09.10.2021 17:30
Bílina
2:6
(0:1, 1:3, 1:2)
Nová Paka
7.
Bílina, Zimní stadion, 09.10.2021 17:30

HC Bílina

A. Mikhailov - S. Kuchař, J. Bittner, T. Kolíček, C. Delmarche, J. Šešina, R. Nerad, T. Druxa, K. Šefl, J. Zdeněk, D. Bartoš, A. Klisunov, M. Kučera, T. Urban, P. Jánský, M. Daniel, V. Kubinčák, P. Kobes

BK Nová Paka

Vacek (Krinwald) - Hroudný, Iakhanov - Jonáš, Komarov - Leder, Serov - Petrov, Filip - Malík, Hnik, Foerster - Krsek, Nezbeda, Paršakov - Netušil, Kerekanič, Pushkov - Šípek, Klíma
Branky a nahrávky: 15:04 Klisunov (Šešina), 42:09 Klisunov (Jánský, Kubinčák) - 19:10 Paršakov (Jonáš, Nezbeda), 25:14 Pushkov (Serov, Petrov), 25:51 Malík (Hnik, Foerster), 35:32 Pushkov (Kerekanič, Netušil), 40:48 Iakhanov (Foerster, Malík), 54:37 Hnik (Hroudný, Foerster) . Rozhodčí: Pastier - Tichý, Baxa . Vyloučení: 4:7 . Využití: 0:1 . V oslabení: 0:0 . Diváci: 160 . Střely na branku: 29:36 . Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:5, 2:5, 2:6 .

Nová Paka se nachází ve velice složité situaci na posledním místě s pouhou jednou výhrou v prodloužení. Naopak Bílina mohla vítězstvím dosáhnout na perfektní čtvrté místo. Oba soupeři přistoupili k utkání velice zodpovědně. Nová Paka posiluje sestavu, stejně jako Bílina, cizinci a hráči z českého prostředí. V Nové Pace se mohl již v tomto utkání objevit "staronový" královéhradecký hráč Jaroslav Dvořák, startující za prvoligový Kolín. Ale k tomuto utkání nastoupit nemohl z důvodu dvoudenního tripu prvoligového Kolína. Domácí Bílina posílila své řady o brankáře Mikhailova a bývalého reprezentanta České republiky Petra Jánského.

Úvodní třetina přinesla zcela vyrovnaný duel. Hosté dobře kombinovali v rozehrávce. Z vlastního pásma se dostávali bezpečně. V úvodu třetiny měla více ze hry Nová Paka. V druhé její části se více prosazovali domácí. Obranná hra a bezchybné zásahy gólmanů drželi čistá konta. V poslední minutě této třetiny vstřelil úvodní branku novopacký Nikolaj Paršakov, když po spolupráci Jonáše a Nezbedy se dostal do střelecké pozice. Hbitě vystřelil a poslal kotouč podél betonu Mikhailova.

V úvodu druhé třetiny se rychle hosté dostali do tříbrankového vedení. Nejprve provedl nevídané provezení kotouče středním pásmem obránce Vladimír Serov. V útočném pásmu vypracoval geniální situaci, na kterou instinktivně reagoval mladičký Artem Pushkov. Dostal bravůrně "naservírováno". V bleskovém překvapení nezaváhal a poslal kotouč do prázdné klece bílinské branky. Hokejový labužník se radoval z krásného hokejového momentu. O třicet sedm vteřin později vedla Nová Paka o tři branky. Petr Foerster se vřítil do útočného pásma. Zdálo se, že situaci tři na dva pozdní přihrávkou prováhal, ale naopak situaci dotáhl do skvělého momentu. Kotouč poslal na druhou stranu na najíždějícího Františka Hnika, který k překvapení nestřílel, ale zpětnou přihrávkou na osu hřiště poslal kotouč na Davida Malíka, který zavěsil do odkryté branky. Provedení obou gólů jsme v barvách Nové Paky snad nikdy neviděli. Zakrátko přišla dvojnásobná přesilová hra domácích. Hosté byli obklíčeni ve svém pásmu, ale pozorným bráněním nedovolili soupeři změnit stav utkání. Skvělým pozičním bráněním bez vylákání za branku zaujal nováček v sestavě, obránce CSKA Moskva, Artem Komarov. Nakonec se přeci jen domácí radovali s trochou štěstí, když vsítili branku diskutabilním způsobem na hranici vysoké hole. Branka byla připsána domácímu Klisunovovi. Zdálo se, že by mohli domácí zahájit stahování náskoku, ale přišel velký tlak třetí řady hostí. Po třech až čtyřech šancích přišla situace kdy se už střelec Artem Pushkov nemýlil. V závěru třetiny přišlo vyloučení domácích.

V nástupu do poslední části hry se hosté v přesilové hře prosadili. Na kotouč od Petra Foerstera si mezi kruhy najel Vladimír Iakhanov. Mířil přesně. Náskok vzrostl na bezpečný rozdíl. Domácí ještě kontrovali znovu Klisunovem, ale přes veškerou snahu a tvrdou hru se hráčům Bíliny nepodařilo skvělého Denise Vacka překonat. Nutno dodat, že tvrdou hru dokázali hráči hostí přijmout a rozdat stejnou mincí a to včetně kapitánu domácích Urbanovi, kterému pěkně "nandal" Ruda Klíma. Ke slovu se dostala trojice hostí Foerster, Hroudný a Hnik, který přinesl definitivní tečku a jasné vítězství hostující Nové Paky.

Utkání v Bílině naznačilo, že realizační tým BK jde správným směrem. Přivádí nové hráče, a s hráči, se kterými není spokojeno, se loučí, viz info na facebooku. Pokud budou hráči v plném počtu ve zdraví a s plným zápalem procházet tréninkovými jednotkami je velkým předpokladem, že by mohl být hokej v jejich pojetí hezkým zážitkem. Čas ukáže zda jsou představy realistické.

Ohlasy po utkání

Bc. Pavel Fedulov (GM BK): Vydařený zápas. Tým hrál jako celek. S výsledkem a kvalitou hry jsme spokojeni. Konečně začaly padat góly. Musíme pokračovat v práci dál. Jen tak postupně půjdeme nahoru.

Aleš Půlpán (HC BK): Věděli jsme, ža nás čeká těžké utkání. Podřídili jsme přípravě tréninky a pilovali obrannou hru. Vyplatilo se. Ještě nám nejdou přesilové hry. Na nich musíme zapracovat. Jsme rádi, že se nám probudili střelci a noví hráči velmi dobře zapadli do týmu.

Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři