22.03.2019

MICHAL NEVYHOŠTĚNÝ

N o v á P a k a - 22. 3. 2019

Přinášíme vám další rozhovor Petra Čepka:

Ot.: Michale jelikož hraješ v Pace poprvé, vyzpovídal bych Tě nejdříve z takového širšího hlediska. Odkud jsi a od kolika let hraješ hokej a kde jsi s hokejem začínal?

Odp.: Jsem z Liberce a hokej hraji od 4 let. S hokejem jsem začínal v Liberci, kde jsem de facto působil až do dospělého hokeje.

Ot.: Kdo Tě k hokeji přivedl a co si nejvíce vybavuješ ze svých začátků?

Odp: K hokeji mě přivedla moje mamka, táta byl vynikající fotbalista, ale mamka mě dala na hokej. :-) Moje první začátky byly úžasné, měl jsem to štěstí, že jsem skoro celou mládežnickou kariéru hrál vždy s minimálně o rok staršími hráči a to mi strašně moc do hokejových začátků a do pozdějšího dospělého hokeje strašně pomohlo.

Ot.: Měl jsi od mala nějaký vzor? Komu v hokeji fandíš /týmy, hráči/ ?

Odp.: Jako každý malý kluk jsem hokej hltal a nebude asi žádným překvapením, že pro mne byl hokejový vzor Jaromír Jágr. Nemám vyloženě oblíbený hokejový klub komu bych fandil, sleduji samozřejmě v extralize jak se daří Bílým Tygrům a co se týká zahraničí, tak hodně sleduji NHL, kde fandím hlavně českým klukům (Pastrňák,Krejčí,Voráček...). Kdybych měl jmenovat nějakého hráče, který se mi líbí v současné éře, tak to bude určitě Conor McDavid a Alexander Ovečkin, to jsou bombarďáci. :-)

Ot. Jaké jiné sporty tě ještě baví?

Odp.: Ve volném čase si rád zahraji fotbal, tenis, squash. Mám rád jakýkoliv druh sportu, hlavně že se člověk hýbe.

Ot.: Přibliž nám něco ze své hokejové kariéry, kde jsi všude hrál?

Odp.: Začínal jsem samozřejmě ve svém mateřském klubu v Liberci, kde jsem vlastně působil až do nějakých 19 let. Poté jsem hrál 1.ligu ve Vrchlabí, Benátkách nad Jizerou a Mostě, posledních zhruba 6 let jsem působil ve 2.lize v Jablonci nad Nisou.

Ot. Co považuješ za svůj největší úspěch, kterého jsi v hokeji dosáhl?

Odp.: Můj největší dosavadní úspěch je určitě start v extralize a potom starty za národní tým do 19 a do 20 let.

Ot.: Jaké máš cíle?

Odp.: Moje cíle jsou vždycky ty nejvyšší, s tím jsem šel i sem do BK Nová Paka, že chci co nejvíce pomoci mužstvu k vysněnému cíli a tou je titul v Krajské hokejové lize.

Ot.: Jsi svobodný nebo ženatý a chodí někdo z blízkých na Tvé zápasy fandit?

Odp.: Jsem ženatý a mám dceru Sophii. Pokud to jen trošku vychází časově, jezdí mne podporovat manželka s mojí největší hokejovou fanynkou a tou je moje 17 měsíční dcera. :-) Dále musím zmínit, že mi jezdí skoro na každý zápas fandit můj tchán Jarda Kozák, který to má do Paky z Lomnice nad Popelkou kousíček a hokejem žije.

Ot.: Do Paky jsi přišel v průběhu sezóny, kdo Tě oslovil, aby jsi šel hrát k nám?

Odp.: Popravdě jsem to byl já, kdo první zavolal panu Šmikovi, jestli by byla možnost jít hrát do Nové Paky. Věděl jsem, že by ta možnost sem jít hrát v průběhu sezóny byla, ale první impuls přišel z mojí strany. Jsem moc rád, že došlo s panem Šmikou k rychlé oboustranné dohodě a chtěl bych mu tímto poděkovat, že můžu po zbytek sezóny působit v tomto týmu.

Ot.: Proč jsi se rozhodl pro změnu?

Odp.: Musím říct, že pro mne bylo velice těžké toto rozhodnutí udělat, protože po 6 letech strávených v Jablonci a úspěších, které jsme za poslední 3 roky udělali, se vytvořila neskutečně pevná a výborná parta kluků, která táhla za jeden provaz. Důvod, proč jsem se rozhodl v průběhu sezóny odejít z Jablonce byl ten, že jsem si tolik nesedl s novým trenérem, který od této sezóny v Jablonci působil a neměl jsem z hokeje takovou radost jako v letech předchozích.

Ot.: Přešel jsi z druhé národní do krajské ligy, jaký v tom vidíš rozdíl?

Odp.: Musím říct, že mne velice překvapila úroveň a kvalita Krajské ligy v Královéhradeckém kraji. Přiznám se, že jsem zprvu nevěděl co od toho čekat, ale musím říct že tento Královehradecký kraj je opravdu kvalitní. Rozdíly tam samozřejmě nějaké jsou, ve 2.lize hraje o dost více kvalitnějších a vyspělejších hráčů, kteří mají už něco za sebou. Ale celkově jsem ten rozdíl čekal daleko větší.

Ot.: Jak sis sedl s klukama na novém působišti a jak se Ti hraje s Tiborem a Frantou v lajně?

Odp.: S klukama jsem si sednul výborně, je tu opravdu skvělá parta kluků a za to jsem strašně moc rád, protože podle toho jaká je parta uvnitř toho mužstva je takový obraz hry. Za tu dobu co tu hraji jsme si už na sebe docela zvykli a tudíž zhruba víme co jeden od druhého očekávat.

Ot. Pomohl jsi svému týmu dostat se do finále krajské ligy, co to pro Tebe znamená?

Odp.: Je to zásluha celého týmu, který po celý rok podává výborné výkony, tím že jsem přišel do týmu až v průběhu sezóny, jsem se snažil do týmu nějakým způsobem začlenit a maximálně mu pomoci, což se snad alespoň trošku podařilo. :-)

Ot.: Nesvazuje Tě, že když jde vaše lajna na led, čeká se od vás nějaký ten gól? :-)

Odp.: Je jasné, že od naší lajny se čeká a bude vždy čekat, že týmu pomůžeme nějakými vstřelenými góly, ale musím říct, že je v tomto týmu obrovskou výhodou, že ty zápasy může rozhodnout i výborně hrající 2. nebo 3. lajna, což je strašně důležité.

Ot.: Jak se Ti líbí na Pace po té profesní stránce, jak je tu hokej veden, zázemí, atp.?

Odp.: V Nové Pace je hokej veden na velmi vysoké úrovni, úroveň zimního stadionu a zázemí (kabiny, vířivka, sušárna, pračky) je na kraj až neskutečná. To mne opravdu hodně mile překvapilo, takové zázemí jako je v Nové Pace nemá polovina týmů z druhé ligy. Přístup vedení a všech kdo se tu o Novopacký hokej starají je opravdu perfektní.

Ot.: Jak Ti vyhovují trenéři, jaká je mezi vámi komunikace a jak jsi spokojen s tréninky a přípravou na zápasy?

Odp.: Jeden z důležitých důvodů proč jsem do Nové Paky šel, byl právě pan Pulpán, kterého jsem osobně neznal, ale věděl jsem od jiných hráčů, že je to maximalista a výborný trenér, který chce za každou cenu vyhrávat. A to byl právě ten rozhodující faktor, který rozhodl pro to jít sem do Nové Paky.

Bylo pro mě také moc důležité aby kvalita tréninků a zápasových příprav měla nějakou úroveň a to u pana Pulpána je na 120%, za což jsem moc rád.

Ot.: Finálová série je vyrovnaná 1:1, Nový Bydžov je kvalitní soupeř, v čem si myslíš, že byste je mohli přehrát, aby byl ten "zlatý kov" na Pace? První zápas výhra, druhý prohra - jak bys hodnotil oba zápasy?

Odp.: Je to velmi vyrovnaná série, která bude ještě velmi těžká. Střetli se proti sobě asi dva nejofenzivnější týmy, i když tomu ten poslední zápas z naší strany vůbec neodpovídal. Myslím si, že velmi důležitý pro tuto sérii bude nedělní domácí zápas, který musíme za každou cenu vyhrát. Máme výborné mužstvo, které by si za tuto sezónu zasloužilo dojít až ke zlatu. Morální síla týmu je veliká, což jsme mohli vidět první domácí zápas, který jsme dokázali otočit i z nepříznivého stavu, což je důležité. Středeční zápas nám vůbec nevyšel, hlavně co se týká koncovky, protože šancí vstřelit v zápase více jak jeden gól bylo opravdu hodně.

Ot.: Na zimní stadion v Nové Pace si na poslední zápas našla cestu pětistovka diváků, jak se Ti líbí atmosféra při zápasech?

Odp.: Atmosféra na zápasech je opravdu parádní, klobouk dolů před Novopackými diváky, kteří nám vytváří úžasnou kulisu a to nejen na domácích, ale i na venkovních zápasech, což je pro náš tým strašně důležité. Mohu potvrdit z vlastní zkušenosti, že Nová Paka má opravdu výborné fanoušky, které by jim některé týmy ze 2. ligy mohly jen závidět.

Ot.: Nějaký vzkaz divákům, nebo fanouškům novopackého hokeje?

Odp.: Na závěr bych chtěl fanouškům vzkázat, že uděláme maximum pro to, abychom tuto historickou sezónu Novopackého hokeje dovedli až na vrchol a dosáhli toho společného vysněného cíle. Přijďte nás v neděli prosím podpořit v co nejhojnějším počtu, budeme vás moc potřebovat!!!

Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři