18.09.2021 17:00
Nová Paka
4:5
(2:1, 0:2, 2:2)
Děčín
1.
Nová Paka, Zimní stadion, 18.09.2021 17:00

BK Nová Paka

Vacek (Pluháček) - Jonáš, Hroudný, Leder, Junek, Serov, Filip, Šípek - Netušil, Hnik (C), Malík (A) - Krsek, Nezbeda (A), Paršakov - Kerekanič, Foerster, Ivashchenko - Klíma, Petrov

HC Děčín

Lavinger (Blažek) - Loukota, Balcar, Mareš, Gottfried, Stuchlý, V. Tůma - Hruška, Šeliga, Fojt - J. Tůma, Smola, Zajan (A) - Harkabus, Volráb (C), Sýkora - Faigl (A), Janoušek
Branky a nahrávky: 8:14 Netušil (Nezbeda, Leder), 15:13 Nezbeda (Parshakov), 44:47 Nezbeda (Krsek), 52:09 Nezbeda (Jonáš, Malík) - 10:30 Balcar (Volráb), 23:44 Harkabus (Zajan, Loukota), 24:46 Smola (Faigl, Volráb), 43:57 Faigl (Volráb, Balcar), 52:32 Janoušek (Volráb, Faigl) . Rozhodčí: Bernat - Kettner, Brož . Vyloučení: 4 a 5+OK (Jonáš) : 6 . Využití: 1:2 . V oslabení: . Diváci: 200 . Střely na branku: 44:32 . Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:4, 4:4, 4:5 .
Poprvé se skóre v Nové Pace měnilo v deváté minutě, když se prosadili domácí hráči v přesilové hře pět na tři. Tu přesnou střelou využil ROBIN NETUŠIL a poslal tak Bruslaře do vedení - 1:0. V jedenácté minutě už ale bylo vyrovnáno. Klasickou početní výhodu přetavil v prví branku Děčína ADAM JANOUŠEK a začínalo se znovu od začátku - 1:1. Čtyři minuty před koncem prvního dějství pak Paršakov nahrál TOMÁŠI NEZBEDOVI, který jeho výzvu přijal a Lavingera překonal do jeho odkryté klece - 2:1. Nová Paka se tak opět ujala vedení. A svůj těsný náskok pak domácí celek uhájil až do konce a poprvé do kabin se mu tak šlo lépe než Děčínu, který měl jednobrankové manko. Úvod druhé třetiny patřil Medvědům, kteří se dvěma slepenými góly dostali k obratu skóre. Nejprve ve čtyřiadvacáté minutě vyrovnal MATĚJ HARKABUS a začínalo se opět od nuly - 2:2. O minutu později pak rozvlnil síť za zády domácího brankáře JAN SMOLA a Děčín tak poprvé vedl - 2:3. V polovině prostřední části hry se Medvědi ubránili početní výhodě Nové Paky a stále drželi velmi těsný náskok. Nakonec se už do konce skóre nezměnilo a tentokráte se šlo do útrob zimního stadionu s lepší náladou Medvědům, kteří po dokonalé otočce měli náskok o jednu přesnou trefu. Hned ve čtyřiačtyřicáté minutě se měnilo skóre a znovu na straně Medvědů. Ty do dvoubrankového náskoku v přesilové hře poslal TOMÁŠ FAIGL, který zužitkoval pas od Patrika Balcara a domácí ztráceli už dva góly - 2:4. Hosté se však z vyššího náskoku radovali pouze padesát vteřin. Novopačtí totiž dokázali najít rychlou odpověď TOMÁŠEM NEZBEDOU a byli zase zpátky ve hře - 3:4. Ve třiapadesáté minutě pak definitivně vedení ztratili děčínští hráči a bylo opět srovnáno. Lavingera překonal TOMÁŠ NEZBEDA, který tak završil svůj hattrick - 4:4. O chvilku později však zase vedl Děčín, ADAM JANOUŠEK svou druhou brankou v duelu strhl vedení opět na medvědí stranu a později se pak ukázalo, že to nakonec byla trefa vítězná.

Ohlasy po utkání

Pavel Fedulov: Vyrovnaný zápas. Alespoň jeden bod jsme si zasloužili. Týmu děkuji za bojovnost. Musíme zlepšit hru v obraně. Těžko vyhrajeme, když dostaneme pět gólů.

Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři