26.09.2020 18:00
Jablonec nad Nisou
2:1
(0:1, 1:0, 1:0)
Nová Paka
3.
Jablonec nad Nisou, Městský zimní stadion, 26.09.2020 18:00

HC Jablonec nad Nisou

Krofta (Jelínek) – Bitman, Mrkvička (C), Čechura, Tržický, Pulec, Ira, Kulda – Bajer, Homolka, Kačírek, Brokeš, Plíhal, D. Svoboda, Bouřil, Jursa, Frk.

BK Nová Paka

Abrahám (Vacek) – Hroudný, Kynčl, Abraham (C), Moník, M. Svoboda, Kynčl – Kapička, Jonáš, Kerekanič, Hric, Duchan, Nevyhoštěný, Hlaváč, Vrba, Dvořák, Malík, Foerster, Hnik, Nezbeda.
Branky a nahrávky: 40. D. Svoboda (Mrkvička, Plíhal), 51. Brokeš (Plíhal, D. Svoboda) – 3. Hnik (Dvořák, Hlaváč) . Vyloučení: 6:5 . Využití: 1:0 . V oslabení: 0:0 . Diváci: 236 . Průběh utkání: 0:1, 1:1, 2:1 .

Zápas začal lépe pro Novou Paku, už ve třetí minutě se dostali do vedení po nahození Jardy Dvořáka, které dorazil za záda bezmocného Krofty František Hnik, druhá asistence Honza Hlaváč. Hosté po svém góle byli aktivnějším celkem, tvořili si několik gólových šancí, ale bohužel žádnou z nich neproměnili. Ke konci třetiny hrozili i jablonečtí vlci, v 17. minutě už sahali po vyrovnání, ale volný puk těsně před brankovou čárou do Abrahámovy svatyně nedokázali dopravit.

Ve druhé třetině se hra více vyrovnala a Jablonec svým zvyšujícím se tlakem a aktivitou čím dál více sahal po vyrovnání. To se jim povedlo těsně před odchodem do šaten, kdy ve vlastní přesilové hře vyrovnal na 1:1 Svoboda střelou do horního rohu.

Závěrečné dějství odstartoval ve velkém tempu Honza Hlaváč, který mohl už po pár vteřinách poslat Novou Paku znova do vedení, skvěle chytajícího Kroftu ale nepřekonal. Bruslaři sice hokejově domácí Vlky přehrávali, ale poslední a rozhodující gól padl právě do jejich branky. V 51. minutě Plíhal vystřelil zpoza kruhů, jehož střelu tečoval Brokeš a vystřelil Jablonci tři body. Nová Paka ještě několikrát mohla vyrovnat, ale pomyslné štěstí se poslední minuty přiklánělo na domácí stranu. Diváci zhlédli vyrovnané a velmi kvalitní utkání a mohou se těšit na další duely, protože v novopackém týmu byl vidět velký potenciál.

Děkujeme všem fanouškům, kteří nás přijeli podpořit až do Jablonce nad Nisou!

Ohlasy po utkání

Petr Hlaváč: Utkání mělo charakter a kvalitu prvního mistrovského zápasu. Bylo v něm spousta nepřesností a nervozity. My jsme byli hokejovějším týmem, domácí naopak bojovnějším, a to asi utkání rozhodlo, protože my své šance neproměnili a Jablonec utkání vybojoval a vyhrál. Tím bych jim chtěl pogratulovat k prvním třem mistrovským bodům a my si na ty své budeme muset počkat. Doufám, že to vyjde ve středu, kdy k nám zavítá Dvůr Králové. Prosím všechny fanoušky, aby dorazili v co největším počtu, budeme vás potřebovat.

Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři