12.01.2022 18:00
Jablonec nad Nisou
3:5
(1:2, 2:2, 0:1)
Nová Paka
30.
Jablonec nad Nisou, Městský zimní stadion, 12.01.2022 18:00

HC Jablonec nad Nisou

Krofta (Jelínek) – Pavlů (A), Abraham, Tržický, Patzelt, Had – Brokeš (C), Jursa, Křepelka – Kačírek, Král, Hájek – Plíhal, Kapička, Homolka (A) – Bouřil. Trenér: Tomáš Plíhal

BK Nová Paka

Vacek (Kundrík) – Komarov, Leder, Filip, Suvorov, Najman, Jonáš, Šípek, Jachanov, Kotyza – Poppel, Hnik (A), Nezbeda (A) – Foerster, Malík (C), Dvořák – Kerekanič, Krsek, Paršakov – Dlask, Rozanov. Trenér: Aleš Půlpán
Branky a nahrávky: 19. Křepelka (Had), 25. Křepelka (Jursa), 39. Plíhal (Jursa, Abraham) – 3. Malík (Rozanov), 12. Dvořák (Hnik, Malík), 29. Leder, 38. Hnik (Komarov), 60. Hnik (Poppel, Dvořák) Rozhodčí: Jaroš – Kettner, Goltsch Vyloučení: 10:6 V oslabení: Diváci:

Z Jablonce Paka odjíždí s výhrou 5:3

Stažení brankáře jabloneckým hokejistům nepomohlo. Jejich power play v závěrečných minutách i vlastní gól dopomohl Pace k dvoubrankovému rozdílu.

V dnešním utkání jde opravdu o hodně, proto Paka po minulém zápasu neváhá a na led najíždí s velkou motivací, to je hned v prvních minutách znát. Kapitán David Malík dostal přihrávku na modrou čáru, najel si do lepší pozice a zpoza obránce vystřelil první puk do branky domácích. Jablonečtí se sice dvakrát probili do útočné třetiny, ale bez efektu. Brzy od první branky přichází šikovná přihrávka Hnika z pravé strany, zpracoval a ve druhý gól ji přetavil Jaroslav Dvořák, který střílel bez přípravy mezi nohy gólmana. Po srážce dvou domácích hráčů se v obrovské šanci ocitl Dvořák, byl sám v mezikruží, ale vychytal ho Krofta. Domácím se nedaří překonat naši obranu. Projíždějícího hráče v dresu domácích hákoval Suvorov. Hrajeme tedy pět na tři pro Jablonec. Vlci využívají šance a dostávají puk do packé branky. Domácí nehráli v první třetině špatně, ale my jsme byli daleko efektivnější. Šlo o tři obrovské šance- dvě z nich jsme dokázali využít.

Ve 22. minutě probíhá bitva o střední pásmo, ani jeden z týmu však na delší čas puk nevybojoval. Nakonec tato pasáž končí ofsajdem Vlků. Jablonci se podařil opět dopravit další gól do naší sítě. Vlci tím tak vyrovnávají skóre na 2:2. Paka si tento stav nenechává dlouho líbit a o pár minut se snaží do branky domácích dopravit puk Václav Leder, střelu srazí do své sítě domácí obránce Pavlů. Vlci byli naddvakrát vyloučení, a tak hrajeme v dlouhé přesilovce pět na tři. František Hnik rozvlnil pukem síť domácích, a to s pomocnou rukou Komarova. V závěru druhé třetiny se Vlkům střelou do naší branky povedlo snížit skóre na 3:4.

Minutové oslabení ze začátku třetí třetiny přežili domácí poměrně bez problémů. Paršakov následně dostává vyloučení za hrubost. Had pálil od modré, ale pokus nevychází.Jablonec je od začátku poslední třetiny velmi aktivní, ale šance v góly neproměňují. Vlkům vázne rozehrávka, my se dokážeme zformovat na obranné čáře. Rozanov trefil opět tyč branky, nebýt pár centimetrů, mohli už novopačtí hokejisté odskočit na dvoubrankový rozdíl. Dvořák je ve velké šanci, Poppel se dostává dokonce do samostatného úniku, ale gólman domácích v obou případech dobře zasáhl. Domácí jsou momentálně v šesti a zápas gólem do prázdné branky ukončuje František Hnik s asistencí Poppela a Dvořáka.

Ohlasy po utkání

Fedulov: Dnes zářila naše první lajna, ale jsem spokojen s výkonem celého týmu. V Jablonci se vždycky těžko hraje, takže odvézt domů 3 body je pěkný výsledek. Jinak musíme zlepšit přesilovky - chybí nám jistota v poslední nahrávce nebo při zakončení. Budeme se tomu věnovat víc! Půlpán: Po nevydařeném utkání proti Bílině, před námi bylo těžké utkání v Jablonci. Tentokrát už jsme byli kompletní a bylo to znát. Od začátku jsme šli za vítězstvím a byli lepším týmem. Velmi dobrý výkon všech hráčů, podpořeny výborným Vackem.

Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři