08.01.2017 17:00
Nová Paka
5:3
(2:0, 2:3, 1:0)
Dvůr Králové n. L.
25.
Nová Paka, 08.01.2017 17:00

BK Nová Paka

Abrahám (Škop) - Štěpán, Spal - Pour, Zvolenský - Chleborád, Kulhánek - Ukhin, Vondrlík, J. Kadeřábek - Krsek, Šuvara, Hric - Jebavý, Nádvorník, P. Plecháč

HC Dvůr Králové nad Labem

Čáp (Kozák) - Filip, Fořt, Hamerský, Háze, Ježek, Krejcar, Luštinec, Mišinec, Polák, Rutrle, Rychtera, Sedláček, Szakal, Vacek, Veselý, Vitebský
Branky a nahrávky: 0:21 Ukhin (Vondrlík), 4:24 Jebavý (Kulhánek), 36:05 Šuvara (Hric), 39:49 J. Kadeřábek (Ukhin), 59:15 Šuvara - 21:35 Szakal (Hamerský), 33:33 Polák (Mišinec), 38:55 Luštinec (Filip) . Rozhodčí: Maštalíř - Macek, Dudadík . Vyloučení: 6:4 . Využití: 0:1 . V oslabení: . Diváci: 337 . Střely na branku: . Průběh utkání: 2:0, 2:2, 3:2, 3:3, 5:3 .
Úvod utkání vyšel domácím parádně. Již ve dvacáté první vteřině dostal do vedení Novou Paku Yaro Ukhin z Petrohradu. Dotíral tak dlouho před Čápovou brankou až se mu podařilo útočnou akci první řady dotlouci do dvorské branky. V páté minutě se domácí radovali podruhé. Od modré střílel Martin Jebavý a lehká teč hostujícího Hamerského nechala doplachtit kotouč podruhé za nejlepšího brankáře soutěže. Do desáté minuty byli domácí skutečně lepším týmem. Pak pomalu přebírali iniciativu hosté, ale domácí bránili pozorně. Do konce první třetiny se nenechal skvělý Martin Abrahám překvapit. V úvodu druhé, ve hře čtyř ku čtyřem, snížili hosté po dorážce Adama Szakala. Vyrovnání přišlo ve třicáté čtvrté minutě v přesilové hře. Síť za domácím gólmanem rozvlnil hostující Jaroslav Polák, hráč s bohatými zkušenostmi z nejvyšších soutěží ČR. O necelé tři minuty později dostal domácí znovu do vedení zarputilý Jakub Šuvara. Hosté o dvě minuty později znovu vyrovnali, ale to bylo vše jak se nakonec ukázalo. Branku dal ještě minulou sezónu druholigový Jakub Luštinec, hráč patřící do vyšších soutěží. Brankou do "šatny" dostal do vedení domácí Novou Paku Jan Kadeřábek. V signalizované výhodě precizně vypracoval akci Yaro Ukhin. Honza přihrávku využil ke vstřelení vítězné branky. V poslední třetině to byl boj. Hosté měli výjimečnou příležitost ke srovnání při čtyřminutovém vyloučení Michala Chleboráda, když soupeře zasáhl nechtěně holí do oblasti hlavy. Obětavě hrající domácí dlouhé oslabení přežili. Naopak necelé tři minuty před koncem třetí třetiny šel na trestnou hostující Patrik Fořt. Hosté v průběhu hry odvolali brankáře. Při druhém pokusu o dosažení gólu do prázdné branky byl opětovně faulován Jakub Šuvara. Dle pravidel byl zcela správně přiznán domácím technický gól a tím bylo nečekané, ale zasloužené vítězství stvrzeno.

Ohlasy po utkání

Petr Zvolenský, trenér Nové Paky: Znovu hrál tým obětavě až do samého konce a pro vítězství si šel tvrdou a obětavou hrou.

Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři