03.10.2020 18:00
Děčín
5:1
(1:0, 3:0, 1:1)
Nová Paka
5.
Děčín, Zimní stadion, 03.10.2020 18:00

HC Děčín

Lavinger (Skokan) – D. Havlík, Balcar, Černohorský, Tenkrát, Stuchlý, Loukota – Faigl, Hruška, Arnold – Fojt, Petráš, Zajan – Ineman, Volráb (A), Harkabus – Horák, Gottfried

BK Nová Paka

Abrahám (Vacek) – Abraham (C), J. Moník, Jonáš, Hroudný, T. Kynčl, J. Kynčl – Hric, Malík, Foerster – Nezbeda, Kloutvor, Kerekanič – Nevyhoštěný (A), Hlaváč, Kapička – Dvořák, Hnik (A), Moník
Branky a nahrávky: 17. Horák (Faigl, Volráb), 23. Horák (TS), 24. Zajan (Loukota, Havlík), 36. Zajan (Havlík, Petráš), 57. Faigl (Balcar, Lavinger) – 45. Nezbeda (Dvořák) . Rozhodčí: Valda – Janíček, Sýkora . Vyloučení: 10:13 . Využití: 1:0 . V oslabení: 0:1 . Průběh utkání: 4:0, 4:1, 5:1 .

V sobotu 3. 10. 2020 se novopačtí Bruslaři vydali na západ Čech. Děčín do té doby získal ze tří utkání pouze tři body za výhru proti Bílině. Chtěli si tak rozhodně spravit chuť stejně jako Nová Paka, která na své první body netrpělivě čekala. Tento zápas byl na nějakou dobu sehrán před diváckou kulisou, a my tak děkujeme packým fanouškům, kteří vážili dalekou cestu a přijeli svůj tým podpořit.

Po vhození úvodního buly nebylo pochyb, kdo na ledě dominoval, novopacké obranné pásmo bylo v první polovině třetiny téměř netknuté a za Novou Paku mohl skórovat snad každý druhý hráč. Bohužel žádný z nich kotouč za brankovou čáru nedopravil. V 13. minutě byla Bruslařům nabídnuta přesilová hra 5 na 3, ale zbytečné vyloučení nás připravilo o šanci otevřít skóre a Děčín začal poprvé v zápase více hrozit. Hned jednu z prvních šancí proměnil, kdy Horák dostal puk z pravé strany do Abrahámovy svatyně.

Po přestávce se hra vyrovnala. Nová Paka se sice prezentovala techničtější hrou, ale vaz jí srážela další vyloučení, která děčínští medvědi trestali. Nejdřív po faulu Kryštofa Hroudného bylo nařízeno trestné střílení, ve kterém se domácí Horák nemýlil. Za necelou minutu už domácí vedli o tři branky po zásluze Zajana. Hosté mohli několikrát snížit, ale všechny jejich snahy končily buď na hrudi děčínského gólmana, v jeho lapačce nebo vedle brány. Hrozivou čtvrtou branku vstřelil opět Zajan, který z bezprostřední blízkosti poslal backhandem puk do novopacké klece.

V poslední dvacetiminutovce vykřesal jiskru naděje přesnou střelou Tomáš Nezbeda, kterému ve vlastním oslabení přenechal puk Jarda Dvořák. Zápas okořenila po 50. minutě bitka Jakuba Kynčla s Fojtem, kterou rozhodčí nechali bez zásahu. Novopačtí trenéři ještě před koncem zkusili hru bez brankáře, která ale kýžené ovoce nepřinesla. Do prázdné brány se trefil Faigl a bylo rozhodnuto.

Ohlasy po utkání

Petr Hlaváč: Bohužel máme za sebou další nevydařené utkání. V jeho hodnocení se budu opakovat. Začneme aktivně, vytvoříme si šance, které neproměníme, pak uděláme pár zbytečných faulů, dostaneme hloupou branku a už se v tom plácáme. Hráči si přestanou věřit, začnou řešit situace jinak než mají zažité a jejich výkon jde s postupem času dolů. Věříme, že jdeme správnou cestou, hokejově nepropadáme, soupeřům jsme minimálně vyrovnaným týmem, ale musíme se zaměřit na koncovku a hlavně disciplínu, protože většina faulů skutečně byla. Chtěl bych poděkovat fanouškům, kteří nás v Děčíně mohutně podporovali, snad se brzy uvidíme na stadioně.

Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři