28.09.2019 17:00
Dvůr Králové n. L.
5:1
(1:0, 1:0, 3:1)
Nová Paka
6.
Dvůr Králové, 28.09.2019 17:00

HC Dvůr Králové nad Labem

Čáp Josef, Vlk Tomáš – Čáslava Petr, Matějíček Jiří, Karlík Lukáš, Petira Michal, Franc Martin, Jirásek David, Tondr Martin, Ježek Jan, Brokeš Tomáš, Valášek Milan, Havlas Vojtěch, Luštinec Jakub, Dušek Dominik, Šedivý Dominik, Fořt Patrik, Hoskovec Jakub, Hrazdira David, Půhoný Jiří, Rozlílek Vít

BK Nová Paka

Mahdal Michal, Vacek Denis – Müller Tomáš, Malík David, Mlčoch Marek, Abraham Lukáš, Bezděk Lukáš, Suvorov Alexander, Půlpán Aleš, Kloutvor Lukáš, Hric Tibor, Smékal David, Planý Jakub, Půlpán Tomáš, Ukhin Yaroslav, Hidveghy Patrik, Hašek Jakub, Hnik František, Škvrně Marek
Branky a nahrávky: 11. Luštinec (Brokeš, Havlas), 33. Půhoný (Dušek, Franc), 55. Valášek (Tondr), 60. Fořt (Valášek), 60. Luštinec (Jirásek) – 48. Planý (Půlpán T.) . Rozhodčí: Bernat - Torman, Kettner . Vyloučení: 5:7 . Využití: 0:0 . V oslabení: 0:0 . Diváci: 570 . Průběh utkání: 2:0, 2:1, 5:1 .

V sobotním utkání se Nová Paka představila ve Dvoře Králové nad Labem. S tímto soupeřem se utkala již v přípravném zápasu, kdy vyhrála 3:2 v prodloužení gólem Aleše Půlpána.

Do první periody nastoupili hosté aktivněji, prezentovali se skvělým pohybem i předváděnou ofenzivní hrou a dělali velké problémy nejen domácím obráncům, ale i gólmanovi. To bohužel kýžené ovoce nepřineslo a v jedenácté minutě Novopačáci inkasovali po akci, na jejímž konci stál Luštinec.

V prostředním dějství se aktivita hostů vytrácela, neudrželi způsob hry ze začátku utkání a královédvorští hokejisté začali mít více ze hry. Hosté zdárně přečkali dvě početné nevýhody, ale krátce po polovině duelu soupeř zvýšil své vedení na 2:0.

Po druhé přestávce nastoupila Nová Paka na led s jediným cílem - zvrátit zápas na svojí stranu, vyvíjela tlak na domácí i díky svému aktivnímu bruslení a konečně v čase 47:11 po nahrávce Tomáše Půlpána snížil na rozdíl jedné branky Jakub Planý. To dávalo naději na velkou zápletku a hostům na zisk nějakého z bodů. Novopacký tlak přibrzdila dvě vyloučení a i když obě dvě zvládla, tak krátce po skončení druhého trestu překonal hostujícího brankáře Valášek. Za chvíli byl Michal Mahdal odvolán z branky a Nová Paka hrála v šesti. Tento taktický tah ke smůle hostů nevyšel a v poslední minutě utkání trefil prázdnou klec domácí Fořt. Zdálo se, že zápas skončí 4:1, ale o 15 vteřin později po fatální hostující chybě upravil RODOS skóre na 5:1.

Ohlasy po utkání

Aleš Půlpán - Do utkání jsme vstoupili výborně. Hráli jsme velmi dobře, měli i herně navrch. Po hrubé chybě jsme ale inkasovali gól na 1:0 a po něm trochu vypadli z tempa. Rozhodně nám nepomohla ani vyloučení. Pořád jsme však byli ve hře a za stavu 2:1 tam byla i šance na vyrovnání. Zvedali jsme se, nadechovali k náporu, ale vlastní nedisciplinovaností jsme nechali soupeře zvýšit na 3:1. Další góly již byl při power-play a spíš mě mrzí ten pátý, to se vůči gólmanovi nesmí stát. Naše hra je založená na dobrém pohybu, třetí třetiny většinou vyhráváme, tentokrát to ale nevyšlo.

Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři