02.01.2022 17:00
Nová Paka
6:1
(2:0, 1:0, 3:1)
Děčín
29.
Nová Paka, Zimní stadion, 02.01.2022 17:00

BK Nová Paka

Krinwald (Kundrík) - Suvorov, Komarov - Jachanov, Leder - Najman, Filip - Kotyza - Dvořák, Hnik, Malík - Krsek, Nezbeda, Paršakov - Poppel, Foerster, Rozanov - Kerekanič, Dlask, Popov

HC Děčín

Lavinger (Skokan) - Žižka, Kučera, Černohorský, Kaltenböck, Loukota, Ferbas, Tůma, Ineman, Chrpa, Chlouba, Faigl, Horák, Hruška, Zajan, Kostourek, Volráb, Janoušek
Branky a nahrávky: 2. Paršakov (Nezbeda), 3. Krsek (Leder, Nezbeda), 33. Dvořák (Kotyza, Rozanov), 50. Paršakov (Jachanov, Suvorov), 52. Foerster (Rozanov, Filip), 59. Foerster (Kerekanič, Suvorov) - 48. Chrpa (Kostourek, Chlouba) . Rozhodčí: Bernat - Řezníček, Hofman . Vyloučení: 4 a TS (neproměněno):5 . Využití: 2:1 . V oslabení: 0:0 . Diváci: 257 . Střely na branku: 32:30 (13:10, 8:7, 11:6) . Průběh utkání: 3:0, 3:1, 6:1 .
Převzato od soupeře: Už ve druhé minutě se měnilo skóre, v čase 1:25 rozvlnil síť za Lavingerem NIKOLAJ PARŠAKOV a poslal Novou Paku do vedení - 1:0. Medvědi tak velmi brzy museli dohánět jednobrankové manko. Brzy to však neplatilo a Děčín prohrával už o dva góly. Ve třetí minutě se trefil mezi tři tyče FILIP KRSEK a dal tak na novopacké hokejky klid - 2:0. A mohlo být hůře, domácí totiž poté hráli přesilovou hru, ale Medvědi se dokázali ubránit a neinkasovali. V závěru hosté čelili další početní výhodě Bruslařů, ovšem znovu ji ubránili a ještě tak drželi naději na návrat do zápasu. Na začátku druhého dějství měly přesilovku k dispozici oba týmy, ale nedokázaly ji přetavit v gól svého celku. Stále tak Nová Paka měla vedení 2:0 v zádech. V polovině prostřední části hry měli Medvědi velkou šanci snížit na rozdíl jediné branky, když bylo po faulu Komarova nařízeno trestné střílení. Roman Chlouba však domácího brankáře z nájezdu nepřekonal a Krinwald tak udržel čisté konto. Ve třiatřicáté minutě pak udeřili znovu domácí hráči. JAROSLAV DVOŘÁK překonal Lavingera a Nová Paka šla do třígólového trháku - 3:0. Ve třetí třetině se k první vážnější akci dostali domácí hráči, ale Medvědi ji díky dobrému zákroku brankáře ustáli. V osmačtyřicáté minutě využil přesilovou hru JAKUB CHRPA a snížil na rozdíl dvou branek. Medvědi tak byli zpátky ve hře - 3:1. Ovšem ne na moc dlouho. Záhy využil početní výhodu NIKOLAJ PARŠAKOV a dal tak Nové Pace zpět tříbrankový náskok - 4:1. Úderem dvaapadesáté minuty pak hrála Nová Paka další přesilovou hru a tu domácí opět využili. PETR FOERSTER zužitkoval přihrávku spoluhráče a bylo to 5:1. V závěru se pak PETR FOERSTER trefil ještě jednou a pečetil tak už čtvrtou výhru svého týmu nad Děčínem v probíhající sezóně - 6:1.

Ohlasy po utkání

Aleš Půlpán (BK): V dnešním utkání jsme soupeři nedali vůbec žádnou šanci bodovat. Hráli jsme svoji hru a Děčín k ničemu nepustili. Zasloužené vítězství s jednou kaňkou. Kapitán Malík byl hrubě atakován a odnesl si z ataku zlomeninu nosu.

Bc. Pavel Fedulov (BK): Dvě rychlé branky nám hodně pomohly. Gólman Roman Krinwald podal velmi dobrý výkon. Navíc zneškodnil trestné střílení.

Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři