17.12.2017 17:00
Nová Paka
5:4
(0:1, 1:2, 4:1)
Nový Bydžov
18.
Nová Paka, 17.12.2017 17:00

BK Nová Paka

Škop (Brož) - Chleborád, Pour, Ersepka, Spal, Pulec, Svoboda, Kloutvor, Jebavý, Kadeřábek, Richter, Kerekanič, Hric, Barbora, Šuvara

Stadion Nový Bydžov

Veselýá (Tomeš) - Havelka, Doskočil, Novák, Jiránek, Kubišta, Kozák, Pilný, Vosyka, Černý, Malý, Menyhárt, Hlaváček, D. jebavý, Postolka, Nedbal, Janoušek, Chára
Branky a nahrávky: 34:00 Šuvara (Kerekanič, Jebavý), 47:44 Kadeřábek (Svoboda), 50:29 Spal (Barbora), 52:26 Spal (Ersepka), 59:54 Šuvara (Kadeřábek) - 14:01 Kozák, 35:14 Chára (Kubišta, Postolka), 38:13 Nedbal (Kubišta), 41:56 Kozák (Havelka, D. Jebavý) . Rozhodčí: Svoboda - Dudadík, Karous . Vyloučení: 9:7 . Využití: 2:1 . V oslabení: 1:1 . Diváci: 201 . Střely na branku: 32:19 . Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:4, 5:4 .
Kdo zavítal třetí adventní neděli na lední hokej do Nové Paky viděl neuvěřitelný obrat v podání domácího týmu. Závěr utkání byl nevídaný. Domácí ještě téměř dvanáct minut před koncem prohávali o tři branky a vůbec nic nenasvědčovalo tomu, že by se to mohlo změnit. Hosté z Nového Bydžova hráli dobře a jejich gólman Veselý působil velice klidným a jistým dojmem. Jen bláznivý nadšenec si v těch chvílích mohl myslet, že by to mohlo být ještě jinak. Navíc se domácí trápili s nepřízní rozhodčích. Jejich časté vylučování jim bralo síly.

Do utkání nastoupili hosté téměř kompletní. Domácí Nová Paka bez Jiřího Erbana z Vrchlabí, který odletěl pomáhat s předolympijskou přípravou své sestry Karolíny. Pro přetrvávající zdravotní problémy neustále chybí Petr Zvolenský a Karel Hloušek. Zraněn je vynikající útočník Marek Frk, který výrazně chybí formaci Barbora - Kadeřábek. K nemocným se přidal obránce Jan Kulhánek atd.

Hosté byli prvních deset minut mírně lepším týmem. Domácí se postupně dostali do tempa a začali předvádět daleko lepší hru oproti pátečnímu nepovedenému pohárovému utkání s Turnovem. Skóre otevřel hostující Martin Kozák. Po závaru před brankou si našel kotouč z jeho hole cestu do branky mezi všemi bránícími hráči i dezorientovaným Pavlem Škopem. Domácí vyrovnali ve třicátéčtvrté minutě, když vybojoval kotouč v útočném pásmu Martin Jebavý. Střela Honzy Kerekaniče do branky neprošla, ale dorážka Jakuba Šuvary už ano. O minutu později hosté vedli zásluhou Jiřího Cháry, který bez přípravy napálil kotouč k levé tyči po Kubištově přihrávce. Do šaten šli hosté s dvoubrankovým vedením, když se prosadili v oslabení. Kotouč vybojoval Kubišta a jeho přihrávku razantně pustil do novopacké branky Karel Nedbal. A krátce po zahájení třetí třetiny rozvlnil novopacku síť znovu Martin Kozák. Z úhlu vypálil okamžitě po přenesení hry spoluphráče Havelky. Ztráta domácích byla vysoká. Navíc byli často vylučování. Nesli to nelibě a protesty si přízeň rozhodčích nepřinášeli. Jenže stal se hokejový zázrak. Když byl po druhé za sebou na trestné domácí Michal Chleborád přišel okamžik mladého obránce Michala Svobody. Prokličkoval do útočného pásma, kde uvolnil přihrávkou kapitána týmu Tomáše Kadeřábka. Ten šanci využil ke snížení velmi nepříznivého stavu a hlavně tím nalil odhodlání celému týmu. O tři minuty opozději v přesilové hře snížil na rozdíl jediného gólu obránce Ondřej Spal po Barborově přihrávce. O další dvě minuty později bylo vyrovnáno. Znovu snajper Ondřej Spal mířil přesně. Jeho další rána od modré znovu prosvištěla do bydžovské branky. Kotouč ke střele mu předložil Jakub Ersepka. Hosté stále hrozili. Velkou šanci měl Pavel Malý, bývalý trutnovský hráč, hrající před třemi sezónami i za Novou Paku. Jedovatý kotouč po ledě Pavel Škop zachytil. Další šance také. Oba týmy hráli ofenzivně. Každý chtěl rozhodnout. V posledních dvou minutách byl vyloučen hostující Filip Novák a v téže minutě i obránce Nového Bydžova Karel Nadbal za nedovolený zákrok na Tibora Hrice. Už se zdálo, že utkání spěje do prodloužení. Jenže sestavená speciální formace dokázala vyhrát vhazování v útočném pásmu. Měli asi jedenáct vteřin do sirény. Za brankou zakombinoval kapitán týmu Tomáš Kadeřábek a ve správný čas předložil kotouč na hůl Jakubu Šuvarovi. Ten vymetl hostující levý růžek a bylo VYHRÁNO! Čas 59:54!

Ohlasy po utkání

Miroslav Průcha (Nová Paka): Soupeř hrál kvalitně od samého zahájení hry po celý jeho průběh. Bez znatelné slabiny. Závěr byl z naší strany euforický s trochou štěstí, které k tomu patří.

Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři