05.01.2022 18:00
Dvůr Králové n. L.
2:6
(1:1, 1:5, 0:0)
Nová Paka
27.
Dvůr Králové nad Labem, Zimní stadion, 05.01.2022 18:00

HC Dvůr Králové nad Labem

Brázdil, 38. Marek - Muška, Franc, Matějíček, Petira, Valášek, Vácha, Dušek, Kučera, Bláha, Procházka, Dvořák, Půhoný, Luštinec, Havlas, Ježek

BK Nová Paka

Krinwald (Kundrík) - Suvorov, Komarov - Jachanov, Leder - Filip, Najman - Poppel, Hnik, Dvořák - Krsek, Foerster, Paršakov - Dlask, Kerekanič, Rozanov - Janda
Branky a nahrávky: 3. Petira (Půhoný, Bláha), 27. Bláha (Půhoný) - 6. Dvořák (Hnik, Komarov), 25. Dvořák (Hnik, Poppel), 31. Jachanov (Hnik, Foerster), 36. Dvořák (Hnik, Poppel), 38. Komarov (Poppel, Rozanov), 38. Foerster (Krsek, Paršakov) . Rozhodčí: Bernat - Nechvátal, Jiruška . Vyloučení: 8 a 5+OK (Bláha) - 8 . Využití: 1:3 . V oslabení: 0:0 . Diváci: 402 . Střely na branku: 37:29 (11:10, 13:8, 13:11) . Průběh utkání: 1:0, 1:1, 1:2, 2:2, 2:6 .

Nová Paka se předvedla v plné síle. Zápas proti královédvorskému HC RODOS pro ni skončil 6:2.

Paka si připisuje 15. vítězství v letošní sezóně. Ačkoliv hráči královédvorského Rodosu hráli aktivně, v oslabení nedostali šanci. Novopačtí hokejisté využili hraní v přesilovkách a dovedli zápas k výhře 6:2.

Do zápasu jsme vstoupili s brzkým vyloučením Najmana kvůli nedovolenému bránění. V první třetině padly dvě branky, volný prostor na modré čáře získal královédvorský obránce Michal Petira, vystřelil důraznou střelou do pravého horního rohu. Nová Paka se nenechala prvním gólem domácích zastrašit, z levého kruhu do střelecké pozice vyjel Jaroslav Dvořák a prostřelil domácího brankáře. Tímto pukem Dvořák vyrovnal na skóre 1:1. Využil hned další šance, trefil však tyč domácí branky. Po desáté minutě první třetiny se z trestné lavice vracíme a jsme opět v plném počtu na ledě. Přichází hned několik nebezpečných střel během přesilové hry domácích. My se však bravurně ubránili. Poté co se Jaroslav Dvořák těžce zvedá z ledu, se ihned dožaduje vyloučení. Napětí houstne, na ledě se přiostřuje a přichází série tvrdých zákroků. Utkání nabírá velmi bojovný náboj.

I přesto, že hrajeme během druhé třetiny v přesilovce 5:3, nevyskytuje se žádná vážnější šance. Po delší době přichází zákrok našeho brankáře, kterého pověřil Vojtěch Havlas. Domácí obrana nedokázala zachytit rychlý přechod středního pásma a svoji šanci se nebál opět využít Jaroslav Dvořák s pomocnou rukou útočníka Františka Hnika. Byla to přímá střela na rameno domácího brankáře. O několik minut později se v packé brance ocitl puk odražený od zadního mantinelu a vyrovnal tak na 2:2. Vyloučení tentokrát dostává Hnik za podrážení. Hned po osvobození jsme na ledě opět v plném počtu a síle připraveni útočit. Netrvá dlouho a přichází další branka. Autorem je Iakhanov s asistencí Hnika. Jeden z domácích dostává osobní trest do konce utkání za hrubost. Packý tým je aktivní a přichází další branka s pomocí Hnika a Rozanova, Dvořák vystřelí na branku a opět úspěšně. Domácí se musí bránit téměř minutu, jsme stále v přesilovce 3:5. Nová Paka znovu dostává puk do branky domácích, autorem branky je Iakhanov a asistoval mu Parshakov. V domácí brance dochází k výměně gólmanů, královédvorští jsou opět v plném počtu.

Do třetí třetiny nastupujeme v oslabení. Střelu od modré čáry packý brankář dobře viděl, připsal si snadný zákrok. Domácí začali třetí třetinu aktivně, my jsme v plném počtu, bráníme si svůj dobrý výsledek. Přečíslení dva na jednoho řešil domácí Kučera střelou, ale trefil brankáře. V 50. minutě třetí třetiny na naší branku letěla opět neřízená střela, ale s ní si náš hostující brankář poradil stejně dobře jako s předchozí. Těsně před koncem zápasu dopravil puk do sítě Jakub Luštinec, hlavní rozhodčí ale rozpažil, gól nebyl uznán pro úmyslné kopnutí puku.

Ohlasy po utkání

Aleš Půlpán (BK): Musím všechny hráče pochválit za předvedený výkon. Byl to moc těžký zápas. Jsme moc rádi za tři body s prvním celkem tabulky. Dneska jsme byli prostě lepší.

Bc. Pavel Fedulov (BK): Těžký utkání, skvělý výkon od všech hráčů. Jsem rád, že nedošlo k těžkým zraněním v týmu, co předváděl na ledě soupeř, tak to bylo velmi blízko... Zas bych chtěl pochválit Romana Krinwalda. Zvládl to na jedničku i když samozřejmě bylo to pro něj těžší než proti Děčínu.

Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři