22.12.2021 18:00
Nová Paka
6:5 pr.
(1:4, 4:1, 0:0 – 1:0)
Hronov
25.
Nová Paka, Zimní stadion, 22.12.2021 18:00

BK Nová Paka

Krinwald, 11. Vacek - Komarov, Suvorov - Jachanov, Leder - Šípek, Najman - Malík, Hnik, Dvořák - Krsek, Nezbeda, Paršakov - Kerekanič, Rozanov, Dlask - Popov, Netušil

HC Wikov Hronov

Nečas (Ševců) - Bucek, Duchan, Exner, Heligr, Jirků, Kozák, Kubeček, Kynčl, Lavrenov, Matouš, Nazarov, Pavelka, Romanov, Subbotin, Suk, Teuber, Tyurin
Branky a nahrávky: 12. Foerster (Kerekanič, Netušil), 21. Hnik (Komarov, Malík), 32. Jachanov (Suvorov, Paršakov), 33. Hnik (Dvořák, Foerster), 34. Krsek (Nezbeda, Paršakov), 64. Komarov (Dvořák, Suvorov) - 1. Subbotin (Exner, Tyurin), 2. Jirků (Kozák, J. Kynčl), 11. Tyurin (Lavren, Romanov), 20. Lavrenov (Tyurin, Romanov), 31. Tyurin (Kozák, Exner) Rozhodčí: Vyloučení: . Využití: . V oslabení: . Diváci: . Střely na branku: 29:26 (9:10, 11:9, 9:7) . Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:4, 2:5, 6:5 .
Zápasu předcházela mála vánoční besídka. Tým domácích večer před utkáním si jí udělal takovou malou. Dárků bylo požehnaně, nápojů a jídla také. Jako na Boží hod Vánoční. Někteří si zajistili i dopravu. Až tak poctivě se k týmu zachovali, že nikdo včas "neutekl". Jen kustod pod rouškou tmy pod půlnoční lunou se ulicemi města projížděl k domovu s omluvou, že ráno rabotaje. Svěření Rusové říkali, že spát ještě nemusí, že útrom něrabotaju. V této preambuli utkání můžeme pátrat po úvodní divokosti. Krinwald to odnesl. Jeho debut vyzněl z tohoto důvodu neslavně.

Úvod jako blázen. Domácí útočili. Hosté se občas projeli do útočného pásma, a vždy dopravili kotouč do sítě Nové Paky. Taková "lední metaná". I v oslabení to šlo. V jedenácté minutě to vypadalo, že je lepší jít domů uklízet na Vánoce, ale kdo vydržel ten zažil nezapomenutelné okamžiky. Do branky putoval Denis Vacek. Kerekanič po sérii selhání konečně vyhodil kotouč z pásma. Strop haly minul o vlásek. Ve středním pásmu zpracoval vysoký Netušil. Potáhl do útočného, poslal Foersterovi a ten jel do zakončení, které k vidění ještě nebylo. Takový podobný blafák Försberga. Zapisovatel byl tak zmatený, že branku připsal Krskovi, ale to se o přestávce vysvětlilo. Před odchodem do šaten si domácí znovu vybrali "večerní jólku". Hosté vedli už 1:4.

V šestnácté vteřině druhé třetiny snížil František Hnik. Někteří diváci ani neviděli. Nestihli přijít na svá místa. Jenže v polovině zápasu znovu hosté utekli o tři branky a pak ... najednou ... během tří minut bylo vyrovnáno!!! Dvě přesilovky, dva góly. Nejprve snížil Jachanov, pak kontaktní přiblížení zařídil Fanda Hnik a vyrovnání přišlo z hole Filipa Krska. Všechny góly byly krásné. Hosté si vzali oddechový čas. Tím se jim podařilo domácí tým v ofenzivě zastavit.

V dalším průběhu se oba týmy snažili o dobytí branky, ale nikomu se to přes mnohé šance nepovedlo. Následovalo prodloužení a v něm Malíkovo vyloučení. Velký tlak hostí přinášel jednu šanci za druhou, ale Denis Vacek už měl "zavřeno". Následovalo získání kotouče Suvorovem, ten poslal ve své třetině na Dvořáka. Jarda kotouč vyvezl z pásma své třetiny do bezpečí středního pásma a rozhodl se k projetí celého "bazénu". Po jeho levé straně frčel Artěm Komarov. Kotouč dostal na vrchol brankoviště a odtud doklepl vítěznou branku!!! Řev haly přehlušil i sněhové peklo zasněžování Máchovky. Radost byla Vánoční. Po utkání jsme se dozvěděli, že se Artěm ptal Paši jestli může ujet dopředu v oslabení, když bude příležitost. Povolení dostal. I tam můžeme hledat prenátálii této branky.

A to není všechno. Po utkání měl Jirka Hronek tlf z Detroitu. Volal Filip, že agent "xy" má zájem svého mandanta poslat do NPA. Možná se trenéři na prvním povánočním tréninku dočkají posílení útočných křídel. Nebojte, nepůjde o žádného hráče NHL ani KHL, ale o nadějného mladíka, který zatím nedosáhl na hokejovou fortunu.

Ohlasy po utkání

Bc. Pavel Fedulov (BK): Na naši otázku: "Nezlobte se, jsem prázdný." Aha, asi vyčerpaný. Doplníme později. ;)

Aleš Půlpán (BK): "Co se to dělo? Už je konec?" Tak také později přineseme komentář, až se trenér vzpamatuje. ;)

Jiří Hronek (BK-vedoucí týmu): Divákům se to muselo líbit.

Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři