakub Dudadík, Jan Pechánek . Vyloučení: 6:39 . Využití: 2:0 . V oslabení: 0:0 . Diváci: 173 . Střely na branku: 39:21 . Vhazování: 45:10 . Průběh utkání: 8:0 .
První utkání v novém roce nezastavilo domácí ve výborných výkonech a po jednoznačném průběhu přineslo plný bodový počet. Vítězstvím se sice domácí dostali na první místo průběžné tabulky díky výrazně lepšímu skóre. Vzhledem k tomu, že tímto kolem byla ukončena základní část, která měla rozdělit regionální soutěž na výkonnostně lepší týmy a zajistit méně kvalitním soupeřům důstojná utkání alespoň po nějaký čas této sezóny, přišlo na řadu pravidlo určující konečné pořadí. Právě vyrovnaným bodovým počtem se náš tým musel porovnat s Jaroměří. S tou máme pasivní bodový zisk a proto se tento tým stal vítězem této části. Již ve středu bude zahájena druhá část soutěže, která přinese našemu celku boje pouze s prvními šesti týmy. Všechna utkání budou mít velmi silné soupeře. Ve středu v Nové Pace od 18:00 vyzveme neoblíbený Hronov ke vstupnímu utkání soutěže, která přinese po dvou kolech pořadí do vrcholu sezóny (play-off).

Pouze úvodních pár minut se hrálo i na polovině domácího celku, ale další průběh jasně ukazoval jednoznačnou převahu. Brzo si domácí vypracovali tříbrankový náskok. Osmibrankové vítězství mohlo být daleko vyšší. Proti tomu byl vynikající výkon hostujícího Zdeňka Biegla. Domácí se představili znovu jako velmi kompaktní tým s velmi vyrovnanými formacemi. Tentokrát přinesla i gólový účet třetí pětice. V brance se představili oba domácí gólmani. Po debutu v pohárovém utkání s Jičínem, nastoupil ke svému prvnímu mistrovskému utkání brankář Dominik Dosoudil. V posledních dvaceti minutách nedostal ani branku byť musel řešit nelehký únik dvojice novoměstských hráčů a dalšími zákroky prokázal svůj přínos pro nový tým. Oba gólmani si v jednom utkání připsali shoot-outy.

Ohlasy po utkání

Aleš Půlpán: Velmi nás mrzí, že jsme nezískali pohár hejtmana Královéhradeckého kraje jen díky závěrečnému přepočtu. Bohužel velmi často na výsledky a výkony působí pravidla, která mají přinášet jakousi spravedlnost, ale v praxi je to spíše naopak. Jinak jsme spíše hráli "bago". Bylo nabrusleno více méně na polovině či ve třetině soupeře. Hra mezi první šesticí bude jiná. Musíme se připravit. Duely mezi první šesticí přinesou kvalitnější utkání. Nás to prověří a lépe připraví do závěrečných play-off bojů.

Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři