26.10.2019 17:00
Nová Paka
2:3
(1:2, 1:0, 0:1)
Vrchlabí
13.
Nová Paka, 26.10.2019 17:00

BK Nová Paka

Mahdal (Vacek) – Suvorov, Mlčoch, Muller, Malík, Pohl, Bezděk, Nevyhoštěný, Půlpán T, Hidveghy, Hnik, Půlpán A , Kloutvor, Ukhin, Hric, Hašek, Foerster, Smékal

HC Vrchlabí

Soukup (Abrahám) – Vágner, Havránek, Vašíček, Bendík, Moník J , Voženílek, Jirků, Kynčl, Matějček, Šlaicher, Jirásek, Bednář, Urban, Dvořák, Hlaváč, Sýkora, Mrňa, Kastner, Chalupa, Moník F.
Branky a nahrávky: 11. Půlpán T. (Hric, Ukhin), 30. Hnik (Malík, Nevyhoštěný) – 12. Vágner (Hlaváč), 20. Mrňa (Jirků, Urban), 48. Sýkora (Hlaváč, Matějček) . Rozhodčí: Battěk Tomáš – Krátký Jan, Marek Svatopluk . Vyloučení: 5:7 . Využití: 1:1 . V oslabení: 0:0 . Diváci: 1356 . Průběh utkání: 1:0, 1:1, 1:2, 2:2, 2:3 .

Geograficky nejbližší soupeř z Vrchlabí přijel v sobotu 26. 10. 2019 k odvětě na novopacký led. V prvním vzájemném soutěžním utkání vyhrálo Vrchlabí poměrem 5:1.

Zápas začal divoce, hned v prvních minutách se za Mahdalova záda dostal puk. Branka ale nebyla uznána pro příliš mnoho hráčů na ledě, a tak se Vrchlabí dostalo do oslabení. Tuto situaci si navíc zkomplikovalo dalším faulem. Tím pádem měli domácí hokejisté k dispozici dvojnásobnou přesilovku, hosté ale zdárně všechny pokusy o její využití mařili. V deváté minutě bylo Vrchlabí potrestáno dvouminutovým trestem znovu. To opět přečkalo, ale okamžitě po vyrovnání počtu hráčů na ledě se trefil do svatyně vrchlabského Soukupa Tomáš Půlpán po asistenci Tibora Hrice a Yaroslava Ukhina. Novopacké vedení netrvalo dlouho, po minutě hosté vyrovnali stav zásluhou Vágnera. V poslední minutě byla vyloučena Nová Paka, to hosté za krátkých pět vteřin využili Mrňou.

Ve druhé třetině si několik slibně vypadajících šancí vypracovala jak domácí Nová Paka, tak i Vrchlabí. Oba gólmani ale perfektně drželi své týmy. V polovině utkání přišla změna stavu. Po vzájemném vyloučení se trefil, k radosti domácích fanoušků, nádhernou střelou František Hnik za přihrávky od Davida Malíka a Michala Nevyhoštěného. Na konci třetiny faulovalo Vrchlabí a novopačtí hokejisté si tak do dalšího dějství nesli výhodu přesilové hry.

V závěrečném dějství tempo hry určovali především hosté, ale veškeré jejich snahy o vstřelení branky likvidoval perfektně chytající Michal Mahdal. Toho překonal až ve 48. minutě Sýkora nechytatelnou střelou do horního rohu. O srovnání stavu a dovedení utkání do prodloužení se Nová Paka snažila i v power-play, to bohužel kýžený gól nepřineslo a Vrchlabí si s sebou do hor odvezlo plný počet bodů.

Ohlasy po utkání

Aleš Půlpán - Zápas, který měl vysokou úroveň, byl celou dobu otevřený, a po sérii neproměněných šancí nám elitní střelec Vrchlabí, Petr Sýkora, vstřelil rozhodující gól. Zkušený tým, jako je Vrchlabí, si poté zápas pohlídalo. Myslím si, že to byl svátek hokeje v Nové Pace a pro diváky velký zážitek.

Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři