17.11.2021 18:00
Jablonec nad Nisou
2:3 sn
(1:1, 0:0, 1:1 – 0:0 – 0:1)
Nová Paka
16.
Jablonec nad Nisou, Městský zimní stadion, 17.11.2021 18:00

HC Jablonec nad Nisou

Jelínek (Král) - Tržický, Abraham, Mrkvička, Pavlů, Had, Pilek, Homolka, Hric, Kačírek, Jakubec, Brokeš, Folda, Plíhal, Kapička, Bouřil.

BK Nová Paka

Vacek (Malyšev) - Hroudný, Komarov - Serov, Leder - Šípek, Filip - Suvorov - Dvořák, Hnik, Malík - Krsek, Nezbeda, Paršakov - Netušil, Foerster, Kerekanič - Klíma, Dlask.
Branky a nahrávky: 3. Hric (Folda), 50. Brokeš (Plíhal, Pavlů) - 1. Malík (Hnik, Dvořák), 56. Malík (Dvořák, Suvorov) - rozhodující SN: 65. Dvořák . Rozhodčí: Valda - Gabriel, Zmeškal . Vyloučení: 5:4 . Využití: 0:0 . V oslabení: 0:0 . Diváci: 195 . Střely na branku: 56:26 (16:8, 15:6, 15:12) . Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2 - 2:3 SN .

Úvod: K utkání do Jablonce jeli Novopačtí stále bez dvou obránců, ale s nováčkem v sestavě, Tomášem Dlaskem z extraligové juniorky Mladé Boleslavi.

I. třetina: Ambiciózní Jarda Dvořák připravil v prvním střídání branku Nové Paky, kterou vsítil David Malík. Domácí vyrovnali ve třetí minutě po rychlém nájezdu Tibora Hrice. Tvrdý atak domácího hráče vysokou hokejkou přivodil zlomeninu nosu Robinovi Netušilovi. Znovu jsme byli v první části trestání přísnějším metrem. Domácím bylo leccos prominuto a to včetně tohoto zranění, za které si měl viník odnést odpovídající trest dle platných pravidel ČSLH.

Ve druhé třetině pokračoval boj o každý kousek ledu. Domácí hráli precizně přesilové hry, ale i díky excelentní formě Denise Vacka držela Nová Paka vyrovnaný stav utkání. Domácí nastřelili břevno. Hosté Komarovem tyč. Hostující Serov nedokončil krásnou akci. Chybělo jen přesné zasunutí do odkryté části, ale v rychlosti nezvládl.

V poslední části dostal do vedení domácí Brokeš díky jeho hbitosti na hranici brankoviště a také díky nedůslednosti hostujícího Serova. Hezký sportovní moment přišel po signalizaci vyloučení hostujícího hráče. Domácí Homolka hlavnímu rozhodčímu sdělil fakt, že zásah domácího hráče hokejkou byl od něho. Trest byl odvolán.

Vyrovnání doslova vybojoval Jarda Dvořák. Jeho akce byla zneškodněna pomocí "záchranné brzdy" domácího hráče. Hlavní rozhodčí ponechal výhodu. Jarda v leže stihl kotouč postrčit do hry. V nastalém zmatku se do šance vřítil David Malík a ranou do odkryté části Jelínkovi branky zavěsil vyrovnávající branku.

Prodloužení přineslo hru třem proti třem, která znamenala spíše tahanici o kotouč. Kdo jej získal, ten s ním opatrně hrál. V závěru prodloužení přišlo podražení Malíka domácím Hricem, bez potrestání. V nastalém zmatku se dostal do šance domácí Kapička. Ve skórování mu zbránilo Vackovo břevno. O chvíli později přišel další domácí faul, za který už šel Tomáš Brokeš na trestnou lavici. Hosté přesilovou hru čtyř ku třem nevyužili.

Trestné střílení: Bylo zahájeno po dlouhé době z důvodu neupravování ledové plochy dle pravidel. Nakonec k tomu došlo. Hráči měli alespoň upravenou středovou osu k provádění nájezdů. První trestné jel Jarda Dvořák. Přesně trefil k pravé tyči lehce nad ledem. Pak domácí Hric orazítkoval pravou tyč. Druhý nájezd Nové Paky proměnil David Malík. Domácí Kapička nedal, i když se snažil sebevíc Vacka nepřelstil. Třetí nájezd perfektně zakončil novopacký Petr Foerster. Domácí Folda neproměnil, Vacek mu šanci vzal pohotovým odebráním kotouče. Dál už se do pěti nájezdů na každé straně nepokračovalo. O vítězi bylo rozhodnuto.

Ohlasy po utkání

Aleš Půlpán (BK): Do utkání jsme vstoupili výborně. Hned první střídání se nám podařilo vstřelit branku. Jablonec nás potom zatlačil a ještě v první třetině vyrovnal. Domácí hráli na hranici faulů a z toho si odnesl Robin netušil zlomený nos. Zákrok zůstal nepotrestán stejně jako několik dalších. Přesto jsem utkání dotáhli až k nájezdům a v nich dominovali naši střelci a hlavně brankář Vacek, který si poradil se všemi nájezdy soupeře. Jsem rádi za dva body .

Bc. Pavel Fedulov (BK): Vyrovnaný zápas. Občas jsme tlačili, občas tlačili oni nás. Každý tým nahrál aspoň bod. Jsem rád, že když jsme dostali góla 10 minut před koncem, pokračovali jsme ve hře a vyrovnali stav utkání. Výborný výkon Denise Vacka v bráně, jak v základní hrací době, tak samozřejmě i v nájezdech. Děkuji celému týmu za charakter.

Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři