29.07.2021 18:00
Šumperk
4:1
(0:0, 3:0, 1:1)
Nová Paka
přát.
Zimní stadion Šumperk, 29.07.2021 18:00

Draci Pars Šumperk

Holík (31. Mokrý) – Drtil, Pěnčík, Hrachovský, Rutar, Řezáč, Dudycha, Viktorin – Scheuter, Kindl, Žálčík – Vachutka, Vildumetz, Macuh – Kratochvíl, Kohút, Kučera – Antoníček, Spratek, Horký.

BK Nová Paka

Vacek (Pluháček) – Mlčoch, Jonáš, Hroudný, Špek, Leder, Suvorov, Lang – Malinský, Hnik, Malík – Paršakov, Nezbeda, Krsek – Kloutvor, Kerekanič, Visitskiy – Klíma.
Branky a nahrávky: 22. Kohút (Kučera), 32. Kučera (Pěnčík, Drtil), 33. Macuh (Vildumetz), 54. Macuh (Vachutka) – 48. Krsek (Paršakov, Nezbeda) . Rozhodčí: Klapetek – Kašpar, Markovský . Vyloučení: 2:8 . Využití: 1:0 . Střely na branku: 58:14 . Průběh utkání: 3:0, 3:1, 4:1 .

K prvnímu přípravnému utkání vyjeli hokejisté Nové Paky na led prvoligového týmu, do vzdáleného Šumperku. Po skončení zápasu ukazovala výsledková tabule skóre 4:1 pro domácí Draky, což BK Nová Paka může považovat za pěkný výsledek vzhledem k rozdílu mezi oběma ligami.

Ze začátku utkání panovala nervozita na obou stranách a ani jeden tým si nedokázal vytvořit žádnou šanci nebo déle kombinovat v útočném pásmu. Obraz hry se změnil s prvním novopackým vyloučením, které naštěstí domácí Šumperk nevyužil. Gólman Nové Paky Denis Vacek začal pociťovat velký tlak domácích, ale za svá záda do konce první třetiny žádnou ze šumperských střel nepustil.

V druhém dějství jasně dominovali domácí hokejisté, kteří si tvořili jednu šanci za druhou a Vacka nenechali chvíli oddechnout. Jejich tlak se jim zúročil už ve druhé minutě, kdy se prosadil Kohút, v polovině utkání přidal branku Kučera a zanedlouho zvýšil vedení o tři branky Macuch.

12 minut před koncem hrací doby snížil na 3:1 novopacký útočník Filip Krsek a vystřelil tak naději na zkomplikování zápasu. To nakonec domácí nedopustili a ještě stihli vstřelit jejich čtvrtou branku znovu zásluhou Macucha. Po 60. minutách následovalo prodloužení tři na tři, které ovládli šumperští draci a následně dovednostní soutěž - nájezdy, ve kterých se prosadili novopačtí Krsek, Malínský a Kloutvor.

Ohlasy po utkání

Aleš Půlpán: První třetina byla z obou stran oťukávající, ani jeden tým nevěděl, co čekat. V polovině zápasu jsme si vybrali pár smolných minut, kdy nám napadaly do brány tři góly a třetí třetina dopadla 1:1. V zápase byla velká převaha střel Šumperka, ale náš tým měl střely gólovější. Celkově to bylo utkání na velmi slušné úrovni, rozhodně se nemáme za co stydět.

Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři