18.09.2019 18:00
Nová Paka
1:5
(0:2, 1:2, 0:1)
Děčín
3.
Nová Paka, 18.09.2019 18:00

BK Nová Paka

Vacek (Mahdal) – Müller, Mlčoch, Malík, Svoboda, Abraham (C), Bezděk, Suvorov – Uchin, Hašek, Kloutvor – Půlpán A. (A), Hnik, Martínek – Nevyhoštěný (A), Hric, Půlpán T. – Planý

HC Děčín

Lavinger (Kácha) – Loukota, Tenkrát, Kaltenböck, Mareš, Zicho, Tůma – Faigl, Chovanec, Ineman – Fojt, Oliverius (C), Zajan (A) – Petráš, Sýkora, Dörner – Volráb (A), Damašek
Branky a nahrávky: 23. Mlčoch (Nevyhoštěný, Martínek) – 5. Sýkora (Petráš, Tůma), 20. Volráb (Oliverius, Sýkora), 23. Tůma (Sýkora, Petráš), 33. Faigl (Oliverius), 56. Oliverius (Damašek) . Rozhodčí: Zavřel – Kettner, Axman . Vyloučení: 7:7, navíc Malík (NPA) OT . Využití: 1:2 . V oslabení: 0:0 . Diváci: 280 . Střely na branku: 38:42 . Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:5 .

Děčín pokračuje ve své stoprocentní jízdě a Nová Paka si naopak připsala první porážku.

Středeční zápas začal svižně z obou stran. V páté minutě se dostal k puku, v novopackém dresu poprvé hrající, Jakub Planý a ujel do samostatného úniku. Jeho střela ale zamířila nad hostující branku. Po novopacké šanci šli do protiútoku hosté a stylem nedáš-dostaneš vstřelili první branku zápasu. V posledních minutách třetiny měli děčínští hokejisté přesilovku 5 na 3, tu se jim využít nepodařilo, ale po návratu jednoho z novopackých vyloučených se trefil hostující Volráb a zvýšil vedení na 0:2.

V druhém dějství se skoro na začátku do velké šance dostali hosté ve vlastním oslabení, ale Denis Vacek svůj tým podržel. Na kontaktní branku se domácí dostali zásluhou Marka Mlčocha po asistenci Michala Nevyhoštěného a Viktora Martínka. Jen 20 vteřin stačilo a Děčín odskočil znova o dvě branky. Následně se novopačtí hokejisté dostali do dvojnásobného oslabení, které se hostům nepovedlo využit. Jenže přesně jak oba hříšníci "vystrčili paty" z trestné lavice, tak je na ní vystřídal další Novopačák a toto oslabení už domácí nebyli schopni ubránit. Prohrávali již tak o tři góly. V závěru této třetiny měla bruslaři několik šancí, hostujícího strážce svatyně se jim ale nepovedlo překonat.

To pokračovalo i v závěrečném dějství, ale taktéž bez úspěchu. Naopak Děčínu se povedlo do domácí branky trefit a upravili tak skóre na konečných 1:5.

Ohlasy po utkání

Aleš Půlpán - Včerejší zápas byl přesnou ukázkou toho, čeho se musíme vyvarovat. Chyběl důraz v osobních soubojích a v zakončení. Neproměnili jsme několik vyložených šancí, což se naopak soupeřovi dařilo. Ke vší úctě k Děčínu si osobně myslím, že jsme tento zápas měli jednoznačně vyhrát a bereme to jako ztrátu tří bodů. Musíme se připravit na sobotu, protože Vrchlabí nám podobné chyby neodpustí a hlavně máme co odčinit vůči fanouškům. Děkujeme jim za podporu, protože i za špatného stavu nám byli oporou.

Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři