25.09.2021 17:00
Nová Paka
5:4 pr.
(2:2, 1:2, 1:0 – 1:0)
Letňany
3.
Nová Paka, Zimní stadion, 25.09.2021 17:00

BK Nová Paka

Vacek (Malyshev) - Leder, Junek - Serov, Petrov - Hroudný, Jonáš - Filip - Foerster, Hnik, Netušil - Krsek, Nezbeda, Paršakov - Kerekanič, Janoušek, Šípek - Klíma, Ivashenko

HC Letci Letňany

Kopřiva (Zeithaml) - Arnošt, Fiala, Hasil, Hlaváč, Houška, Hozák, Hrala, Kastner, Kellerstein, Kolařík, Kučera, Lokajíček, Pejchal, Pika, Poul, Řepík, Turek
Branky a nahrávky: 2:49 Hnik (Netušil), 6:17 Netušil (Hnik), 21:16 Nezbeda (Junek, Krsek), 47:43 Paršakov (Krsek), 60:54 Junek (Nezbeda) - 8:52 Kolařík (Arnošt), 12:00 Kellerstein (Hrala), 25:28 Kellerstein (Hrala), 25:52 Hozák (Arnošt) . Rozhodčí: Zavřel - Žídek, Hlinka . Vyloučení: 2:5 . Využití: 1:0 . V oslabení:0:0 . Diváci: 238 . Střely na branku: 18:53 . Průběh utkání: 2:0, 2:2, 3:2, 3:4, 5:4 .

Lídr II. ligy sever, HC Letci Letňany, zavítal v sobotním podvečeru do Nové Paky. Utkání přineslo kombinačně rychlý hokej s mírnou převahou hostujícího týmu.

Domácí hokejisté se silného soupeře nezalekli. Od úvodního vhazování drželi rytmus hry ve vyrovnané úrovni. Již ve třetí minutě utkání založil Robin Netušil, překvapivě geniální přihrávkou, únik Františkovi Hnikovi. Dokonalé načasování převzetí kotouče, na ose hřiště, přineslo první branku z hole kapitána domácího týmu. O necelé čtyři minuty později, v přesilové hře, se znovu prosadila dvojice první branky. Střela kapitána domácích byla doražena Robinem Netušilem. Dvoubrankový náskok netrval dlouho. O dvě minuty později bylo sníženo tečovanou střelou Kolaříka. Asistence byla připsána Arnoštovi. A ve dvanácté hosté zaslouženě vyrovnali Kellersteinem po přihrávce Hraly. Více ze hry a i dvojnásobný počet střel měli hosté. Domácí zodpovědným výkonem drželi remízový stav.

V úvodu druhé třetiny přihrál v útočném pásmu Krsek Junkovi. Jeho střelu přesně usměrnil za Kopřivu nejlepší střelec II. ligy Tomáš Nezbeda. Domácí tím drželi svého vynikajícího soupeře ve velké nejistotě. Mírnou převahu hosté dokonale zúročili ve dvacáté šesté minutě utkání. Nejprve vyrovnal, svoji druhou brankou, Kellerstein. Za dvacetčtyři vteřin později poslal poprvé do vedení Letce zkušený Hozák. Domácí tlak hostujícího týmu po zbytek třetiny eliminovali. Nadějný rozdíl skóre vydržel do třetí třetiny. V té se zrodil protiútok druhé útočné trojice. Paršakov projel středním pásmem a hledal správnou chvíli na přihrávku střelci soutěže Nezbedovi, ale k překvapení i samotného Kopřivy vyslal kotouč podél jeho pravé ruky. Vyrovnaný stav vydržel do konce základní hrací doby. I když na obou stranách byly dobré šance měnit stav utkání. V této části hry se vyznamenal bezchybným výkonem domácí brankář Denis Vacek, který byl občas obstřelován, ale poradil si i s častým následným zakončením.

Pětiminutové prodloužení, tři na tři, bylo ukončeno již v první minutě vítěznou brankou Lukáše Junka, kterému připravil kotouč výborně kombinující Tomáš Nezbeda.

Ohlasy po utkání

Pavel Fedulov (BK): Super výkon celého týmu. Kluci nechali na ledě všechno. Výborná atmosféra v týmu. Jako celek se choval po celý průběh utkání. Například Honza Kerekanič se dostal na led ve třetí třetině pouze jednou, ale spoluhráče stále povzbuzoval a chtěl vítězství. Letňany jsou kvalitní tým, který je velmi "nabruslený". Občas nám dělali problém tím, že byli rychlejší, ale kluci to zvládli. Myslím, že pro diváky to byl super zápas. Pro trenéry moc ne. Nechali jsme s kolegou Alešem Půlpánem na střídačce hodně nervů. Musíme se znovu připravovat na další zápas. Ve středu v Hronově to bude úplně jiné než v přípravě. Hronov je teď úplně jiný.

Aleš Půlpán (BK): Včerejší trénink jsme podřídili přípravě na tento zápas. Čekal nás velmi silný soupeř. Vydrželi jsme celé utkání dodržovat určenou taktiku a nadstandardní výkon brankáře přinesl dva body.

Jaroslav Nedvěd (Letci): Zápas jsme začali trochu ležérně, ohlížel se za startem Jaroslav Nedvěd. Z této ‚pohody‘ jsme se za celých 60 minut bohužel nedokázali dostat. Po našich zaváháních – zejména v rozehrávce – jsme soupeři nabídli opravdu velké množství dobrých střeleckých pozic. Inkasovali jsme laciné góly... Nemáme natolik zkušené mužstvo, abychom mohli hrát stylem, že zápas budeme kontrolovat s menším nasazením. Vysvětloval Nedvěd s jasným upozorněním. Tým musí příště navázat na hru ze začátku soutěže a vrátit se tak zpět na startovací ranvej. Je nutné, abychom se vrátili k pracovitějšímu hokeji. Právě to totiž v předchozích utkáních přineslo ovoce. Neděláme z toho tragédii, musíme se poučit a připravit se na další zápas, uzavřel Nedvěd.

Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři
Hlavní partneři