13.11.2021 17:00
Nová Paka
7:1
(2:0, 4:0, 1:1)
Děčín
15.
Nová Paka, Zimní stadion, 13.11.2021 17:00

BK Nová Paka

Vacek, 50. Malyšev - Hroudný, Komarov - Serov, Leder - Šípek, Filip - Suvorov - Dvořák, Hnik, Malík - Nezbeda, Paršakov, Krsek - Netušil, Kerekanič, Foerster - Klíma - trenéři: Aleš Půlpán, Pavel Fedulov, vedoucí týmu: Jiří Hronek

HC Děčín

Sklíba (Skokan) - Černohorský J., Hocelík, Černohorský F., Arnold, Loukota, Oliverius, Šeliga, Sýkora, Zajan, Smola, Volráb, Fojt, Gottfried, Zika, Horák, Faigl, Dej - trenér: Vladimír Kýhos
Branky a nahrávky: 2. Dvořák (Hroudný, Malík), 19. Šípek (Nezbeda), 22. Krsek (Nezbeda, Paršakov), 31. Dvořák (Hnik, Komarov), 35. Nezbeda (Krsek, Paršakov), 40. Kerekanič (Foerster, Klíma), 45. Malík (Dvořák, Hroudný) - 50. Zajan (Zika, Sýkora) . Rozhodčí: Domský - Kurtin, Beneš . Vyloučení: 3:6 . Využití: 1:0 . V oslabení: 0:0 . Diváci: 258. Střely na branku: 47:32 (9:12, 24:10, 14:10) . Průběh utkání: 0:0, 7:0, 7:1 .
K utkání přijel soupeř posílen hráči končící Kadaně a z Litoměřic. Domácí měli k dispozici Jardu Dvořáka z prvoligového Kolína. Stále postrádali dva dobré obránce. Jednoho stále na marodce z utkání s Mostem a druhého v trestu z utkání ve Dvoře Králové.

Posílený Děčín se v první třetině prezentoval skvělým výkonem. Domácí tempu a kombinacím stačili. Utkání v této části bylo oboustranně výborné. Radost domácím přinesl již ve druhé minutě Jarda Dvořák, když se pohotově trefil k levé tyči po souhře Malíka a přihrávce Kryštofa Hroudného. Pak nebyl vyloučen hostující hráč za krosček na Paršakova a také nebylo potrestáno tvrdé vražení Serova na hrazení za Vackovou brankou. Naopak byl za krátký čas vyloučen Paršakov. Zřejmě za to, že si rozhodčímu stěžoval za zákrok, který na něho nebyl potrestán a do třech byli domácí posláni za vyloučení Serova. Dá se napsat, že to bylo také za to, že nepřijmul metr rozhodčích a proto, že si obdobně arbitrovi stěžoval. Ten to bral dle úsloví "chlap má přeci něco vydržet". A do třetice nebyl uznán gól nejlepšího střelce soutěže Tomáše Nezbedy. Nejprve byla branka uznána, ale čárový rozhodčí na vzdálenější modré byl jiného názoru. Pasoval se do pozice "chytrého" a nakukal hlavnímu, že to bylo holí vysokou. To neviděl nikdo, ale tak už bývá "dostanu-li moc, musím ji použít". Zdálo se, že znovu bude hrát Nová Paka proti "šesti". Jenže před odchodem do šaten znovu udeřil Nezbeda a jeho šanci doklepl do branky Lukáš Šípek.

Ve druhé třetině se zdvihla pravá ruka arbitra utkání k signalizaci faulu hostí. Domácí nabídku využili vstřelením třetí branky Krskem po spolupráci kolegů z druhého útoku. V půli utkání se podruhé prosadil Jarda Dvořák a pak přišel nejhezčí moment utkání. Paršakov poslal po levé straně kupředu Filipa Krska a ten ideálně přihrál na pravý kruh na Tomáše Nezbedu. Branka to byla nádherná. Gólman Děčína, Sklíba, neměl sebemenší šanci. V závěru třetiny se poprvé brankově prosadil Honza Kerekanič, který si svojí pílí branku konečně zasloužil.

Poslední třetina skončila nerozhodně, každý tým dal po jedné brance. Škoda, že se nepodařilo skvěle chytajícímu Denisu Vackovi udržet čisté konto, ale na střelu Zajana opravdu nemohl dosáhnout. Denis Vacek znovu potěšil sportovním rozhodnutím. Na posledních deset minut pustil do branky svého kolegu Ivana Malyševa, který udržel čisté konto. Denis tak dává týmu jistotu druhého gólmana, který musí být náležitě připraven pro všechny případy.

Ohlasy po utkání

Bc. Pavel Fedulov (BK) - Z Děčína jsme před zápasem měli obavy. Vůbec jsme nevěděli s čím soupeř přijede. Nakonec se to povedlo. Kluci hrají hokej, který po nich chceme a odsud je i výsledek.

Aleš Půlpán (BK): Včerejší utkání jsme zvládli na jedničku se vším všudy. Soupeř s námi udržel tempo pouze pouze první třetinu a pak fyzicky odpadával. Do útoku nám přišel výpomoc Jarda Dvořák a podal velmi dobrý výkon. Na středu doufáme, že bude také a už by mohli být další dva obránci. Připravíme se a budeme chtít opět bodovat.

Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři