07.10.2020 18:00
Trutnov
0:4
(0:1, 0:2, 0:1)
Nová Paka
6.
Trutnov, Zimní stadion, 07.10.2020 18:00

HC Trutnov

Ašenbrenner (Mahdal) – Vácha (A), Suk, Junek, Leder, Pohl, Višňák – Kubinčák, Kastner, Janoušek (A) – Poul, Semorád (C), Starý – Chára, Petr, Krsek – A. Půlpán, Bláha, Soukup – Kozák

BK Nová Paka

Vacek (Abrahám) – J. Moník, J. Kynčl, Hroudný, Abraham (C), T. Kynčl, Jonáš – Hlaváč, Hnik, Dvořák – Nevyhoštěný, Nezbeda, Kapička – Malík, Foerster, Hric – Kerekanič, Vrba, Duchan
Branky a nahrávky: 13. J. Kynčl (Kapička, Dvořák), 37. Dvořák (T. Kynčl, Malík), 39. T. Kynčl (Hric, Foerster), 42. Nezbeda (Kapička, Abraham) . Rozhodčí: Veinfurter – Řezníček, Brož . Vyloučení: 9:9 navíc NPA Jonáš 5+OK . Využití: 0:1 . V oslabení: 0:0 . Diváci: 0 . Průběh utkání: 0:4 .

K prvnímu zápasu, hranému bez divácké kulisy, Nová Paka vyrazila do Trutnova. V utkání jasně dominovala a odvezla si plný počet bodů za výhru 0:4. Tím se dostala na průběžné páté místo druholigové tabulky "Sever".

Již od prvního buly se novopačtí hráči prezentovali sebevědomějším dojmem, kdy se dostávali mnohem častěji do nebezpečných šancí než domácí Trutnov. Svoji snahu proměnili ve 13. minutě, ve které nejdřív vystřelil na Ašenbrennera Michal Kapička. K odraženému puku se nejrychleji dostal Jakub Kynčl, který trefil poloprázdnou bránu a otevřel skóre zápasu.

Druhá třetina pokračovala ve stejném duchu jako ta předcházející. Nová Paka zvýšila své vedení, když David Malík zavezl puk do útočného pásma, přenechal puk Tomášovi Kynčlovi, který ho dlouhou přihrávkou poslal na Jardu Dvořáka a ten dělovkou překonal domácího gólmana. Třetí branku přidali Bruslaři o dvě minuty později. Tibor Hric nejprve přihrál Petrovi Foersterovi, kterému se úspěšně zakončit nepodařilo. Hric se dostal k odraženému kotouči, objel bránu a nahrál Tomášovi Kynčlovi, který si sjížděl mezi kruhy a nasměroval puk přímo mezi Ašenbrennerovy betony.

V posledním dějství chtěli domácí ještě změnit vývoj skóre, ale téměř ihned po začátku třetiny inkasovali již po čtvrté. Michal Kapička z útočné modré našel bezchybně Tomáše Nezbedu, který projel mezi čtyřmi domácími hráči a nekompromisně zavěsil. Bylo rozhodnuto. Trutnovští draci sice během utkání měli několikrát gól na hokejce, párkrát se dostali do vyložených gólových šancí, ale všechny jejich pokusy zmařili výborně hrající obránci a hlavně perfektně chytající Denis Vacek, který byl hvězdou večera!

Ohlasy po utkání

Petr Hlaváč: Dnes musím pochválit celý tým. Hráli jsme disciplinovaně a srdcem, takhle se bojuje o body. Kluci víceméně celý zápas dodržovali taktiku a pár chyb, co vyrobili, pochytal Denis. Doufám, že v takto odpovědných výkonech budeme pokračovat a odrazí se to i v tabulce.

Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři