27.11.2021 17:30
Most
5:2
(2:2, 2:0, 1:0)
Nová Paka
19.
Most, A-BENET Arena, 27.11.2021 17:30

Mostečtí Lvi

Hosnedl (Kovařík) - Havlík, Urbánek, Steinocher, Šesták, Havlůj, Nedrda, Hoffman, Kýhos, Bakrlík, Stříbrný, Dohnal, Mical, Böhm, Písařík, Procházka, Řehoř, trenér: V. Machulda

BK Nová Paka

Vacek (Malyšev) - Komarov, Suvorov - Jachanov, Filip - Leder - Dvořák, Hnik, Nezbeda - Krsek, Foerster, Šípek - Paršakov, Rozanov, Klíma - Fišar, trenéři: Fedulov, Půlpán
Branky a nahrávky: 4. Mical (Řehoř, Urbánek), 7. Písařík (Böhm), 26. Mical (Řehoř, Urbánek), 34. Kýhos (Nedrda, Bakrlík), 55. Řehoř (Mical, Urbánek) - 4. Komarov (Šípek), 19. Dvořák (Nezbeda, Hnik) . Rozhodčí: Kosnar - Tichý, Sýkora . Vyloučení: 9 a 5+OK (Nedrda) a 5+OK (Böhm) - 4 a 5+OK (Krsek) . Využití: 0:1 . V oslabení: 2:0 . Diváci: 150 . Střely na branku: 33:28 (13:11, 12:9, 8:8) . Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 5:2 .
K utkání do Mostu odjížděli Novopačtí v silnější sestavě než minulé utkání do Hronova. Přes zvýšený výkon, lepší hru, vytvoření více šancí než v Hronově, vítězství nevybojovali. Premiéru v utkání zaznamenal dorostenec Lukáš Fišar. První hráč, který nebyl nikdy v jiném klubu než v Nové Pace. Ukázal tak cestu dalším, ale nutno napsat, že měl čtyři střídání a že má ještě mnoho sportovní práce před sebou.

Domácí si kombinační hrou vynutili převahu a již ve čtvrté minutě se ujali vedení díky skvěle hrajícímu Micalovi, Řehořovi a Urbánkovi. Hosté vyrovnali ještě v téže minutě. Od modré napřáhl Artěm Komarov a rozvnil síť za vynikajícím Hosnedlem. Od tři minuty později vedli znovu domácí po brance nejlepšího hráče kanadského bodování II. ligy sever, Písaříkovi. Na konci třetiny hosté snížili v přesilové hře, když předcházející se jim vůbec nepovedla. Tuto využil, dorážkou Nezbedovi střely, Jarda Dvořák. Půl minuty před koncem první třetiny vyprovokoval domácí Bakrlík rvačku. K provokaci si vybral Jakhanova. Během chvíle ležel domácí hráč na ledě. Domácí obdržel 2 x 2 min., hostující 2 min.

Druhou třetinu vyhráli domácí o dvě branky a založili tak k vítězství. Někteří jejich hráči postupovali v osobních soubojích velmi tvrdě. Na konci druhé třetiny vyprovokoval rvačku domácí kapitán Havlůj. "Spravily" to dvě trestné minuty.

V poslední třetině se hosté stále častěji pouštěli do ataků Hosnedlovi branky, ale domácí gólman téměř čaroval. Žádný pokus nekončil za jeho zády. Ve 45. minutě vyprovokoval bitku domácí Böhm. Dva domácí napadli subtilního Krska. Po několika úderech ho skolili na zem a pak s ním vláčeli po ledové ploše. Do boje se zapojilo více hráčů domácích, kteří vyskočili na ledovou plochu. Trestů si sice odnesli více než hosté, ale daleko málo k tomu co skutečně na ledě rozpoutali. Díky domácímu Micalovi to nebylo ještě horší. Zachoval si chladnou hlavu, své spoluhráče do hromadné bitky nepustil. Domácí nakonec definitivně rozhodli ve vlastním oslabení, kdy ujela dvojice Mical Řehoř. Naservírovanou přihrávku umístil Řehoř přesně do pravého růžku Vackovi branky. Ještě ředtím byla vyloučena dvojice Barklík Jachanov. Domácí hráč se pokusil znovu vyprovokovat hostujícího obránce, ale ten se nenechal do rvačky zatáhnout. Přesto obdržel stejný trest jako domácí hráč. V samém konci utkání udeřil domácí Písařík hostujícího Paršakova doslova sekerou. Ruce mu, jak se později ukázalo, nepřesekl, ale bolest utrpěl napadený hráč velikou. Nutno dodat, že domácí hráči toto neměli zapotřebí, ale asi u někoho probíhá tzv. přechod z aktivní kariéry do sportovního důchodu a tak asi chtějí za sebou zanechat nesmazatelnou stopu. Po konci utkání zmizla domácí zdravotní služba a tak neměl hostující hráč možnost ošetření na místě. Na druhou stranu je třeba vyzdvihnout kvalitní a férové výkony některých hráčů domácích. Micala jsme jmenovali. Patří mezi ně další jako např. Řehoř, Urbánek, Steinocher (v první sezóně ve II. lize nastoupil k několika utkáním za BK) a další, které jsme výše nejmenovali v řadách bijců.

Ohlasy po utkání

Bc. Pavel Fedulov (BK): Těžký zápas. Znovu jsme nastoupili v zkrácené sestavě. Soupeř hrál na hranici faulů, občas i za jejich hranicemi. Pět našich hráčů bylo v průběhu zraněno a utkání nedohráli. Ohledně naší hry, nemůžeme vyhrát, když nevyužíváme přesilovky, ba naopak, dostali jsme v nich dvě branky. Nejsem spokojen s výkonem některých hráčů. Odstoupili od našeho systému hry. Začali myslet jen na útok. Najednou máme v týmu jen střelce a téměř nikdo nechce dělat tu černou práci. Takhle to nejde. Budeme to muset změnit.

Aleš Půlpán (BK): Do Mostu jsme jeli opět bez pěti hráčů základní sestavy, ale chtěli jsme uspět. Od začátku se hrálo dost ostře a za mě několikrát za hranicemi pravidel a za cenu hrubých faulů. Do utkání jsme nevstoupili vůbec špatně. S domácími jsme drželi "krok". Bohužel se nám nepodařilo dodržet nastavenou taktiku. Soupeř byl dnes o trochu lepší.

Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři