18.01.2020 17:00
Nová Paka
3:2 sn
(0:1, 2:1, 0:0 - 0:0)
Dvůr Králové n. L.
33.
Nová Paka, 18.01.2020 17:00

BK Nová Paka

Vacek (Mahdal) – Holý, Pohl, Bezděk, Müller, Houška, Suvorov, Mlčoch, Abraham (C) – Půlpán T., Hric, Dvořák, Uchin, Půlpán A. (A), Vrba, Kerekanič, Foerster, Hidveghy, Hnik (A)

HC Dvůr Králové nad Labem

Čáp (Jeschke) – Matějíček (C), Franc, Tondr, Čáslava, Karlík, Mocek – Luštinec, Havlas, Ježek, Půhoný (A), Dušek, Brokeš, Šedivý, Svoboda, Hoskovec, Fořt (A), Sedláček, Valášek
Branky a nahrávky: 34. Dvořák (Hric, A. Půlpán), 38. Uchin (Mlčoch, Houška), rozh. náj. Foerster – 7. Brokeš (Valášek), 29. Svoboda (Matějíček, Havlas) . Rozhodčí: Velčovský – Žídek, Dědek . Vyloučení: 7:5 . Využití: 0:0 . V oslabení: 0:0 . Diváci: 857 . Průběh utkání: 0:2, 2:2, 3:2 .

Sobota 18. ledna 2020 patřila derby BK Nová Paka - HC RODOS Dvůr Králové nad Labem. Dvůr novopačtí hokejisté už dokázali na jejich ledě porazit a chtěli to zopakovat i tentokrát na domácí půdě.

Hned v první minutě ohrozil hosty Aleš Půlpán, který po chybě Dvora jel sám na gólmana, ale skóre neotevřel. Za to v sedmé minutě se to povedlo protihráčům. Valášek vystřelil z levé strany na domácího Denise Vacka a těsně před ním přesně tečoval puk Brokeš. První třetina tak skončila pro Dvůr Králové 1:0.

Před polovinou zápasu rozradostnil královédvorský fanklub Svoboda. Nejdřív nevyužil gólovou šanci Havlas, ale zmíněný Svoboda se následně už nemýlil a poslal kotouč do branky. Novopačtí fanoušci ale nečekali na odpověď dlouho. Jaroslav Dvořák se po asistencích od Tibora Hrice a Aleše Půlpána protáhl mezi obránci a tváří v tvář hostujícímu brankáři nedal šanci. O čtyři minuty později Yaroslav Ukhin vyrovnal průběžné skóre na 2:2. Asistence Marek Mlčoch a Matěj Houška.

Diváci obou týmu mohli být spokojeni, šance v poslední dvacetiminutovce byly k vidění na obou stranách. Sebevětší gólovky likvidoval perfektně chytající Denis Vacek a i díky němu byla hra dovedena do prodloužení. Nastavená doba patřila jednoznačně Nové Pace. Největší šanci měl na hokejce Tomáš Půlpán, ale taktéž výborně chytající Čáp byl proti. Pokračovalo se do samostatných nájezdů. Tam nejdřív proměnil dvorský Hoskovec, ale v následném pokusu uspěl i domácí Aleš Půlpán trefou mezi nohy. Až v sedmé sérii se diváci dočkali úspěšného pokusu. To Petr Foerster vymíchal Čápa a ten samý hráč uspěl i ve svém dalším nájezdu a vystřelil tak Pačákům bod navíc.

Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři