29.12.2021 18:00
Nová Paka
8:3
(2:0, 4:2, 2:1)
Most
26.
Nová Paka, Zimní stadion, 29.12.2021 18:00

BK Nová Paka

Vacek (Kundrík) - Suvorov, Komarov - Jachanov, Leder - Najman, Šípek - Malík, Hnik, Dvořák - Krsek, Nezbeda, Paršakov - Rozanov, Kerekanič, Foerster - Dlask, Popov

Mostečtí Lvi

Kubík, 33. Kovařík - Fučík, Urbánek, Havlůj, Steinocher, Hoffman, Písařík, Řehoř, Mical, Böhm, Dohnal, Šimeček, Smolka, Stříbrný, Procházka, Drašar
Branky a nahrávky: 10. Jachanov (Nezbeda, Paršakov), 14. Malík (Dvořák, Hnik), 24. Hnik (Malík, Dvořák), 26. Krsek (Paršakov, Jachanov), 28. Paršakov (Nezbeda), 40. Hnik (Malík, Dvořák), 56. Nezbeda (Leder), 59. Paršakov (Nezbeda, Krsek) - 24. Drašar (Mical), 28. Mical (Drašar, Řehoř), 48. Fučík (Mical, Řehoř) . Rozhodčí: Glanc - Maňák, Teršíp . Vyloučení: 3 a TS (neproměněno):0 . Využití: 0:0 . V oslabení: 0:0 . Diváci: 242 . Střely na branku: 30:51 (6:18, 17:17, 7:16) . Průběh utkání: 3:0, 3:1, 5:1, 5:2, 6:2, 6:3, 8:3 .
Hvězdný výsledek! Skvělý výkon domácího týmu přineslo nečekané a velmi vysoké vítězství proti zkušenému týmu Mosteckých Lvů.

Úvod utkání přinesl velice klidnou hru. Oba týmy se střídaly v držení kotouče. V rozehrávkách raději zajížděli do bezpečí svých obranných pásem. Hra se přemisťovala po celé šíři a délce velké plochy novopackého zimáku. Mladí rozhodčí od samého počátku ukazovali, že mají přehled ve hře a že vědí co, jak a proč rozhodují. Hráči, realizační týmy i diváci se mohli plně věnovat rovnovážné hře pět ku pěti. Žádné vylučování, žádné fauly. K vidění byl celoplošný kombinační hokej. Žádné rvačky, žádné tvrdé zákroky, které v dosavadních utkáních s Mostem byly vždy hojné. V desáté minutě se vydal do útočného pásma Tomáš Nezbeda. Usadil se za brankou Kubíka. Přihrál překvapivě k mantinelu Jachanovi, ten vybruslil do osy pásma a hbitě přes clonícího hráče poslal k pravé tyči. Druhou branku zařídila první řada domácích. Na konci kombinace Dvořáka s Hnikem byl střelec David Malík. V závěru byl vyloučen domácí Šípek, ale domácí se pozornou hrou ubránili. Hosté měli více než dvojnásobek střel než domácí, ale Denis Vacek a obranná hra Nové Paky nepouštěla hostující útočníky do vyložených koncovek.

Přes dvoubrankové vedení po první třetině neměli domácí nic jistého. Zkušený soupeř byl stále ve hře. Jenže tato část přinesla ještě více radosti domácím hokejistům. Nejprve mohl poslat kotouč do prázdné branky Dvořák, ale přehlédl otevřenou branku hostí a raději přihrál spoluhráči, který byl již tísněn a nedokázal skórovat. Jenže trojice první řady založila nový útok a do branky po zmatku hostí doklepl Fanda Hnik. O čtrnáct vteřin později hosté po zbytečné chybě druhé formace domácích snížili Drašarem. O dvě minuty později tato lajna domácích svoji chybu napravila krásnou kombinací na jejímž konci byl Filip Krsek. O další dvě minuty později vyhrál bully Tomáš Nezbeda a Nikolaj Paršakov hbitě po ledě prostřelil Kubíka popáté. Ten putoval na střídačku. Za dvacet pět vteřin hosté znovu velmi lacino snížili Micalem, když hrubku vyrobila třetí pětice domácího týmu. Závěr třetiny se nesl ve znamení velké snahy Mostu o další snížení. Ve vzduchu visela branka, ale tu nakonec vsítili domácí perfektním zakončení Fandy Hnika těsně před odchodem do šaten.

Ve třetí třetině určovali tempo hry hosté, ale domácí skvěle bránili v celých formacích. Branku ve čtyřicáté osmě minutě dal hostující Fučík a za chvíli bylo k vidění trestné střílení hostí. Exekutor Písařík si k výbuchu radosti novopacké haly se skvělým Vackem neporadil. Vedení o tři branky stále zůstávalo, ale domácí stále neměli nic jisté. Hosté skvěle kombinovali. Divák jen čekal, kdy přijde brankový úder, ale domácí "vozby" nepouštěli útočníky Mosteckých Lvů do blízkosti své branky. Čtyři minuty před koncem základní části se vydal na zteč domácí Nezbeda. Překvapivou ranou přes hráče zaskočil hostujícího Kovaříka a tím už definitivně dodal jistotu vítězství domácího týmu. Vsítil stou branku Nové Paky v této sezóně. V závěru ještě znovu skvěle zakombinovala druhá řada domácích. Tečku za skvěle takticky odehraným utkáním provedl Nikolaj Paršakov.

Ohlasy po utkání

Aleš Půlpán (BK): Zasloužené body se zkušeným soupeřem. I když v naší hře byla hromada chyb, dokázali jsme zápas zvládnout. Nejlepším hráčem byl jednoznačně náš gólman Denis Vacek.

Bc. Pavel Fedulov (BK): Těžký soupeř, výborný výkon v brance Denise Vacka. Povedlo se využít gólové šance. Jsem rád, že jsme se snažili hrát zodpovědně a dodržovali svoji hru za jakéhokoli stavu.

Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři