16.10.2021 18:00
Děčín
3:5
(0:1, 1:3, 2:1)
Nová Paka
8.
Děčín, Zimní stadion, 16.10.2021 18:00

HC Děčín

Lavinger (Skokan) – Loukota, Kaltenböck, Mareš, Damašek, V. Tůma, Stuchlý – Šeliga, Sýkora, J. Tůma – Fojt, Gottfried, Zajan (A) – Janoušek, Volráb (C), Horák – Faigl (A), Ineman, trenéři: Kýhos, Olivierus

BK Nová Paka

Vacek (Kundrík) – Komarov, Iakhanov - Jonáš, Serov - Leder, Petrov (Filip) – Dvořák, Hnik, Malík - Krsek, Nezbeda, Parshakov - Netušil, Foerster, Pushkov (Klíma), trenéři: Fedulov, Půlpán, vedoucí týmu: Hronek
Branky a nahrávky: 25. Volráb (Faigl, V. Tůma), 44. Zajan (Šeliga, Janoušek), 50. Janoušek (Volráb, Faigl) – 17. Nezbeda (Paršakov), 25. Paršakov (Nezbeda, Krsek), 40. Krsek (Jonáš, Nezbeda), 40. Nezbeda (Krsek, Paršakov), 58. Jachanov (Komarov, Krsek) . Rozhodčí: Červenka - Beneš, Sýkora . Vyloučení: 7 a OT a OK (Volráb), a OK (Olivierus) : 6 . Využití: 1:2 . V oslabení: 0:0 . Diváci: 315 . Střely na branku: 26:27 (10:13, 9:8, 7:6) . Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:4, 3:4, 3:5 .

V úvodním utkání druhého kola, z celkových šesti, šlo oběma soupeřům o hodně. Šlo o to kdo bude tím posledním týmem a bude mu pomalu připisována role outsidera soutěže. Domácí měli více výhod před utkáním. Zejména domácí prostředí a zkušenost kádru s trenéry zvučných jmen, Olivierus a Kýhos. Hosté se nacházeli na posledním místě. Jedině vítězství jim mohlo pomoci k odpoutání od spodního místa tabulky. K utkání v barvách hostí nastoupil, dříve zmíněný, Jaroslav Dvořák. První start ve II. hokejové lize si zaspal juniorský gólman Štěpán Kundrík, i když zatím jen na střídací lavici jako náhradník Denise Vacka.

Již v první minutě musel brankář hostí, Denis Vacek, řešit závar před svojí brankou. Ve druhé minutě se prosadil Jarda Dvořák, ale domácí Lavinger jeho pokus vykryl. Ve čtvrté minutě zneškodnil akci domácích obránce Adam Jonáš. V šesté minutě opět si vytvořil šanci Jarda Dvořák. Jeho střelu z mezi kruhů obránci tečovali do sítí. Zakrátko napřáhl Robin Netušil, ale přestřelil. V sedmé minutě těsně míjel branku Vacka domácí Šeliga. V deváté minutě orazítkoval domácí tyč Tomáš Nezbeda. V patnácté minutě chybovali hosté při střídání. Přišel trest za příliš mnoho hráčů na ledě. Oslabení zvládli hosté výborně a naopak se dostali k šancím. František Hnik domácího Lavingera nepřekonal. V sedmnácté minutě otevřel skóre hostující Tomáš Nezbeda po vybídnutí k šanci Nikolajem Parshakovem. Zakrátko byli vyloučeni Medvědi, ale i oni si s oslabením poradili bez výrazných problémů.

Po přestávce se v dvacáté druhé minutě dostal do úniku Parshakov. Kotouč branku míjel o malý kousek. Ve dvacáté páté minutě domácí Volrábem srovnali, ale hosté odpověděli o čtrnáct vteřin později Parshakovem, když dostal zpoza branky "namazáno" od Tomáše Nezbedy. Velké chvíle hostujícímu celku přinesla poslední minuta druhé třetiny. V čase 39:42 zavěsil do odkryté sítě Filip Krsek. Lavinger rozčilováním přinesl svému týmu navíc k tomu dvouminutový trest, který hosté využili o čtrnáct vteřin později Tomášem Nezbedou.

Ve čtyřicáté čtvrté minutě domácí snížili v přesilové hře Zajanem a pak se v padesáté minutě dostali po zmatku před Vackovou brankou do jednobrankového manka gólem Janouška po ledě mezi Denisovy betony. Necelé čtyři minuty před koncem základní hrací doby se mohl dostat na obranné modré do úniku Tomáš Nezbeda, ale domácí Jan Kaltenböck jej nemilosrdně zastavil nedovoleným zákrokem. Přesilovou hru hosté dokázali využít ke zpečetění vítězství. Artem Komarov přesně nabídl kotouč k střele mezi kruhy spoluhráči v obraně. Viktor Iakhanov namířil dělovou ránu do pravého horní rohu a bylo vyhráno. Domácí kapitán situaci neunesl a za neustálé protesty si odnesl více trestů. Dvě minuty před koncem tak měli hosté výhodu přesilové hry. Tu využili k držení kotouče ve prospěch ubíhajícího času a dovední vítězství do jistého konce.

Ohlasy po utkání

Bc. Pavel Fedulov (GM BK Nová Paka): S výsledkem jsme spokojeni. Hra celkem šla pod naší kontrolou, pokud do toho ve třetí třetině nezačal sahat rozhodčí. Kluci to ustáli a důležité tři body vezeme zpátky do Paky.

Aleš Půlpán (HC BK Nová Paka): Do Děčína jsme jeli s jediným cílem. Odvézt tři body. Od začátku jsme byli lepším týmem a dvě třetiny soupeře k ničemu moc nepustili. S kolegou Pavlem Fedulovem jsme nabádali hráče ať vydrží dodržovat určenou taktiku a výsledek se dostavil. Všem hráčům patří dík za výbornou práci v zápase.

Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři