09.01.2019 18:00
Nová Paka
6:4
(0:1, 3:2, 3:1)
Hronov
1.
Nová Paka, 09.01.2019 18:00

BK Nová Paka

Veselý (Dosoudil) - Mlčoch, Zeman, Pulec, Chleborád, Svoboda, Pour - Nevyhoštěný, Hnik, Hric, Šuvara, Kadeřábek, Malík, Hidvéghy, Kerekanič, Krsek, Kloutvor Trenér: Aleš Půlpán

HC Wikov Hronov

Ševců (Ponke) - Rudy, Ježík, Mlateček, Dostál, Štelzig, Šejnoha, Perutek, Havelec, Petr, Fišer, Exner, Dudadík, Hylena, Voňka Trenér: Pavel Biegel
Branky a nahrávky: 25. Hnik (Nevyhoštěný), 31. Hidveghy (Krsek, Pour), 34. Zeman (Nevyhoštěný), 53. Malík (Kadeřábek, Chleborád), 57. Nevyhoštěný (Chleborád, Pulec), 57. Pulec (Chleborád, Kadeřábek) - 3. Šejnoha (Fišer, Ježík), 22. Rudy (Hylena, Ježík), 30. Šejnoha (Petr, Dudadík), 53. Exner (Fišer) . Rozhodčí: Tomáš Padevět - Zdeněk Runštuk, Martin Bednář . Vyloučení: 18:8 . Využití: 0:1 . V oslabení: 1:0 . Diváci: 153 . Střely na branky: 54 : 27 . Průběh utkání: 0:2, 1:3, 4:3, 4:4, 6:4 .
Těžký zápas, ve kterém byli domácí hokejisté několikrát ve třech, zvládnut. BK Nová Paka byl po celý zápas lepším mužstvem, avšak skóre tomu dlouho neodpovídalo. Definitivně rozhodnuto až v poslední dvacetiminutovce, kdy se domácí trefili za záda hostujícího gólmana dvakrát v jedné minutě.

Hosté se brzo ujali vedení v přesilové hře střelou po ledě mezi betony Jana Šejnohy ve třetí minutě utkání. První třetina přinesla dvě dlouhá oslabení o dva hráče domácího týmu. Těm se dokázal ubránit, ale ve druhé se stejná situace znovu opakovala. Domácí byli velmi přísně vylučováni. V případě druhých trestů dokonce bez příčiny. Byli jsme svědky i toho, že hlavní dával ruku nahoru, když se blížil soupeř na našeho Láďu Pulce. Diváci tuto nespravedlnost dávali jasně najevo. Ke cti domácího kolektivu musíme napsat, že nepodlehl tomuto vývoji. Dokázal se všem dvojnásobným přesilovkám ubránit. Hosty toto drželo ve hře. Přesto byli domácí lepší a postupně si stále více vytvářeli převahu. Druhou branku Hronova dal obránce Samuel Rudy. Pak odpověděl chytrou bekhendovou střelou domácí František Hnik. Asistoval Michal Nevyhoštěný. V polovině utkání dostal hosty znovu do dvoubrankového vedení Jan Šejnoha. Po dalším vyloučení domácího hráče. Následovalo ještě jedno vyloučení domácích, ale to bylo v utkání již poslední. Zakrátko snížil Patrik Hidveghy. Vyrovnání přinesl obránce Tomáš Zeman, když zakončení po úniku Michala Nevyhoštěného zůstalo na brankovišti. Došťouchnutému kotouči nedokázal výborný Kryštof Ševců v průniku do branky zabránit. Převaha Nové Paky rostla. Hosté se zarputile bránili. Byli podporovaní neskutečně výbornými výkony svého gólmana. Třetí třetina přinášela jednu šanci domácích za druhou. Ani ložené šance nedokázali najít cestu do hostující branky. Pak přišel po závaru gól David Malíka. Radost měl on, spoluhráči a fanoušci velikou. Jenže za pár okamžiků nahodil hronovský Miroslav Fišer kotouč do útočné třetiny. Ten se odrazil ještě před první tyčí a možná znuděný František Veselý to trochu podcenil stejně jako spoluhráči. Osamocený Jakub Exner překvapivě vyrovnal. A začalo se znovu. Ani tento moment domácí nezlomil. Stále určovali tempo hry. Po mnoha šancích se ujalo zakončení neomylného Michala Nevyhoštěného. Ten v signalizované výhodě vyskočil na led za svého gólmana a tento překvapivý moment využil vítězným gólem. Na modrou dostal z hloubi útočného pásma přihrávku od Ládi Pulce. Najetím na vrchol kruhů získal dokonalou střeleckou pozici. Kotouč poslal přesně tam kam chtěl. Na jeho projektil byl i vynikající Ševců krátký. O třicet čtyři vteřin později zvedl, ze sedaček i z míst pro stojící, všechny ruce ke stropu haly Láďa Pulec. Jeho bomba po nabití od Michala Chleboráda proletěla od modré vším a krásně málem roztrhala síť hronovské branky. A bylo "vymalováno"!

Rozhodčí se po utkání za svůj výkon omluvil a my musíme příznivcům vzkázat, aby se na něho nezlobili. Na utkání přijel přes to, že jej potkala životní rodinná tragédie a dlouho mu trvalo než se do utkání tzv. "dostal". Příště až přijede jej prosím podpořte. Za to vám děkuje celý tým včetně vedení BK Nová Paka.

Ohlasy po utkání

Aleš Půlpán: Vyzkoušeli jsme si nové věci. Hra ve třech nám vyložené sedí. Hráči podstoupili velké zkoušky a obstáli v nich. Škoda čtvrtého inkasovaného gólu. Trochu jde i za gólmanem. Škoda, že jsme neproměnili více šancí. Hráči si vytvořili tzv. tutovky, ale hlavně "Káďa" měl při nich obrovskou smůlu. V neděli v Jaroměři další velká zkouška.

Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři