20.11.2022

ZHODNOCENÍ I. ČÁSTI KLM

N o v á P a k a - 20. 11. 2022

První část KLM je za námi. Vyhrát ji nás všechny, hráče, realizační tým, vedení a fanoušky, samozřejmě potěšilo, ale teď tu druhou část začínáme od nuly.


Před sezónou se z různých důvodů rozhodl klub jít hrát o patro níž, což podle mě bylo jednoznačně správné rozhodnutí. V kraji nás berou za druholigový tým, za favorita, což je na jednu stranu ctí, na druhou každý tým nastupuje proti nám s maximální motivací nás porazit.
Druhá část bude ještě zajímavější. Bude mezi sebou hrát osm silnějších týmů z obou krajů. O týmech z Pardubického kraje samozřejmě něco víme. Jsou to všechno silné týmy. Na Pardubicku mají celkem široký výběr kvalitních hráčů. V některých týmech hrají i bývalí hráči Nové Paky O to, to budou zajímavější utkání.

Kádr týmu:

Začneme od gólmanů. Na můj názor, máme perfektní dvojici brankářů. Martin Bouška a Michal Mahdal, který nás doplnil na konci října, jsou schopni mančaft podržet v těžkých chvílích zápasu. Jsou to zkušení gólmani, kteří prožívají nejlepší hokejový věk.

Přes to, že jsme šli do krajské ligy, povedlo se udržet kostru loňského druholigového týmu, David Malík, František Hnik, Saša Suvorov, Václav Leder a Jan Kotyza. Vrátili se k nám zkušení Michal Nevyhoštěný a Tibor Hric.

Příjemné překvapení pro všechny je určitě Mirek Horyna. Novopacký odchovanec to šel před sezónou s námi zkusit a teď se ukazuje jako jeden z lídrů týmu. Krásně doplnil svoji dravost a chuť do hry s dvojicí Nevy – Hricák. Perfektně jim to funguje.

Zapojujeme samozřejmě do hry i další novopacké odchovance, David Vrba. Ke sportovnímu návratu se rozhodl Radek Pour. Samozřejmě velkou příležitost naučit se hrát dospělý hokej mají místní junioři, Lukáš Fišar. Daniel Pekárek a Štěpán Kundrík.

Díky spolupráci s druholigovým Hronovem se u nás v týmu objevila dvojice Roman Kindyshev a Semyon Bondar, která také podle mého názoru do týmu perfektně zapadla.

Stavba mančaftu, který může dosáhnout těch největších cílů, neustále pokračuje. Během sezóny se do týmu vrátil univerzál Lukáš Šípek. Další posily jsou v jednání.

Co se týká mého návratu na led. Ještě před sezonou jsme si tuto možnost, pro případ potřeby, připravili. Těch příležitostí zatím přišlo víc než jsme čekali.
Moje místo je na střídačce, ale když bude potřeba mančaftu tímto způsobem pomoci, zase tam půjdu.

Na závěr chci poděkovat fanouškům, vedení klubu, partnerům za podporu v první části sezóny. Teď pokračujeme spolu dál!

- - -

S pozdravem a přáním hezkého dne,

Bc. Pavel Fedulov
Generální manažer
BK Nová Paka
+420 777 414 619

Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři