23.11.2022 18:00
Nová Paka
3:1
(1:0, 1:0, 1:1)
Jaroměř
2.
Nová Paka, Zimní stadion, 23.11.2022 18:00

BK Nová Paka

Mahdal (Kundrík) – Leder, Pour, Junek, Pekárek, Vrba, Suvorov, Kotyza – Trejbal, Rossokha, Hnik, Bondar, Kindyshev, Horyna, Hric, Fišar, Malík, Nevyhoštěný, Šípek.

HC Jaroměř

Mrázek (Prokš) – Voňka, Kotrč, Mišinec, Krejcar, L. Souček, Bujňák – Holub, Háze, Kašpar, Rind, Krause, Jahelka, Hájek, Tomášek, L. Souček.
Branky a nahrávky: 15:38 Horyna (Nevyhoštěný, Suvorov; 5/4), 30:41 Bondar (Malík; 5/3), 59:54 Kindyshev (Suvorov, Hnik; 4/5) – 57:34 Kašpar (L. Souček; 5/4). Rozhodčí: Petr – Bednář, Runštuk. Diváci: 196. Vyloučení: 9:4. Využití: 2:1. V oslabení: 1:0. Střely na branku: 35:28. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1.
Tabulka elitní skupiny po prvních dvou kolech dává na vědomí, že není trvalých lídrů ani odpadlíků. Každé utkání pro každého bude velmi náročné a kvalitní. Litomyšl, která se do skupiny dostala "senzačním" vítězstvím v posledním kole je první. Naopak suverén základní části Kohouti z České Třebové poslední.

K utkání nemohl nastoupit Martin Bouška z důvodu akce "Týden hokeje" na libereckém zimáku. Naopak se do týmu vrátili uzdravení Michal Nevyhoštěný a Jan Kotyza. Nastoupil hradecký junior, novopacký odchovanec, Jan Trejbal. Nehrál Pavel Fedulov. Sestava byla o poznání lepší než v utkání v Litomyšli. První branka padla v šestnácté minutě z hole domácího Mirka Horyny v přesilové hře po asistencích Michala Nevyhoštěného a Saši Suvorova. Následovalo dvojnásobné vyloučení domácích, kterému se ubránili.

Ve druhé třetině pokračovala hokejová bitva o každý kousek ledu. V jejím úvodu si Jaroměř znovu vyzkoušela hru pěti ku třem, ale znovu bezzubě. V polovině utkání byli ve stejném čase vyloučení dva hráči Jaroměře. Druhá řada domácích svého soupeře zatlačila do pásma. Střídající pětice domácích dokonala výhodu. Od uzdraveného kapitána Davida Malíka dostal kotouč po výměně Semyon Bondar, který zacílil neomylně přesně.

Ve třetí třetině kontrolovali domácí své vedení. "Zatáhli" se trochu do pásma. Domácí měli v krátkém sledu pět vyloučených hráčů. V polovině utkání, po sérii kontroverzních vyloučení probíhala častá komunikace hráčů z rozhodčími. Došlo i k neuznání branky hostujícího týmu. V závěru byl vyloučen domácí Horyna. Hosté snížili Kašparem na rozdíl jediné branky, ale závěrečné slovo měli domácí Hnik, Suvorov a Roman Kindyshev, který dovezl kotouč přes celé pásmo do opuštěné branky hostující Jaroměře.

Ohlasy po utkání

Pavel Fedulov: Těžká výhra ve druhé části proti známému soupeři. Hodně jsme hráli v oslabení. S nadsázkou se dá vyjádřit, že jsme mohli natrénovat hru tří ku pěti. Jsem spokojen s výkonem celého týmu. Podržel nás Michal Mahdal.

Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři