08.01.2023 17:00
Nová Paka
5:6 pr.
(0:2, 2:2, 3:1 – 0:1)
Moravská Třebová
12.
Nová Paka, Zimní stadion, 08.01.2023 17:00

BK Nová Paka

Bouška – Pour, Leder, Murashov, Klust, Suvorov, Malík, Kotyza – Hnik, Bondar, Kindyshev, Dvořák, Horyna, Hric, Vrba, Nevyhoštěný, Šípek.

Slovan Morav.Třebová

Peksa – Blaháček, Dubovčí, Kuchař, Janků, Cekr, Holub, Moučka – Marek, Kavan, Fibrich, Scheuter, Palička, Cach, Skopal, Vaňous, Šíp.
Branky a nahrávky: 23:20 Hnik (Bondar, Dvořák; 5/5), 27:23 Hric (Nevyhoštěný, Horyna; 5/5), 45:07 Nevyhoštěný (Leder, Hric; 5/5), 50:45 Suvorov (Bondar; 4/5), 53:24 Nevyhoštěný (Hric, Leder; 5/3) – 13:59 Scheuter (Skopal, Blaháček; 5/4), 16:38 Palička (Dubovčí, Vaňous; 4/5), 25:43 Vaňous (Palička, Cach; 5/4), 39:10 Marek (Moučka, Scheuter; 5/5), 41:39 Holub (Dubovčí, Scheuter; 5/4), 61:16 Palička (3/3). Rozhodčí: Veinfurter – Šesták, Všetečka. Diváci: 238. Vyloučení: 6:5. Využití: 1:3. V oslabení: 1:1. Střely na branku: 33:31. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3, 2:3, 2:5, 5:5, 5:6.
Poslední utkání nadstavbové části, mající za úkol postavení týmů do play-off, přivedlo do Nové Paky nejvzdálenějšího soupeře z Moravské Třebové. S tímto soupeřem jsme naposledy hráli před cca 25-ti lety za éry Martina Horálka a nikdy jsme si sním nevedli dobře. Tentokrát máme s tímto soupeřem kladnou bilanci i po tomto utkání.

První třetina znovu přinesla lepší hru hostujícího týmu. Domácí asi z nějakého tajného důvodu rozehrávají utkání až v poslední třetině. Oproti minulému utkání dali tomuto soupeři daleko větší šanci. Ve čtrnácté minutě skóroval v přesilové hře hostující Scheuter, asistovali Skopal a Blaháček. Na dva nula v oslabení zvyšoval Palička po přihrávkách Dobovčí a Vaňouse. První třetina skončila dva nula pro hostující tým.

V úvodu druhé třetiny získal první útok kotouč v útočné třetině a po kombinaci Jardy Dvořáka, Semyona Bondara snížil František Hnik. O chvíli později znovu v přesilové hře zvýšili své vedení hráči Moravské Třebové. Branku vstřelil Vaňous po přihrávkách Paličky a Cacha. O dvě minuty později snížil Tibor Hric po přihrávce Michala Nevyhoštěného a Mirky Horyny. Jenže hosté se krátce před odchodem do šaten znovu dostali do dvoubrankového vedení brankou Marka po kombinaci Moučky a Scheutera.

Krátce po přestávce hosté odskočili na tři branky zásluhou využité přesilové hry. Branku dal Holub, asistovali Dubovčí a Scheuter. V dalším průběhu domácí zabrali. Střelu Ledera tečoval Nevyhoštěný. V oslabení dal kontaktní branku Saša Suvorov po přihrávce Bondara. V dvojnásobné přesilové hře srovnal Michal Nevyhoštěný po kombinaci Hrice a Ledera. Domácí měli další velké šance. ale do konce základní části se skóre neměnilo.

Pětiminutové prodloužení přineslo dvě šance domácích, ale pozorný Marek Peksa obě zakončení zneškodnil. Naopak po zbrklém střídání domácích ujel hostující Palička. Stíhající Roman Kindyshev nedokázal ataku zabránit a Martin Bouška byl na zakončení neúspěšný. Domácí sice získali ztracené utkání, ale jeden bod je ve vyrovnané tabulce malým ziskem.

Ohlasy po utkání

Pavel Fedulov: Z utkání mám dvojitý pocit. Na jednu stranu jsem rád, že tým dokáže stav dva ku pěti otočit. Na druhou stranu vůbec nechápu chyby v obranné hře. V tom se musíme zlepšit. Play-off je velmi blízko a tabulka vyrovnaná tak, že kdokoli může být první i poslední.

Aleš Půlpán: Na začátku zápasu nás soupeř přehrával v důrazu i střelbě. Proto jsem první třetinu prohráli. Naše hra se ve druhé třetině hodně zlepšila, ale soupeř nás trestal v přesilovkách. Ve třetí třetině jsem už dominovali a srovnali stav skóre. Bohužel prodloužení se nám nepovedl dotáhnout obrat do úspěšného konce.

Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři