04.12.2022 17:00
Moravská Třebová
4:7
(2:1, 1:2, 1:4)
Nová Paka
5.
Moravská Třebová, REHAU arena, 04.12.2022 17:00

Slovan Morav.Třebová

Faltus – Blaháček, Janků, Netolický, Holub, Moučka – Marek, Horký, Kavan, Fibrich, Scheuter, Palička, Cach, Skopal, Vaňous.

BK Nová Paka

Bouška – Pour, Leder, Junek, Pekárek, Vrba, Suvorov, Kotyza, Šípek – Bon, Mach, Rossokha, Hnik, Bondar, Kindyshev, Horyna, Hric, Fišar, Malík, Nevyhoštěný.
Branky a nahrávky: 03:35 Marek (Vaňous, Fibrich; 5/5), 17:13 Skopal (Janků, Kavan; 5/4), 36:16 Palička (Janků, Horký; 5/4), 44:02 Vaňous (Fibrich, Marek; 5/5) – 05:38 Horyna (Hric, Leder; 5/5), 27:46 Horyna (Nevyhoštěný, Leder; 5/5), 34:53 Horyna (Nevyhoštěný, Hric; 5/3), 40:24 Bondar (Malík, Hnik; 5/5), 47:28 Hric (Kindyshev; 5/5), 54:11 Hric (Horyna, Kotyza; 5/5), 54:27 Hnik (Šípek; 4/5). Rozhodčí: Rulíček – Javůrek, Kopecký. Diváci: 423. Vyloučení: 2:4. Využití: 2:1. V oslabení: 0:1. Střely na branku: 37:43. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:3, 3:3, 3:4, 4:4, 4:7.
Bez stále nemocného brankáře Michala Mahdala, se vydali novopačtí hokejisté do nejvzdálenějšího místa letošní soutěže. Dvojice Martin Bouška a Štěpán Kundrík představuje pro tým velmi dobrou oporu, tak na tomto postu neměl hostující tým slabinu. Do útoku se po nemoci vrátil Fanda Hnik a po krátké distanci za osobní trest David Malík. Hostující tým tak měl po dlouhé době k dispozici široký kádr.

Domácí tým měl první třetinu převahu. Středním pásmem postupoval velmi rychle a podnikal tak nebezpečné útoky. Hostující Martin Bouška chytal v dobré formě. Čelil dvaceti střelám. Za jeho záda se dostaly pouze dva kotouče. Na druhé straně měl domácí Faltus sedm zákroků. Ale akci druhého útoku Nové Paky nemohl zneškodnit. V šesté minutě Tibor Hric rychle pronikl do útočného pásma po pravé straně. Přihrávka pro Mirka Horynu přišla ve správný okamžik do brankového prostoru. Jednoduchá blesková akce přinesla krásnou branku.

Ve druhé třetině hosté domácím přechod středního pásma ztížili a tím zastavili jejich převahu. Nejprve vyrovnali znovu Mirkem Horynou téměř shodně jako při první brance. Finální přihrávku výborně načasoval Michal Nevyhoštěný. Obě brankové akce založil Václav Leder. Pět minut před koncem druhé třetiny se hosté dostali do vedením díky hattricku Mirka Horyny. Přihrával Michal Nevyhoštěný. Asistencí se podílel na brance Tibor Hric. Domácí srovnali Paličkou o minutu později.

Po přestávce první pobyt na ledě první formace Nové Paky přinesl branku z hole Semyona Bondara, kterému na servíroval kotouč David Malík po akci s Fandou Hnikem. Domácí znovu vyrovnali Vaňousem, ale to už byla Nová Paka plna sil a domácí už viditelně ztráceli své tempo z první třetiny. O dvě minuty později dal krásnou vítěznou branku Tibor Hric, kterého do ataku vyslal Roman Kindyshev. Jistotu vítězství dal necelých šest minut před koncem znovu Tibor Hric po akci Mirka Horyny a Honzy Kotyzy. Ještě v téže minutě byl vyloučen hostující Maxim Bon za vysokou hůl. Domácí měli dobrou nabídku na snížení stavu. Jenže ujel Fanda Hnik po pasu od Lukáše Šípka. Sólo únik přinesl definitivní tečku za skvělým výkonem hostujícího týmu. Před výbornou diváckou kulisou se hrál výborný hokej.

Ohlasy po utkání

Pavel Fedulov: Mám ze zápasu dobrý pocit. Nakonec jsme byli skoro v plné sestavě. Skvělý výkon od celého týmu. Nepovedl se nám moc vstup do zápasu. Byl to pro nás fakticky neznámý soupeř. Ale od druhé třetiny hra probíhala pod naši kontrolou. Přivezli jsme domů zasloužené a důležité tři body.

Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři