06.10.2021 18:00
Nová Paka
1:3
(0:0, 0:2, 1:1)
Dvůr Králové n. L.
6.
Nová Paka, Zimní stadion, 06.10.2021 18:00

BK Nová Paka

Vacek (Krinwald) - Jonáš, Iakhanov, Hroudný, Leder, Serov, Filip - Paršakov, Nezbeda, Pushkov, Šípek - Foerster, Hnik, Malík - Netušil, Kerekanič, Petrov - Klíma

HC Dvůr Králové nad Labem

Brázdil (Kozák) - Vašíček, Tondr, Franc, Matějiček, Petira, Karlík, Voňka, Luštinec, Ježek, Dušek, Procházka, Havlas, Dvořák, Vácha, Moučka, Půhoný, Valášek
Branky a nahrávky: 60. Netušil (Malík, Hnik) - 29. Havlas (Valášek), 35. Luštinec (Valášek), 53. Petira (Půhoný , Tondr) . Rozhodčí: Battěk - Jurak, Teršíp) . Vyloučení: 6:7 . Využití: 1:0 . V oslabení: 0:0 . Diváci: 462 . Střely na branku: 24:39 (7:8, 7:19, 10:12) . Průběh utkání: .

Po tvrdém hokejovém direktu v Mostě, nastoupili novopačtí hokejisté v domácím prostředí v derby utkání proti nedalekému Dvoru Králové nad Labem. Domácí stále pracují na vylepšení kádru. Do tohoto utkání zasáhli poprvé v sezóně, obránce Viktor Iakhanov a mladý útočník Artem Pushkov.

Utkání přilákalo, v dnešní době, rekordní počet diváků. Domácí nastoupili s cílem odčinit mostecký debakl. Hokejisté HC RODOS potvrdit stoupající formu. Od samého počátku utkání bylo vidět mírnou převahu hostujícího celku. Domácí pozorně bránili a Denis Vacek si v brance vedl bravurně. S mírným štěstím pro domácí se šlo na první přestávku za nulového stavu. Z domácích hráčů se k zakončení v první třetině dostali Adam Jonáš, Max Filip, David Malík, Artem Pushkov, Robin Netušil a zejména Tomáš Nezbeda, proti kterému předvedl výborné zákroky hostující Jaroslav Brázdil.

Druhou třetinu hostující tým přidal na výkonu a získal převahu, kterou zúročil i trochu, pro domácí, nešťastnými brankami. První branka padla z hole Vojtěcha Havlase z nechtěné teče domácího obránce. Druhou branku vsítil znovu Havlas, když rychlý protiútok vznikl po velké šanci domácích. Do třetí třetiny nastoupili domácí s pozměněnou sestavou, reagující na hru ve druhé třetině. Domácí tlak hostí zmírnili, ale do mnoha brankových šancí se nedostávali, i když zejména domácí David Malík si vytvořil tři dobré šance, ale na výborného Brázdila nevyzrál. V padesáté třetí minutě, ve hře čtyři ku čtyřem, rozehrála čtveřice hostí rychlou kombinaci, kterou se dostala hladce přes střední pásmo a v útočném dokonala porážku Nové Paky. V samém závěru zničil čisté konto Brázdila domácí Robin Netušil, když kotouč po ledě umístil přesně.

Ohlasy po utkání

Pavel Fedulov (BK): Další nepovedený zápas. Celková kvalita hry nebyla špatná, ale s jedním gólem se nedá vyhrát. Absolutně nepochopitelné chyby v obraně a zbytečné vyloučení v naší přesilové hře. DKnL je zkušený soupeř, který na rozdíl od nás své šance využil. Pozn. redakce: Pavel Fedulov na utkání v Mostě z rodinných důvodů nebyl.

Aleš Půlpán (BK): Do zápasu jsme vstoupili dobře a hráli vyrovnanou partii. Měli jsme několik gólových šancí, ale neproměnili je a soupeř ve druhé třetině dvakrát udeřil. Zápas jsme nezabalili a bojovali dál, ale zkušený soupeř si už zápas pohlídal. Máme problém s koncovkou a to nás stálo zápas.

Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři