23.10.2019 18:00
Děčín
4:3
(0:3, 1:0, 2:0 - 1:0)
Nová Paka
12.
Děčín, 23.10.2019 18:00

HC Děčín

Brňák (21. Lavinger) – Mareš, Kaltenböck, Zicho, Loukota, Tenkrát, Balcar, Tůma – Ineman, Sýkora, Chovanec, Oliverius (C), Faigl, Petráš, Zajan (A), Fojt, Kuchynka, Smola

BK Nová Paka

Vacek (Mahdal) – Müller, Pohl, Mlčoch, Malík, Bezděk, Suvorov, Steinocher – Planý, Foerster, Půlpán A. (C), Kloutvor, Hric, Nevyhoštěný (A), Hašek, Půlpán T., Hnik, Hidveghy
Branky a nahrávky: 22. Petráš (Balcar), 46. Kuchynka (Oliverius, Faigl), 50. Zajan (Sýkora), 65. Zajan (Smola, Mareš) – 6. Planý (Hnik, Půlpán A.), 14. Foerster (Müller, Planý), 20. Planý (Müller, Foerster) . Rozhodčí: Hlinka – Tichý, Sýkora . Vyloučení: 4:6 . Využití: 1:0 . V oslabení: 0:0 . Průběh utkání: 0:3, 3:3, 4:3 .

Do dalekého Děčína zajížděli novopačtí hokejisté ve středu 23. 10. 2019 k zápasu, ve kterém chtěli odčinit porážku z prvního vzájemného duelu, kdy v domácím prostředí utrpěli porážku 1:5.

Do první třetiny Nová Paka doslova vlétla, kdy se hned po úvodním buly usídlila před domácím brankářem. K prvnímu gólu došlo po konci novopacké přesilové hry, kdy se v útočném pásmu dostal k puku Jakub Planý a nenápadnou střelou se přesně trefil za domácího gólmana. Asistovali František Hnik a Aleš Půlpán. Domácí měli problémy se sehráním a ztrátou puků a za to novopačtí bruslaři působili aktivnějším dojmem a byl znát chtíč po dalším gólu. Velkou šanci si vypracoval Michal Nevyhoštěný, který zblízka ohrozil Brňákovu branku, ale bohužel jeho nebezpečnou střelu zastavila tyč. Na druhé straně ledové plochy všechny pokusy o skórování domácích s přehledem likvidoval Denis Vacek. Ve čtrnácté minutě se tlak hostů zúročil. Pozorný Petr Foerster si, po přihrávce Tomáše Müllera a Jakuba Planého, všiml osamoceného domácího brankáře a poslal puk k protější tyči. O gól do kabin a zvýšení vedení na 0:3 se postaral Jakub Planý, který prokličkoval až před Brňáka a tomu poslal puk do jeho klece vedle levého betonu. Asistovali mu Tomáš Müller a Petr Foerster.

Na začátku druhého dějství došlo ke střídání brankářů na děčínské straně. Za Brňáka nastoupil Lavinger. Hned v prvních minutách byla Nová Paka potrestána dvouminutovým oslabením, které využil děčínský Petráš, který kraluje kanadskému bodování v celé skupině "sever". To jakoby vlilo domácím krev do žil a bylo jich najednou všude plno. Novopacký Denis Vacek hasil jednu děčínskou šanci za druhou a držel tak svůj tým v dvoubrankovém vedení.

Poslední třetina byla střelecky v režii domácích. Nejdříve se trefil Kuchynka, který se ujmul odraženého puku v pravém kruhu, a po sjetí do těsné blízkosti hostující brány dostal svůj tým na dostřel jediného gólu. Definitivně tříbrankový rozdíl smazal tečí Zajan. Oba týmy se k závěru třetiny snažily strhnout vedení na svou stranu, ale neúspěšně.

Zápas tak byl doveden až do hry tři na tři, ve které byli šťastnější domácí a ujmuli se tak bodu navíc.

Ohlasy po utkání

Aleš Půlpán - Po snové první třetině a velmi vyrovnané druhé jsme v té třetí dvakrát smolně inkasovali a bohužel šťastnější soupeř. Ztráta bodů nás velmi mrzí a připravujeme se na Vrchlabí. Děkujeme fanouškům, kteří za námi cestovali takovou dálku.

Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři